Niekedy v septembry sa chystám kúpiť novú vidlu.No už teraz chcem vedieť do čoho idem.Chcel by som niečo s 80mm zdvihom vzduch olej na xc a aby to niečo vydržalo.zhruba tak do 13000sk.Strašne sa mi pozdáva rock shock reconhttp://www.koloshop.cz/index.php?vyrobek=2411&soucastka=54&vyrobce=1366383304Je to dobrá voľba Neni to oem Je to dobrá cena Vopred Vám ďakujem
ako tu niekto pisal,tak je vraj citlivejsia ako Reba,vhodnejsia pre lahsich bikerov.Moja draha by ju mala mat na jej biku,no marne patram po tom type co je na nom-Rock Shox Recon 335,na stranke RS taka nieje
Vhodnejsia pre lahsich bikerov Ja mám skoro 80kg.Bude pre mna vhodna
no neviem,nejazdil som ju,akurat pisem co tu uz kdesi zaznelo...Nech napisu aj ti co ju jazdia uz neviem kde som to presne cital,ale bolo tam cosi ze Reba je tvrdsia a vhodnejsia pre vacsie vahy a maratony.
"A word about the fork -- as far as I can tell, the RockShox Recon 335 SL is an OEM-only model. It's a spring fork, even though all the other Recons (available directly to consumers) are air forks."
Diky PaliG,takze ako som si myslel marketingovy tah ako o***t zakaznika-vyrobili vidlu specialne pre specialized nizsej kvality ako standartna rada Recon? Co je OEM?
No OEM verzia je taká čo sa montuje na hotové biky priamo od výrobcu,takže sa nedá normálne kúpiť ,ale k veci Recon je veľmi dobrá vidla, tvoju váhu by som neriešil,to je v pohode,inač mohol by si skusiť aj Rebu mala by mať fajnovší útlm,ale tá je o niečo drahšia.Pozri [/url]www.sram.com
Skus E*****na od Suntouru, vytuneny od Milana je za nieco okolo 6500sk. A bude nastaveny na tvoju vahu. Ked vydrzis do buduceho tyzdna, tak uz mi pride, a hodim tu foto a svoje dojmy.Vazim rovnako ako ty, takze sme v tomto rovnaky. Podla vsetkeho ty co ju jazdia tak je jasne je tato vidla lepsia ako recon. (A stoji fakt kus menej)
tak si skus pozriet temu s grafmi vidlic...ved roman ti este da nejaku kazen
ja keď som si pozeral testy vidlíc , tak som si vybudoval k Suntouru veľký odpor. A nielen preto, aj u nás jazdia suntoury niektorí, ale je to grc. Jednému sa aj LO pokazil, keď ho zamkne, tak mu to peruje . Išišel s tým do servisu a tam mu povedali že reklamovať to nemôžu, že to sa stáva.
No o E*****ne sa popisalo toho dost, ze chodi pekne.... Ale od vidle ocakavam aj ine vlastnosti tuhost, zivotnost... vzhlad- kedze obal predava.....Co som cital, tak velka slabina su klzaky, rychlo sa zoderie farba.
Mam Recon 351vzduch a uz som aj poskuloval po E*****ne (drahu vidlu sa mi uz nechce kupovat). Som zvedavy co nanu Flinker.
Som rad ze sa to tu berie bez emocii, vyber vidlice je otazka ceny, ocakavanych funkcii a v neposlednom rade aj vzhladu. E*****n by mal mat spickovu tuhost, velmi hladky chod a slusnu zivotnost. To ze nevyzera tak dobre ako produkty Marzochi alebo RS je subjektivne no niecom pravdy na tom je, predsa dobry dizajner daco stoji. A neposlednom rade tu mame image znacky, ktora ma za sebou vela nepodarenych produktov a o tych podarenych sa velmi nevie. Takze vela ludi sa boji ist do "neznameho". Ja by som to nevidel tak tragicky, ja som predal skareba v perfektnom stave len aby som si mohol e*****na vyskusat, a ked nebude podla mojich predstav tak ho proste vymenim. Proste uvidime.
Buduci tyzden ked mi dojde E*****n tak hodim nejake prve dojmy, a potom az tak ked na nom natocim cca 500 km a optimalne aspon jeden pretek. Dovtedy nema zmysel o tom rozpravat, bolo by to mlatenie prazdnej slamy.
Ps. inak pre zakladatela prispevku, na mtbikeri je na predaj duke xc , ktora splna poziadavky - 80mm zdvih, pevna, relativne lahka a hlboko pod 13000. A je totalne nova, jediny kto na nej jazdil som bol ja a dal som na nej iba 100km, ked som skusal ako sa moj ram sprava s nizsou vidlou. (podotykam ze ja ju nepredavam)
Citujem sam seba "E*****n by mal mat spickovu tuhost, velmi hladky chod a slusnu zivotnost."
Ked nieco uvadzam ze "by mal mat" tak to znamena ze su to ocakavane vlastnosti, ktore predpokladam ze sa overia v prevadzke v blizkej buducnosti.
To co som napisal je na zaklade vlastnosti ktore E*****nu prisudili ludia ktori s nim uz nieco mali. Precitaj si x threadov na bike-fore a uvidis.
Takze mozes sa zahryznut do citania a ak mas problemy s pamatou tak doporucujem petrzlen
No okrem srandy, je jasne ze bez najazdenia par tisic km sa neda o zivotnosti vidlice hovorit, takze to bude predmetom debat az po sezone. Tuhost a chod zhodnotim po par sto km.
Viem že to znie šialene ...
skúste pozrieť grafi E*****nu a Axonu a porovnať ich s Vašimi vidlami. Prezradia, podstatne vyžšiu citlivosť a plochejší priebeh. Tie grafi niesu vymyslené, je to meranie tak ako aj ostatné.
čo sa týka tuhosti v skrute .... 32mm nohy, v dnešnej dobe už v celku solídne spracovanie. Nehovorím, že je to na ***** úrovni, ale čo sa týka parametrov v skrute, môže konkurovať podstatne drahším súkmeňovcom. Nemôže jej konkurovať žiadna 30mm noha, za predpokladu, že hovoríme o rýchloupínaní.
čo sa týka životnosti ... som síce zameraný na XC, ale rád brzdím na hrane predného kolesa, skáčem z cca 40cm, niekedy to aj viem prehnať v zjazdíku, skončil som v strome .... aj vidla dostala svoje. Neviem to ešte povedať s istotou o životnosti, ale má pod mojim vedením nabehaných cca 1800 km a klop, klop, musel som, čo sa týka vakla nezaregistroval som nejaký nárast.
Takže nepredpokladám, že sa dá hovoriť o šetrnom zaobchádzaní.
V servise nebola, ak nerátam Milana a moje občasné rozoberanie, ked si upravujem parametre, pružiny alebo tlmiča. (pre info pri zaťažení 300N je zanorenie 30-34mm, podla zdvihu)
Zatial som nespozoroval, ani poškodenie farby na vnútorných nohách čo bol hlavný nedostatok starších modelov a značky Manitou. U indiana mi zliezla (začala blednúť) po 800km.
Vidla má jeden vážny nedostatok. Značka. V minulých rokoch si vyslúžila prívlastok "nepoužiteľná, šmejd". Žial to bolo oprávnene.
Aj v dnešnej dobe sú len niektoré modely, ktoré sa vymykajú zaužívanemu osloveniu a E*****n aj AXON medzi ne určite patrí.
Po úprave u Milana dostanú lepší chod pružiny, úpravu tlmiča, a nový Lock.
V skratke. Keby som chcel novú vidlu, tak mám vážny problém vo výbere, nakolko by sa okruh znížil na strašne malý a nakoniec by som skončil zase u Milanovho Locku. Smola už som moc fajnový
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no neviem,nejazdil som ju,akurat pisem co tu uz kdesi zaznelo...Nech napisu aj ti co ju jazdia
2warzone
citacia z mtbr.com
"A word about the fork -- as far as I can tell, the RockShox Recon 335 SL is an OEM-only model. It's a spring fork, even though all the other Recons (available directly to consumers) are air forks."
link http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=221890
nemusi to byt zakonite horsia vidlica...
Takze kus vydrz a uvidis
Mam Recon 351vzduch a uz som aj poskuloval po E*****ne (drahu vidlu sa mi uz nechce kupovat). Som zvedavy co nanu Flinker.
Buduci tyzden ked mi dojde E*****n tak hodim nejake prve dojmy, a potom az tak ked na nom natocim cca 500 km a optimalne aspon jeden pretek. Dovtedy nema zmysel o tom rozpravat, bolo by to mlatenie prazdnej slamy.
Ps. inak pre zakladatela prispevku, na mtbikeri je na predaj duke xc , ktora splna poziadavky - 80mm zdvih, pevna, relativne lahka a hlboko pod 13000. A je totalne nova, jediny kto na nej jazdil som bol ja a dal som na nej iba 100km, ked som skusal ako sa moj ram sprava s nizsou vidlou. (podotykam ze ja ju nepredavam)
Ked nieco uvadzam ze "by mal mat" tak to znamena ze su to ocakavane vlastnosti, ktore predpokladam ze sa overia v prevadzke v blizkej buducnosti.
To co som napisal je na zaklade vlastnosti ktore E*****nu prisudili ludia ktori s nim uz nieco mali. Precitaj si x threadov na bike-fore a uvidis.
Takze mozes sa zahryznut do citania a ak mas problemy s pamatou tak doporucujem petrzlen
No okrem srandy, je jasne ze bez najazdenia par tisic km sa neda o zivotnosti vidlice hovorit, takze to bude predmetom debat az po sezone. Tuhost a chod zhodnotim po par sto km.
skúste pozrieť grafi E*****nu a Axonu a porovnať ich s Vašimi vidlami. Prezradia, podstatne vyžšiu citlivosť a plochejší priebeh. Tie grafi niesu vymyslené, je to meranie tak ako aj ostatné.
čo sa týka tuhosti v skrute .... 32mm nohy, v dnešnej dobe už v celku solídne spracovanie. Nehovorím, že je to na ***** úrovni, ale čo sa týka parametrov v skrute, môže konkurovať podstatne drahším súkmeňovcom. Nemôže jej konkurovať žiadna 30mm noha, za predpokladu, že hovoríme o rýchloupínaní.
čo sa týka životnosti ... som síce zameraný na XC, ale rád brzdím na hrane predného kolesa, skáčem z cca 40cm, niekedy to aj viem prehnať v zjazdíku, skončil som v strome .... aj vidla dostala svoje. Neviem to ešte povedať s istotou o životnosti, ale má pod mojim vedením nabehaných cca 1800 km a klop, klop, musel som, čo sa týka vakla nezaregistroval som nejaký nárast.
Takže nepredpokladám, že sa dá hovoriť o šetrnom zaobchádzaní.
V servise nebola, ak nerátam Milana a moje občasné rozoberanie, ked si upravujem parametre, pružiny alebo tlmiča. (pre info pri zaťažení 300N je zanorenie 30-34mm, podla zdvihu)
Zatial som nespozoroval, ani poškodenie farby na vnútorných nohách čo bol hlavný nedostatok starších modelov a značky Manitou. U indiana mi zliezla (začala blednúť) po 800km.
Vidla má jeden vážny nedostatok. Značka. V minulých rokoch si vyslúžila prívlastok "nepoužiteľná, šmejd". Žial to bolo oprávnene.
Aj v dnešnej dobe sú len niektoré modely, ktoré sa vymykajú zaužívanemu osloveniu a E*****n aj AXON medzi ne určite patrí.
Po úprave u Milana dostanú lepší chod pružiny, úpravu tlmiča, a nový Lock.
V skratke. Keby som chcel novú vidlu, tak mám vážny problém vo výbere, nakolko by sa okruh znížil na strašne malý a nakoniec by som skončil zase u Milanovho Locku. Smola už som moc fajnový