26" značí že bude pasovať na ráfik (keďže máš 26" kolesá) a 1,7" je šírka. Čiže je oveľa užší ako terajšie plášte čo sú na tom bicykli (ale stále je dosť široký na to aby to sedelo k ráfiku, keďže aj to by mohol byť problém v prípade príliš úzkeho plášťa). Bude to o dosť menej pohodlné ak bude iný povrch ako "pekný" asfalt, okrem toho to samozrejme mimo cesty ani nebude držať
tym michelinom vraj robia problemy drobne kamienky, ktore sa dostavaju do tych medzier a ak sa pravidelne nevytahuju tak sa postupne prevrtaju skrz. Odporucam urcite radsej ten continental race king, sirka 2,0 ide ako raketa
kedze slecna spomina asfalt ja by som odporucil tento ale ak sa jazdi aj sem tam polna/lesna cesta idealny a rychly plast je aj tento
a to z kamienkami v plasti je blbost plastov ktorych idu ako raketa je kopa RUBENA ma tiez super plaste.
je toho dost, vyber je o to tazsi ale kedze si zena a preferoval by som hmotnost plasta co je v tvojom pripade velmi podstatna vec tak by som bral tento lahky plast ak by ti neprekazala cena. myslim ze by stal za to odlahcenie kolesa a tym padom celkoveho zrychlenia biku.
Funny: čo konkrétne Ti vadí na terajších Smart Samoch? Z "terénnych" pneu mi práve tieto pripadajú byť najuniverzálnejšie a veľmi dobre použiteľné aj na asfalt. Inak vo všeobecnosti platí, že na asfalte čím hladšia guma, tým lepšie (rýchlejšie, pohodlnejšie).
záleží aj od toho, koľko jazdíš - Smart Samy Ti pár tisíc km vydržia. Ja mám na biku, s ktorým jazdím hlavne po asfalte, obuté Ritchey Slick 26x1,4 a oproti "štupľovým" plášťom sú na asfalte výrazne pohodlnejšie - kolesá sa hladko odvaľujú a nedrncá to tak, ako keď má plášť štuple. Kupoval som tieto, lebo boli v tom čase najlacnejšie hladké plášte a po cca. 3000km jazdenia (hlavne po cestách, ale aj po trasách niekoľkých MTB maratónov ) sú opotrebené minimálne, defekt som zatiaľ nemal (a to sa mi do zadného kolesa nejaký klinček zapichol, ale neprepichol ), takže som s nimi veľmi spokojný.
bedo.. nieže vadí, ale keď som sa bavila s niekým, tak mi bolo povedané, že na asfalt to je škoda "drať" a keď sa dajú kúpiť iné plášte, určené viac na to, ako na terén, les, štrk atď... tak prečo to nevyužiť. alebo sa mýlim?
ano asfaltove plaste znesu ovela viac zataze co sa tyka defektov aj najazdenych km. ale je tu jedno ale
1. bezpecnost. ked raz chytis cestny lisaj pretoze si hodila tigra na polnej ceste len preto ze si chcela usetrit a nabehat viac km alebo sa vyhnut pripadnym defektom zistis ze to nestoji za to.
2. neplati vzdy ze tensi plast je rychlejsi ako hrubsi. chalani je to tak? ak sa mylim opravte ma
3. takze ked sa budes s niekym bavit ze je skoda drat na asfalte kvalitne plaste tak bude mat pravdu len z ekonomickeho hladiska. zdravie mas len jedno
4. ak jazdis naozaj ten asfalt potom si si zle zvolila vyber bicykla
1. súhlas. Ale to závisí viac od povrchu, ako od pneumatiky. Na mäkkom a sypkom sú štuple výhodou, na tvrdom naopak.
2. súhlas. Závisí od veľa vecí - hmotnosť, dezén, nahustenie...
3. súhlas.
4. možno. Takto má možnosť voľby. Keby si kúpila cesťák, do terénu by s ním išla ťažko.
andrej25: síce neviem, načo tam dali tú drážku (asi indikátor opotrebenia ), ale som rád, že sa konečne našiel niekto bez predsudkov typu - "veď keď je to hladké, tak sa na tom musí šmýkať". Človek sa až diví, že jazdci F1 nejazdia na traktorkách.
tiež mám sliky a na asfalte držia oveľa lepšie ako nejaké štupláky balóny, len potom príde štrk a už tancujem s riadítkami a smrť v očiach tá drážka je tam kvoli vode. A nie je na nich problém jazdiť naozaj všetko okrem skalnatého a naozaj blatistého terénu. Sú tam samozrejme riziká, ale čo už..
palo1707: myslíš, že na štrku by (rovnako široké) plášte so štupľami podržali lepšie?
Inak s tým odvodom vody to je ďalší urban myth - kontrolu strácaš až pri aquaplaningu, t.j. keď sa pod gumou vytvorí súvislá vrstva vody. A to sa práve na biku skoro nemôže stať, keďže to vyžaduje veľkú styčnú plochu a veľkú rýchlosť, aby voda nestíhala odtekať - ešte aj u áut sa to stáva zriedka, ale tam tie drážky aspoň majú opodstatnenie vzhľadom na profil pneu a rýchlosť.
áno, štuple na asfalte so štrkom podržia lepšie ako hladký plášť, to je hádam jasné.. K tomu odvodu vody- by si sa čudoval.. aj pár cm vody pri hladkej gume niečo urobí.. Aj ked nie vyslovene taký šmyk, že na bicykli točís riadítkami do strán a ideš rovno ale pri brzdení to spoznáš..
tak vsetci co dorazame plaste a tlacime ich ocami aby co najdlhsie vydrzali to mame aj tak raz spocitane ale v tejto teme islo hlavne o radu. ja tiez ohrozujem svoje zdravie o-hocicom/demolacie-t12630-4425.html
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Continental Race King 26 x 2.0 black Skin foldable, váha 520 gramov
Nízky valivý odpor. Dlhá km výdrž. Vhodné na tvrdý suchý pevný povrch. Sú teda maximálne univerzálne. (nie však blato a sypký povrch)
S rozmerom 26 x 1,7 by tvoj bike vyzeral smiešne a v teréne by bol neposlušný a nepohodlný. (čím užšie pneu, tým treba hustiť na väčší tlak.
http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/bicycle/themes/mtb/cc_marathon/Race%20King/raceking_en.html
a to z kamienkami v plasti je blbost
Ritchey Comp Rizer OS BB MTB riadidlá, Ø-31.8 mm/740 mm, zdvih 20 mm
40,99 €
MOC 47,99 €bedo.. nieže vadí, ale keď som sa bavila s niekým, tak mi bolo povedané, že na asfalt to je škoda "drať" a keď sa dajú kúpiť iné plášte, určené viac na to, ako na terén, les, štrk atď... tak prečo to nevyužiť. alebo sa mýlim?
ano asfaltove plaste znesu ovela viac zataze co sa tyka defektov aj najazdenych km. ale je tu jedno ale
1. bezpecnost. ked raz chytis cestny lisaj pretoze si hodila tigra na polnej ceste len preto ze si chcela usetrit a nabehat viac km alebo sa vyhnut pripadnym defektom zistis ze to nestoji za to.
2. neplati vzdy ze tensi plast je rychlejsi ako hrubsi. chalani je to tak? ak sa mylim opravte ma
3. takze ked sa budes s niekym bavit ze je skoda drat na asfalte kvalitne plaste tak bude mat pravdu len z ekonomickeho hladiska. zdravie mas len jedno
4. ak jazdis naozaj ten asfalt potom si si zle zvolila vyber bicykla
2. súhlas. Závisí od veľa vecí - hmotnosť, dezén, nahustenie...
3. súhlas.
4. možno. Takto má možnosť voľby. Keby si kúpila cesťák, do terénu by s ním išla ťažko.
este vlani som do prace dochadzal na Fat Albertoch, teraz davam teren aj na takomto http://katalog.longus.sk/plast-26x1-5-ia-2018-40-559-/c31000000605p697994.html
v prvom pripade si clovek aspon dobre zatrenuje, v druhom sa da dost techniky naucit
Inak s tým odvodom vody to je ďalší urban myth - kontrolu strácaš až pri aquaplaningu, t.j. keď sa pod gumou vytvorí súvislá vrstva vody. A to sa práve na biku skoro nemôže stať, keďže to vyžaduje veľkú styčnú plochu a veľkú rýchlosť, aby voda nestíhala odtekať - ešte aj u áut sa to stáva zriedka, ale tam tie drážky aspoň majú opodstatnenie vzhľadom na profil pneu a rýchlosť.
tiež to tak vidím, psychika je sviňa