jazdite ktosi s novymi systemami sprevodovania 2x10 ci 3x10 na MTB?
Shimano alebo Sram?
Zivotnost a opotrebenie?
kdesi som cital pri teste noveho E***** (mtbs.cz) , ze to co slo uslapat dole kopcom 3x9 je problem s 2x10 (maximalna dosiahnuta rychlost), realna potreba 10.pastorku?
isto zavisy od pil a kazety...
Ako je to so zivotnostou smerovych retazi?
Vsade sa to prezentuje ako ako "uzasna nepotreba" a odbremenenie radit na smyku, ale vzadu na 10 kolecku sa mam "uradit" ?
Specialized ma modely "EVO", kde je len zadny 10r.prehadzovac, SJ HT top triedy
Osobne mi bolo jednoduhsie odradit na smyku na lahsie ako vybiehat na kazete... pre dosahovany efekt prveho menovaneho postupu
?
Naco su dobre "vyvaglane jednosmerne" smerove retaze, ked na cestarine idem tiez 2x10 a pouzivam klasicku retaz? (sada shimano 105 /2008)
vdaka za "prakticke" nazory z praxe
A este jedna otazka Roman - konce pavuka v ktorych su vyvrtane otvory na prevodnikove skrutky su cisty karbon abo su tam duralove inserty? Lebo dotahovat skrutku rovno do karbonu bez podlozky mi nejak nesmakuje...
Zajtra vyskusam ako sa to sprava. Na stojane zatial vsetko funguje ako ma. Obaval som sa volneho miesta medzi velkou pilou a zadnou stavbou, ale je to v pohode. Snad by tam vosiel aj 42z prevodnik. Zatial 40/28 a 34z. kazeta.
hezkýýýý
Ja mám FSA 386 afterburner , 42/27 , kazeta 34, niektoré "steny" som musel šlapať silovejšie, ale to len krátkodobo, ....pri trochu dobrej kondičke je garda v pohode šlapateľná.
BTW, k trojpíle by som sa už nevrátil....
Hlavne asfaltka z Torbole do Nago s asi 30% stupanim
Lubo vsetky stojky na Garde som siel najmensim prevodom 1-2 (t.j vzdy som mal rezervu 1 prevodu), aj tie nad 30%. A to na AM fulle, na chrtitku s 2/3 hmotnostou to odsypa lepsie. Vsetko ostatne 2-2, takze prevod 28-34 bude v pohode
Otazne su potom rozbite prudke vyslapy, ako podotkol Imro.