ak sme sa pochopili spravne - toto bolo myslene - takto to ma byt ako je to na fotke. mne sa to podarilo nahodit tak, ze B-skrutka sla rovno na patku. nechapal som preco je taka kratka a menil som ju za dlhsiu
Teraz chodí ramienko hladko, ale pretrváva problém s radením z tretieho najľahšieho na druhý najľahší, inde problém nemám.
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá ?
Bola to kazeta?. Dnes som nahodil novú XT kazetu (+Rotor InSpider Powermeter) a radenie na stojane v poriadku. Snáď zajtra otestujem ?
Potom ked ju povolil,tak prehazka zmenila polohu a tym padom je "dlhsia" retaz Nenapina ju a retaz je trochu volna na najmensom prevode.
V uvolnenom stave.V zabere sa nedotyka zrejme.
Dokonca aj z fotky vidim,ze je spodok retaze volný
Veď výšku reťaze nad dolnou vzperou definujú pastorok kazety a prevodník....
ale nechapem že to takto predavaju normalne ? prevodník máš aky ? 30tku )
Dakujem
Voskujem (horúci vosk) a točím viac reťazí, takže toto nebude príčina.
Ono asi nie je problém, žeby kazeta bolo opotrebovaná v zmysle jazdenia s vyťahanou reťazou, ale skôr ošúchanie tých "nábehových hrán" a tvarovania zubov na hliníkových kolečkách.
A hlavne u MTB to podľa mňa nie je ani tak o horizontálnych kilometroch, ako skôr o vertikálnych metroch + samozrejme váha jazdca
Teraz chodí ramienko hladko, ale pretrváva problém s radením z tretieho najľahšieho na druhý najľahší, inde problém nemám.
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá ?
problém nie je až tak ten válček samotný (na ktorom je spojka) ale skôr ta ,,spojka,, resp. to ,,kolečko,, s drážkami (vid foto) - tu spojku treba rozobrať a premazať tie drážky - len tie dražky z vonka ! do vnutra netreba dávať vazelinu ... ja som na mazanie použival sram butter a v pohode (shimano žlta vazelina je tiež OK)
a odporúčam natlačiť jemne vazelíny do tohoto otvoru - tým zamedíš vniknutiu vody k pružine