Nejdem prepisovať všetko čo sme riešili, no som 3. človek ktorému sa Rival roztrhol, predaných majú vyše 300. Vypadá to, že som mal ozaj len "šťastie".
Tak dnes som zhodil plaste s inzertami dolu. MM 29x2,4 soft s cushcore 1,70kg a 1,75kg?, otvorene poviem ze dolu sli ovela lahsie ako hore. Predny ako novy, na zadnom jeden maly zasek, pravdepodobne od montpaky.
Bud. tyzden pridu nove kolesa, tak budem znovu toho pana na krizi riadne spominat v duchu, aby deti nepoculi pri montazi ...
Ja to mám s Panzer presne naopak. Nahodiť balada, dolu som sa dosť potrápil než sa mi podarilo odtlačiť pätky. Ale Schwalbe vedia potrápiť na tých Bontrager kolesách aj bez insertov.
inak to je cushcore xc verzia?
inac chalani naviem, mozno to mam smerovat do inej temy (navrh na zlepsenie fora)
ale nebolo by mozne pisat prispevky trochu viac vecne, v zmysle aby bolo jasne co na foto vidim?
alebo formou hashtagu : #cushcorexc.
najma z dovodu vyhladavania vo fore clovek lahsie najde potrebne info, a pripadne sa vie obratit na uzivatela fora ktory s danou vecou uz ma skusenost.
chapem niekto moze povedat, ze ved na foto vidis co to je, ale zrejme vyhladanie tu este nie je az tak pokrocile ze by prehladavalo aj texty na fotografiach
Nie jedna sa o cushcore pro 29" pre enduro. Xc verzia je uzssia a lahsia. Montaz ukoncena, na we are one composites rafoch. Bez mydla, bez kliesti, bez ocelovych montpak. Len plastove a prsty. So syntace rafikmi sa to neda porovnat
Zdravím bikeri,
používate prosím niekto PTN Revolution? Chcel by som sa Vás opýtať, na pár detailov:
- je v nudli niekde "dierka" pre prestrčenie ventilu? Ak nie, tak potom sa predsa mlieko leje medzi ráfik (pásku) a nudlu (ak sa leje cez ventil) a nie medzi nudlu a plášť, kde by podľa mňa malo logicky byť... Alebo sa mlieko musí aplikovať jedine do plášťa ešte pred nasadením na koleso a teda aj pre prípadné doplnenie mlieka sa musí plášť aspoň na jednej strane vyzuť?
- keď sa dofukuje plášť na požadovaný tlak, ide vzduch medzi nudlu a plášť, alebo sa tlakuje priestor medzi ráfikom (páskou) a nudlou a nudla je teda tlakom vzduchu tlačená "do plášťa"?
Nudla dieru nema, dodava sa ku nej specialna (vlastna) ventilka a snou ide aj mlieko nalievat. Ak das vlastnu musis naliat mlieko do plasta pred tym a vypustit vzduch samotny bez ich ventilu je tiez celkom sranda 😜 ja som do mojich cushcore robil dieru teplym vrtakom nech mize pouzit vlastne ventily...
Teoreticka uvaha ako chapem ze vlozky funguju. Bud maju dieru na pretekanie tmelu ale v tom pripade pracuju hlavne mechanicky. Alebo vytvoria 2-3 oddelene komory v plasti medzi ktorymi nemoze prudoit jednoducho vzduch. Vzhaldom na rozne tlaky v tychto priestoroch v momente stlacenia plastu dochadza k linarizacii odskoku a tiez jeho tlmeni lebo spetne vyrovnaie tlakov je vyrazne spomalene vlozkou ktora posobi ako skrtiaci ventil. Pripadne samotne bibliny v zduchu v pene maju podobny efekt kede rebaund peny na plny objem je pomalsi a tym padom odskok kolesa mensi. Cize robenie dier kde neboli moze zasadne zmenit fungovanie celej vlozky. IMHO
Ďalší update ohľadom Rivalu... Nový Rival dorazil, nahodeny s prstom v nose bez montpak, bez mydla bez chuti vyhodiť koleso von oknom... ? S chalaniskom sme sa dopracovali k záveru že nastala chyba niekde pri vyrobe/označovaní, preto bol problém nahodiť ten pôvodný a podla všetkého to bol dôvod prečo sa mi roztrhol. Takže odchadzam ho veselo sekať do rockardenov ?
Takna otvarac na plaste je doma, skoda len ze mi niekdo zmazal konto ? vyskusam hned ako pridu industry nine kolesa spolu s cush core
tak po hodne narocnom pasovani sa s tonnus tubeless som po tych kliestach aj zatuzil, ale iba dovtedy, kym som nevidel cenu
komu sa tonnus (tubeless) podarilo nahodit bez problemov pls ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Gravelové sú pre šírku ráfu do 25 mm. (nebolo by to funkčné i pri MTB plášťoch?)
Bud. tyzden pridu nove kolesa, tak budem znovu toho pana na krizi riadne spominat v duchu, aby deti nepoculi pri montazi ...
inac chalani naviem, mozno to mam smerovat do inej temy (navrh na zlepsenie fora)
ale nebolo by mozne pisat prispevky trochu viac vecne, v zmysle aby bolo jasne co na foto vidim?
alebo formou hashtagu : #cushcorexc.
najma z dovodu vyhladavania vo fore clovek lahsie najde potrebne info, a pripadne sa vie obratit na uzivatela fora ktory s danou vecou uz ma skusenost.
chapem niekto moze povedat, ze ved na foto vidis co to je, ale zrejme vyhladanie tu este nie je az tak pokrocile ze by prehladavalo aj texty na fotografiach
používate prosím niekto PTN Revolution? Chcel by som sa Vás opýtať, na pár detailov:
- je v nudli niekde "dierka" pre prestrčenie ventilu? Ak nie, tak potom sa predsa mlieko leje medzi ráfik (pásku) a nudlu (ak sa leje cez ventil) a nie medzi nudlu a plášť, kde by podľa mňa malo logicky byť... Alebo sa mlieko musí aplikovať jedine do plášťa ešte pred nasadením na koleso a teda aj pre prípadné doplnenie mlieka sa musí plášť aspoň na jednej strane vyzuť?
- keď sa dofukuje plášť na požadovaný tlak, ide vzduch medzi nudlu a plášť, alebo sa tlakuje priestor medzi ráfikom (páskou) a nudlou a nudla je teda tlakom vzduchu tlačená "do plášťa"?
Ďakujem.
tak po hodne narocnom pasovani sa s tonnus tubeless som po tych kliestach aj zatuzil, ale iba dovtedy, kym som nevidel cenu
komu sa tonnus (tubeless) podarilo nahodit bez problemov pls ?