Ahoj. Kúpil som novú prehadzovačku XT, 12 speed. Tak som ju radostne obzeral a všimol som si nesúososť oboch vodiacich koliesok. Doteraz som mal Sram, čo je nepodstatné, ale tam boli vodiace kolieska v jednej rovine. Neviem teda, čo si mám myslieť. Je to OK, nie je? Má niekto dáky postreh? Dajte vedieť. Prikladám aj foto.
ono tie nie je že zle utesnené - problem su tie 2 dierky ktore popisujem ? zbytok je OK
... ked tie 2 dierky (od kolesa) zatreš hustejšou vazelinou tak máš minimalne na rok (v mojom pripade 5000km) klud
tak prislo aj na mna. pol hodinu som ten valcek doloval von pomohlo az wd-cko. houby mazat spojku. toto treba tak 1-2x do roka vybrat a namazat. spojku spolu stym a je hotovo.
neudelali - to ze je tam ten bordel a pruzina hrdzava nicomu nevadi. ten priestor nieje nijak utesneny. voda a prach sa nesmie dostat k capu co ide do spojky a tam sa po dotiahnuti nema ako dostat.
Keďže ramienko zadrhávalo, zjavne sa tam voda dostala, myslím k tomu čapu a do priestoru, kde sa má otáčať. Je pravda, že spojka bola čistá.
Teraz chodí ramienko hladko, ale pretrváva problém s radením z tretieho najľahšieho na druhý najľahší, inde problém nemám.
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá 🤣
Keďže ramienko zadrhávalo, zjavne sa tam voda dostala, myslím k tomu čapu a do priestoru, kde sa má otáčať. Je pravda, že spojka bola čistá.
Teraz chodí ramienko hladko, ale pretrváva problém s radením z tretieho najľahšieho na druhý najľahší, inde problém nemám.
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá ?
problém nie je až tak ten válček samotný (na ktorom je spojka) ale skôr ta ,,spojka,, resp. to ,,kolečko,, s drážkami (vid foto) - tu spojku treba rozobrať a premazať tie drážky - len tie dražky z vonka ! do vnutra netreba dávať vazelinu ... ja som na mazanie použival sram butter a v pohode (shimano žlta vazelina je tiež OK)
a odporúčam natlačiť jemne vazelíny do tohoto otvoru - tým zamedíš vniknutiu vody k pružine
6300km na XT kazetu nieje vela 12 000km dávaju tie kazety s prehľadom ak sa mení reťaz načas!
Voskujem (horúci vosk) a točím viac reťazí, takže toto nebude príčina.
Ono asi nie je problém, žeby kazeta bolo opotrebovaná v zmysle jazdenia s vyťahanou reťazou, ale skôr ošúchanie tých "nábehových hrán" a tvarovania zubov na hliníkových kolečkách.
A hlavne u MTB to podľa mňa nie je ani tak o horizontálnych kilometroch, ako skôr o vertikálnych metroch + samozrejme váha jazdca
jedine dat dole tu ochranu a kupiť tenšiu (BBB má myslím takú tenkú nalepovaciu - mal som a bola fajn)
ale nechapem že to takto predavaju normalne ? prevodník máš aky ? 30tku )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... ked tie 2 dierky (od kolesa) zatreš hustejšou vazelinou tak máš minimalne na rok (v mojom pripade 5000km) klud
https://youtu.be/E-iAxH32NlI?si=LsQSFTEmbV_-tB9t
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá 🤣
Ale asi bude príčina už zodratá kazeta....je to XT kazeta, má 6300 km, dve najväčšie kolečká sú hliníkové, jazdím kopce a asi dosť silovo, keďže s 90+ kilami sa ani inak nedá ?
problém nie je až tak ten válček samotný (na ktorom je spojka) ale skôr ta ,,spojka,, resp. to ,,kolečko,, s drážkami (vid foto) - tu spojku treba rozobrať a premazať tie drážky - len tie dražky z vonka ! do vnutra netreba dávať vazelinu ... ja som na mazanie použival sram butter a v pohode (shimano žlta vazelina je tiež OK)
a odporúčam natlačiť jemne vazelíny do tohoto otvoru - tým zamedíš vniknutiu vody k pružine
Voskujem (horúci vosk) a točím viac reťazí, takže toto nebude príčina.
Ono asi nie je problém, žeby kazeta bolo opotrebovaná v zmysle jazdenia s vyťahanou reťazou, ale skôr ošúchanie tých "nábehových hrán" a tvarovania zubov na hliníkových kolečkách.
A hlavne u MTB to podľa mňa nie je ani tak o horizontálnych kilometroch, ako skôr o vertikálnych metroch + samozrejme váha jazdca
Dakujem
ale nechapem že to takto predavaju normalne ? prevodník máš aky ? 30tku )