Ono je to asi aj o tom ze ti ludia co najviac chvali kotuce na ne presli s nejakych tektro veciek alebo niecoho podobneho. Keby boli ochotni dat do veciek tolko penazi ako za kotuce a kupili napr XTR-ka alebo avidy a slusny bruseny rafik, tak by im to uplne stacilo a navyse by usetrili aj cosi vahy. Ale uznavam ze su aj ludia bud tazsi alebo rychlejsi(ako ja) ktori kotuce naozaj potrebuju
Mal som paralelogram XT, trojfarebne BBB, mavic x222-sucho bez problemov, mokro bez problemov, ALE blato-postupny ubytok brzdnej sily-gumicky sa v priebehu 5-6km dost vyrazne obrusili. A to nevravim o snehu-to bolo vzdy o hubu.
PS:Mam necelych 60kg a jazdim podla mna dost opatrne, cize urcite nie velmi rychlo
ja mam 65kg, ked si dam rano parocky a colu tak aj rychlost sa niekedy dostavi...jazdil som V-cka XTR, Avid + Mavic CrossMax, X517 rafky...ale nic sa nevyrovna hydraulickym kotucom...tych 260gr navyse ma nezabije, skor si mozem byt isty za kazdej kritickej situacie...
Mal som paralelogram XT, trojfarebne BBB, mavic x222-sucho bez problemov, mokro bez problemov, ALE blato-postupny ubytok brzdnej sily-gumicky sa v priebehu 5-6km dost vyrazne obrusili. A to nevravim o snehu-to bolo vzdy o hubu.
PS:Mam necelych 60kg a jazdim podla mna dost opatrne, cize urcite nie velmi rychlo
Z tej zostavy co pises su podla mna vpohode len rafiky, Xt vecka moc nemusim a oblozenia mam koolstop a ritchey. Ten ritchey je tam hlavne kvoli tomu mokru a snehu kedy sa mi zda ze brzi o trochu lepsie. A teda neviem aky ma vyznam kvoli par km v zime nahadzovat kotuce, ono v zime je na cestach aj tak lad a to uz je skor o plastoch.
Hydry, Hydry, Hydry, Hydry, jednoznacne, je pravda, ze su tazsie a ze XTR maju podobny vykon ako mnohe kotuce, ale ked dojde na lamanie chleba pri vacsich zatazeniach kotuce ta podrzia pokial to niesu dake shity a okrem ineho ak sa ti zaluby nieco tvrdsie kotuce si stale mozes nechat, staci dat vacsi kotuc alebo zmenit oblozenia a ides... ...Veckam tej sily moc nepridas.
Z tej zostavy co pises su podla mna vpohode len rafiky, Xt vecka moc nemusim a oblozenia mam koolstop a ritchey. Ten ritchey je tam hlavne kvoli tomu mokru a snehu kedy sa mi zda ze brzi o trochu lepsie. A teda neviem aky ma vyznam kvoli par km v zime nahadzovat kotuce, ono v zime je na cestach aj tak lad a to uz je skor o plastoch.
OK, uznavam, neskusal som ani xtr, ani nijake avidy, ale nevyhod v-ciek je aj tak podla mna privela na to, aby som neisiel do kotucov.
No, ja mam teraz hydry (Hayes HFX9) a som s nimi maaaximalne spokojny (z toho mala, co som na nich pojazdil) a viem, ze k V-ckam by som sa uz nevratil. A to, ze su tie hydry o nieco tazsie ako V-cka, je mi slusne povedane jedno.
A to, ze su tie hydry o nieco tazsie ako V-cka, je mi slusne povedane jedno.
Pohlad do zrkadla ci lekarskych tabuliek mi hovori, ze by som mal zhodit aspon desat kilo. V takejto situacii papulovat, ze hydry su 250 gr tazsie by bolo velmi neferove.
2Pista.Tych 10kg je vela,ale vsimol som si ze tu prevlada nazor ako zhod z telesnej hmotnosti a nemusis z biku.je rozdiel mat na sebe 2kg a na bicykli (teraz nemam na mysli brzdny ucinok)
ja som kupil hydra kotuce a som za ne jednoznacne!!! aj na XC aj na MX by om si uz ine nevedel predstavit...ale priemer odporucam 160mm...moja nezna polovicka ma na Formuly B4 vzadu 140mm a nie je to bohvie co...a to som uz aj platnicky menil za "zelezne" Goldfren-y
Chcem sa spítať 140mm kotúč slabo brzdí alebo myslíš brzdy ako celkove.Ja mám Avid Elixir 7.A chcel by som dozadu hodiť 140mm kotuč.Viete my poradiť?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
OK, uznavam, neskusal som ani xtr, ani nijake avidy, ale nevyhod v-ciek je aj tak podla mna privela na to, aby som neisiel do kotucov.
[/b]
Pohlad do zrkadla ci lekarskych tabuliek mi hovori, ze by som mal zhodit aspon desat kilo. V takejto situacii papulovat, ze hydry su 250 gr tazsie by bolo velmi neferove.
Chcem sa spítať 140mm kotúč slabo brzdí alebo myslíš brzdy ako celkove.Ja mám Avid Elixir 7.A chcel by som dozadu hodiť 140mm kotuč.Viete my poradiť?