Co je podla vas lepsia vidla na maratony(dlzka 80-100km) na HT bike cena je rovnaka a su obidve ,,nove" cize toto NERIESIT ! SID 2009 zdvih 100mm alebo FOX F 100 RL ? ziadne ine varianty (mam dovod) cize ktoru z tychto by ste brali ? pripadne preco
Na maraton by som zobral FOKSu (tusim som aj zobral) . SID bude prilis progresivny na maraton - vnimam ho ako XC race vidlu pre profikov co tie dve hodiny nejak pretrpia tych 47km s vedomim ze usetril 50gr oproti konkurencii.
Ja osobne som za FOX a to koli vraj kvalitnejsim vnutornostiam,lepsiemu chodu,je pevnejsia a ma lock na nohe nie poplock pretoze ten som jazdil a v polke kazdeho maratonu sa mi zasekol koli blatu ... aj system vzduch /pruzina sa mi paci viac ako dual air ... a co ma trochu znepokojuje na SID 09 je ... http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/kola-a-komponenty/detail-14339.html
no ale dost bolo ovplyvnovania hej ja som osobne za sidu preto ze je to dual air ma poplock a je o 100 gramov lahsia aj ked to pre mna nieje dovod no dobre tak tie gramy len tak trochu su ten dvovod
ked niekto napise ze FOX alebo SID tak by bolo dobra napisat aj preco ano resp nie ... zatial quasko jedina opodstatnena odpoved a schyzofrenici snad nie sme ale mame radi nocne dialogy a porovnavanie komponentov ... zeny si porovnavaju saty,kabelky,topanky,muzov ... tak preco nie komponenty
SIDa som viezol v hale po koberci , ALE ked kukam xc preteky a vidim tu vidlu ako ani po dopade zo skoku nejde ani do polovice zdvihu tak taku vidlu by som na maraton nescel pod rukami najme ked to budem mat do ciela 3-4-5 hodin.
Ja od vidlice na maraton ocakavam ze ked nieco skocim v xc medziach da mi ta vidla zdvih 110 zo 120tich moznych.
Tak vravel som o profikoch na zavodoch (wc,peking) co som v tv videl.
Dalsia vec ze ta SIDa je chrtacka-progresivna vidla co to znamena snam uz vsetci na tomto fore vieme.
A prečo?
ž pri pohlade na tú urezanú Rebu (čítaj Sid) je jasné kde je skryté tajomstvo okuzlujúcej váhy. Ale to že je to na úkor thosti a pevnosti vidlice ... to už je druhá vec. Je jasné prečo na Sida nedoporučujú väčší ako 180mm rotor. Sid ma rovnako väčší predpoklad že chytí vôlu v púzdrach (vakel), nakoľko rozostup kĺznych púzdier je menší a budú v nich pôsobiť väčšie sily.
Ďaľšia kategória je chod vidlice. Osobne preferujem vidlicu ktorá chodí dosť citlivo a nešetrí zdvihom. V tomto RS stráca na Fox. Celková progresivita RS na začiatku a konci chodu sa mi nepáči. Ďaľšiu nevýhodu vidím v systéme Dual air. U Foxy je negatívna pružina ktorá plní svoju funkciu veľmi dobre.
Najlobjektívnejšie by bolo vidno rozdiel medzi vidlicami pri grafe charakteristiky vidlice. Ak má niekto kto jazdí Rebu/Sidu chuť, môže spraviť pre porovnanie. Fox F100RL som tam zavesil.
>http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=2&t=13235&hilit=charakteristika
Ďaľšia nevýhoda je systém u RS ... celé MC mi príde oproti tlmiču od Foxu komplikované. Navyše ubudne Ti trocha oleja a lock už na RS nefunguje, to sa u Foxy pri takom množstve oleja stať nemôže. Spracovanie vnútorných častí vidlice je ďaľšia vec, síce som videl zvnútra Recon-a ale rozdiel tam veľký nebude.
Celkovo by som povedal že Sid je ideálny pre gramárov a funkčne je na tom oveľa lepšie Fox.
no chcem sa aj za gekona podakovat za vase nazory. a co sa tyka zchyzofrenie tak sa da povedat ze s gekonom sme rozpoltene osobnosti ale to je jedno kazdy z nas je svojim sposobom blazon. a teraz to hlasovanie uvediem do pravej miery kupil som na inzerat sidu team 100 ale gekon nasiel za tu istu cenu tu foxu tak sa zacal rozpor medzi nami foxa tu podla vasich nazorou vyhrava prave preto ze papa takmer vsetko co znamena ze papa aj slapanie do kopca ked sa jazdec prestane na chvylu ovladat ja som zvyknuty na tvrdu vydlu doteraz som jazdil resp este stale jazdim na RS judy stara tvrda ale do kopca ide jak drak a prave preto som si zobral aj nadalej RS no daval som doraz na to aby bola uzamikatelne z rajdou co mi fox neponukla proste ja radsej obetujem par sekund v ziazde ako par minut vo vyslape asik zacinam dostavat rozum fox by som musel objednavat s ciech sida je so slovenska, foxa je cierna co mi nesedi k farbe ramu ktory mam teraz biela sa mi paci viac a aj tie grami ma lakaju predsa 100 gramov na vydle neni malo oproti svojej terajsej usetrim aj pol kila mozno aj viac 180 kotuc podla mna uplne postacuje zrejme aj tak dam len 160 zase grami grami grami heh nevazim ani 70 kilo cize napor na vydlu bude mensi preto by sida mala vsetko v pohode zvladat. Takze vlastne z vasich nazorou som sa len presvedcil ze Sida je pre mna to naj aj ked hlasovanie vyhrava Foxa este raz vdaka vsetkym
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja od vidlice na maraton ocakavam ze ked nieco skocim v xc medziach da mi ta vidla zdvih 110 zo 120tich moznych.
Dalsia vec ze ta SIDa je chrtacka-progresivna vidla co to znamena snam uz vsetci na tomto fore vieme.
*a este edit nech tak nenakladam gramatike...
A prečo?
ž pri pohlade na tú urezanú Rebu (čítaj Sid) je jasné kde je skryté tajomstvo okuzlujúcej váhy. Ale to že je to na úkor thosti a pevnosti vidlice ... to už je druhá vec. Je jasné prečo na Sida nedoporučujú väčší ako 180mm rotor. Sid ma rovnako väčší predpoklad že chytí vôlu v púzdrach (vakel), nakoľko rozostup kĺznych púzdier je menší a budú v nich pôsobiť väčšie sily.
Ďaľšia kategória je chod vidlice. Osobne preferujem vidlicu ktorá chodí dosť citlivo a nešetrí zdvihom. V tomto RS stráca na Fox. Celková progresivita RS na začiatku a konci chodu sa mi nepáči. Ďaľšiu nevýhodu vidím v systéme Dual air. U Foxy je negatívna pružina ktorá plní svoju funkciu veľmi dobre.
Najlobjektívnejšie by bolo vidno rozdiel medzi vidlicami pri grafe charakteristiky vidlice. Ak má niekto kto jazdí Rebu/Sidu chuť, môže spraviť pre porovnanie. Fox F100RL som tam zavesil.
>http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=2&t=13235&hilit=charakteristika
Ďaľšia nevýhoda je systém u RS ... celé MC mi príde oproti tlmiču od Foxu komplikované. Navyše ubudne Ti trocha oleja a lock už na RS nefunguje, to sa u Foxy pri takom množstve oleja stať nemôže. Spracovanie vnútorných častí vidlice je ďaľšia vec, síce som videl zvnútra Recon-a ale rozdiel tam veľký nebude.
Celkovo by som povedal že Sid je ideálny pre gramárov a funkčne je na tom oveľa lepšie Fox.