Tannus Armour Tubeless išiel napohodu mne. Bez montpák, boosteru a mydlovej vody. 27,5 - 30 mm vnútorná šírka ráfov, plášte Schwalbe Hans Dampf, Addix Speedgrip, Kevlar, Tubeless Easy, 2.35 a Magic Mary, Addix Soft, Kevlar, Tubeless Easy, 2.35 pätky nahodené servisnou pumpou cez jadro ventilu.
ja mam 30mm dtswiss (h1700) + Maxxis Assegai 29x2,50" WT TR 3C Maxx Terra EXO+ (vsetko je uplne nove)
samotny plast s insertom som nahadzoval s prestavkami vyse hodinu a prsty ma boleli este 3 dni (a to som si musel pozriet 3 videa ako na to)
a koleso pravidelne sfukava po 4-7 hodinach
ked si spomeniem, ako sa mi to nahadzovalo, tak nemam chut to rozoberat a skusat znovu
Tak pozerám že to som mal asi riadne šťastie že si to takto pekne sadlo. A to ešte k tomu boli moje prvé bezduše ktorých som sa už rok bál a radšej jazdil na dušiach. Do toho som si vymyslel nakoniec ešte aj inserty a pripravoval sa na to aký to bude pôrod. Je pravda že mne pomohlo možno trochu aj to že plášte boli už boli nahodené na novom bajku a pár krát jazdené na dušiach. Bezduše som robil potom z nich. Pri nových ešte nenahodených plášťoch by to asi išlo o niečo horšie. To ale zistím až keď tieto zničím a zoderiem.
spomenul som si na teba, ked som sa s tym pasoval
ale ked som na videu videl, ako to chlapik dal za 9 a 1/2 minuty, tak som musel vydrzat
potom ked mi vypadla pri jedeni vidlicka z ruky, tak som tusil, ze druhy den bude tazko ...
mozno bude cosi na tom, ze jazdeny plast je vyhoda
Kalap dole ze ste to dali. Hrubej síly mám na rozdávanie,no toto by som nedal. U mňa je úspech urobiť na bajku čokoľvek, nieto ešte nejakú vyššiu formu servisu
dnes rano je to prvykrat, co som nenasiel vyfucane koleso uz cca 23 hodin drzi
po kazdom vyfucani som sa snazil tocit kolesom v rukach tak, aby mlieko zatieklo kam treba + stlacat plast po obvode nech si 'sadne' insert poriadne v rafe (a asi aj v plasti - nenatieral som insert nicim pred vkladanim)
pri fukani na etapy buchal kolesom o zem aby vsetko 'sadlo' - take tie opicky ako ked su problemy s bezdusakmi
uvidim ci vydrzi do zajtra - nahodil by som na bajk a otestoval
Mne sfucalo tiez, na druhy den som znovu odlepil patky, umyl plast a raf isoalkoholom, a nahodil naspat, koleso som pocas dna nechal lezat a otacal s nim ako popisujes a odvtedy mam pokoj.
Tubolight HD konecne doma, Trvalo to asi "len" 5 tyzdnov z jedineho shopu na slovensku co to mal v ponuke a tzv. "skladom". Prve dojmy na pohlad nudel do bazena, na dotyk nudel do bazena, na stlacenie ovela tuhsie a pomalsie sa vracajuce do povodneho tvaru ako nudel do bazena. Test na nasiakavos na vybornu nenasiaka vobec.
Postup testu:Nabral som vodu do vedra, oznacil hladinu. ponoril dnu insert a hladal bublinky. Ziadne. Stlacil nikolko krat z celej sili pod vodou, ziadne bublinky. Vubral porovnal hladinu s oznacenou skoro zhodna. Poutieral insert do sucha. Potom som zabalil do suchej papierovej utierky miesto, ktore som stlacal pod vodou a stlacil znova. Utierka ostala sucha.
Hmotnost sedi 94g po vodnom teste.
Sirka v nestlacenom stave 57mm.
Nahadzovat na bike to budem az mi covid opatrenia umoznia ist jazdit na traily, potom napisem dojmy z jazdy. Zatial aspon par fotiek.
Stale visi a caka na prvu prilezitost kedy budem moct ist jazdit do karpat. Ale spolahni sa az to nahodim a vyskusam dam vediet. Hadam to uz dlho nepotrva. Dakujem za recenziu, pozriem.
Po roku len pozitívnych skúseností s Panzer včera prvá negatívna. Konečne som sa dokopal vymeniť na slick zodratý zadný plášť a zistil som, že vložka sa po roku natiahla hádam 10 cm po obvode . Pri prvej montáži šla nahodiť úplne bez problémov, za 5 minút hotovo. Včera som to po pol hodine vzdal, lebo som ju tam nijak nevedel dostať. Problém bol aj, že som pätky najprv nahodil nafúkaním bez nej ale aj tak pri jej montáži pätka zoskakovala do stredu a kvôli tomu som nemohol nahodiť druhú stranu. Skúsim chvíľu pojazdiť bez vložky, uvidím či plášť lepšie sadne a nejak ju tam dostanem alebo nie. Máte niekto podobnú skúsenosť, že by sa až toľko natiahla?
Kamoš má presne to isté, chystá sa dnes meniť plášť tiež, tak som zvedavý ako dopadne on.
Inak taky poznatok zo včera... Už niekto fúkal plast s insertov CO2 bombickou? Včera som zistil ze ich nosím už nejaký ten piatok úplne zbytočne, konkrétne na mojej hlave sa moc nedá regulovať prietok a keďže cez insert ide ten vzduch predsa o čosi ťažšie dnu tak mi vyrazilo tesnenie s hlavy a vybavene... Niekto podobnú skúsenosť?
Tak po víkendovom jazdení bez vložky som tomu dnes dal druhú šancu. Nahodené bez väčších problémov, aj keď kvôli netrpezlivosti pošli dve plastové montpáky. Keď som sa prestal naháňať a dôkladne pozatláčal pätku do stredového žliabku tak nahodené poslednou pákou čo mi v garáži ostala. Inak by som musel ísť domov skoro dva km pešo ?.
Nejak nerozumiem, prečo to vtedy nešlo a nezmestila sa dnu. Či pomohlo, že druhá pätka bola poriadne usadená, alebo sa plášť trochu natiahol alebo čo ??♂️. Ale tak hlavne, že je vnútri. Keď som videl aká je po roku dosekaná, tak asi ma pár krát zachránila.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
samotny plast s insertom som nahadzoval s prestavkami vyse hodinu a prsty ma boleli este 3 dni (a to som si musel pozriet 3 videa ako na to)
a koleso pravidelne sfukava po 4-7 hodinach
ked si spomeniem, ako sa mi to nahadzovalo, tak nemam chut to rozoberat a skusat znovu
spomenul som si na teba, ked som sa s tym pasoval
ale ked som na videu videl, ako to chlapik dal za 9 a 1/2 minuty, tak som musel vydrzat
potom ked mi vypadla pri jedeni vidlicka z ruky, tak som tusil, ze druhy den bude tazko ...
mozno bude cosi na tom, ze jazdeny plast je vyhoda
po kazdom vyfucani som sa snazil tocit kolesom v rukach tak, aby mlieko zatieklo kam treba + stlacat plast po obvode nech si 'sadne' insert poriadne v rafe (a asi aj v plasti - nenatieral som insert nicim pred vkladanim)
pri fukani na etapy buchal kolesom o zem aby vsetko 'sadlo' - take tie opicky ako ked su problemy s bezdusakmi
uvidim ci vydrzi do zajtra - nahodil by som na bajk a otestoval
Postup testu:Nabral som vodu do vedra, oznacil hladinu. ponoril dnu insert a hladal bublinky. Ziadne. Stlacil nikolko krat z celej sili pod vodou, ziadne bublinky. Vubral porovnal hladinu s oznacenou skoro zhodna. Poutieral insert do sucha. Potom som zabalil do suchej papierovej utierky miesto, ktore som stlacal pod vodou a stlacil znova. Utierka ostala sucha.
Hmotnost sedi 94g po vodnom teste.
Sirka v nestlacenom stave 57mm.
Nahadzovat na bike to budem az mi covid opatrenia umoznia ist jazdit na traily, potom napisem dojmy z jazdy. Zatial aspon par fotiek.
Nazdar, máš nejaký update ohľadom nahadzovania a funkčnosti? Dnes vyšla recenzia na dolekop.com a je pozitívna. https://dolekop.com/clanek/9046-test-tubolight-evo-je-nejlehci-vlozka-do-plastu-a-je-skvela
Kamoš má presne to isté, chystá sa dnes meniť plášť tiež, tak som zvedavý ako dopadne on.
Nejak nerozumiem, prečo to vtedy nešlo a nezmestila sa dnu. Či pomohlo, že druhá pätka bola poriadne usadená, alebo sa plášť trochu natiahol alebo čo ??♂️. Ale tak hlavne, že je vnútri. Keď som videl aká je po roku dosekaná, tak asi ma pár krát zachránila.