Zdravim pani,poprosil by som Vas o radu...chcem sa troska vyrovnat na biku a neviem aky predstavec objednat,ci kratsi alebo dlhsi z vatšim uhlom? teraz pouzivam predstavec z dlzkou cca 80mm a uhol ma 5stupne(GT AllTerra, 31.8mm)..nastavitelni predstavec nechcem,dost o nom pisu ze casom povoli...pani dik za radu moje krize Vam budu vdacne
Treba rozmyslat aj nad tym, ze zmenou posedu sa problemy mozu preniest do inych partii. Pri viac vzpriamenom treba dbat na adekvatne sedlo, aby nahodou nenastali problemy s...
je miesto, predajna, alebo navod podla ktoreho zistim, ci spravne sedim? ked dvihnem sedlovku, vaha sa prenasa hodne do ruk a zvyknu trpnut prsty, no vyssie vysunuta sedlovka mi vyhovuje zas pri slapani.
Sedlovku by si mal mat podla odporucania, ako nastavit vysku sedla. Spekulovat sa da potom jedine s predstavcom, rajdami a sedlom. Cize viac zdvihnut prestavec, mozno pouzit extender vidlice, lastovicky, sirsie sedlo pre vzpriamene sedenie. Moznosti je dost, no hlavne to treba skusat.
je miesto, predajna, alebo navod podla ktoreho zistim, ci spravne sedim? ked dvihnem sedlovku, vaha sa prenasa hodne do ruk a zvyknu trpnut prsty, no vyssie vysunuta sedlovka mi vyhovuje zas pri slapani.
Nastav si posed a jazdi s inbusmi, jemné doladenie treba spraviť počas výjazdov. Inak existuje zopár "programov", ktoré ti vypočítajú správny posed. Niekedy býva takáto možnosť na pretekoch (napr. pred 2 rokmi boli na Stupavskom maratóne). Specialized má BG fit, no neviem, ako presne to funguje a či ti nastavia posed aj na inej značke biku. Treba sa opýtať.
Nastav si posed a jazdi s inbusmi, jemné doladenie treba spraviť počas výjazdov. Inak existuje zopár "programov", ktoré ti vypočítajú správny posed. Niekedy býva takáto možnosť na pretekoch (napr. pred 2 rokmi boli na Stupavskom maratóne). Specialized má BG fit, no neviem, ako presne to funguje a či ti nastavia posed aj na inej značke biku. Treba sa opýtať.
tak chlapy co mam objednat,kratsi či zvätsim uhlom predstavec? sedlo nastavovat nemusim,sedi sa mi super aj lahko taha,len sa chcem trosicka narovnat,mne sa ide super ked dam ruky v päst a oprem sa nima o riaditka,vtedy je to ok,len jazdit stale sa tak neda.....takze co je lepsie skratit predstavec alebo dat vätsi uhol aby som dosiahol taky vzpriamenejsi posed???? dikes
1 podlozku pod predstavec... alebo zahnute rajdy aspon 2cm hore
inac ked tak citam ci nemas zas moc kratky a vecsia hmotnost ide zrovna na krize...chcelo by to foto z boku biku aj teba na nom
Zdar
potreboval by som radu ohľadom kúpy menšieho predstavca ...ja mam momentálne tento (Scott Road Pilot Pro OS, 1 1/8“, four Bolt 31.8 mm) ma 130 mm a chcel by som kupiť 100 alebo 110 mm ale teraz niesom si istý v tých rozmeroch ...tých 31.8 je pri riaditkách a ten druhy rozmer čo určuje priemer pri vidle ?
hellou páni, chcem sa spýtať, ako je to s tapered krkom vidlice a priemerom otvoru v predstavci?
pouziva sa nejaky adapter? alebo su na to ine predstavce?
No ak si mal doteraz klasickú vidlu tak hej. Inak si si istý, že to hlavko do svojho rámu vopcháš? Máš tapered hlavu rámu? Prípadne aspoň semi-integrované zloženie, kde sa dá použiť miska s vonkajším uložením ložiska? Lebo tapered vidla nejde do každého rámu osadiť.
no pokial kupuješ z bazáru , treba si dať pozor aby vidla nebola s napr giantu trance 2014 kde mali trošku iný priemer vrchnej časti ako 1"1/8, to by ti ale nevošlo ani cez vrchné hlavko
Ten ram ma hlavovu rurku pre semiintegrovane hlavove zlozenie s vnutornym priemerom 44mm pre klasicky stlpik vidlice 1-1/8".
Kuzelovy (Tapered) stlpik sa da pouzit za perdpokladu dokupenia spravneho hlavoveho zlozenia.
V tom pripade by som vsak uz nedoporucoval zmenu zdvihu z 100mm na 120mm, nakolko dolne 1,5" lozisko bude v miske mimo ramu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dakujem tmax aj palo
inac ked tak citam ci nemas zas moc kratky a vecsia hmotnost ide zrovna na krize...chcelo by to foto z boku biku aj teba na nom
potreboval by som radu ohľadom kúpy menšieho predstavca ...ja mam momentálne tento (Scott Road Pilot Pro OS, 1 1/8“, four Bolt 31.8 mm) ma 130 mm a chcel by som kupiť 100 alebo 110 mm ale teraz niesom si istý v tých rozmeroch ...tých 31.8 je pri riaditkách a ten druhy rozmer čo určuje priemer pri vidle ?
pouziva sa nejaky adapter? alebo su na to ine predstavce?
este ma zaujima vas nazor (asi to sem celkom nepatri do tohto threadu)
1) na zdvih- ram je na 100mm vidlicu a ja tam chcem dat 120.
2) neviete niekto ci sa da na tejto vidlici http://www.bikeway.cz/katalog/zbozi/komponenty/vidlice/odpruzene/26-_674/produkt/odpruzena-vidlice-sr-suntour-raidon-lo-air-26--disc-cerna
zvysit zdvih zo 100 na 120?
3) a riaditka k 105mm predstavcu by ste aku dlzku odporucili (resp aj dlzku predsavca) ja mam vyhliadnute 670mm na xc/am. cesta/hora 50/50. teraz mam 620 aj mi to uzke.
sirka ramien 49cm a vyska 180.
dakujem .-)
Riaditka zavisia aj od posedu, predstavca a dalsich veci - cisto osobna vec.
Kuzelovy (Tapered) stlpik sa da pouzit za perdpokladu dokupenia spravneho hlavoveho zlozenia.
V tom pripade by som vsak uz nedoporucoval zmenu zdvihu z 100mm na 120mm, nakolko dolne 1,5" lozisko bude v miske mimo ramu.