Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Jasneze sram ich s najvacsou pravdepodobnostou robit nebude a nebude ani sediet uchytenie, aby si nepodkopavali predaje novych kluk, skor som narazal na garbaruk, alugear a pod., od ktorych by som to skor ci neskor cakal, ked odhalia tvarovanie noveho ozubenia
Hlavne budú musieť výrobcovia veľmi prerobiť tvar zubov. Človek kúpi drahý, napríklad Wolftooth prevodník a s tvarovaním aj starých EAGLE zubov to nemá absolútne nič spoločné. Normálna 12SP reťaz alternatívnych výrobcov na tom nejako (nič moc) funguje, ale flatop reťaze SRAM na tom nemajú šancu, jednoducho sa pri otočení na tých zuboch zaseknú a namotajú na prevodník. ...Pričom na pôvodné Eagle 12sp SRAM prevodníky sa flatop reťaz dá v pohode použiť - pri normálnom čistom pohone. Akonáhle sa systém obalí blatom, tak flatop reťaz z eagle prevodníka spadne, ak nie je použité vodítko reťaze.
Ahojte keď tak čítam o tom krásnom radeni na tom AXS tak až ma ide poraziť. Ja mam prvú generáciu novu sadu ale ani za boha to neviem vyladiť tak aby to krásne plynulo radilo. Už som zúfalý z toho. Pätka je rovná kontroloval som ju. Z najmenšieho na druhý ani nepreradí a keď to vyladim s micro adjustom aby preradilo zase sú rozhádzané všetky ostatné. Doteraz som mal XTR a tam som nikdy takéto problémy nemal všetko krásne hladko radilo.
Mam 2 gx axs prvu gen a 1 uz so spodnou srobkou tak neviem ci to je 2nd gen vsetky 3 ci na gx, xt alebo garbaruk kazete radia hladko. Retaze mam vsade xx1.
Nemas nahodou kazetu krivu ? Stretol som sa s pripadom ako sa nedala nastelova AXS az po vymene kazety to islo ako malo.
Neviem nevyzerá že by bola krivá. Kazeta je úplne nová všetko je to xx1 reťaz je gx. Dal som tam gx kazetu a radi to tak isto zle. Teda ono to nieje až tak zle len ja som zvyknutý na krásny ľahký chod radenia a na tomto to nejde tak hladko.
Ja len aby sa nič neopomenulo, tak pripomeniem základnú rutinu: Prehadzovač AXS je nový, celý systém je nový a napriek tomu to neradí pekne? Po osadení nového prehadzovača bola správne nastavená Bskrutka - tá je v závite opatrená príslušným Loctitom a nepovoľuje sa pri jazde ? Horný a najmä spodný doraz sú riadne - čítankovo správne nastavené ?
Chlapi nie je niekto zo Senice? By ste sa mu na to mohli pozriet a porovnat so svojim bajkom s axs. Mozno by to pomohlo identifikovat problem a aj ho vyriesit popripade.
Ja len aby sa nič neopomenulo, tak pripomeniem základnú rutinu: Prehadzovač AXS je nový, celý systém je nový a napriek tomu to neradí pekne? Po osadení nového prehadzovača bola správne nastavená Bskrutka - tá je v závite opatrená príslušným Loctitom a nepovoľuje sa pri jazde ? Horný a najmä spodný doraz sú riadne - čítankovo správne nastavené ?
Ano celý system vybratý z krabice úplne nový tak isto bike cisto nový vybratý z krabice na tom hneď menené komponenty. Nikdy to neradilo hladko, jazdiť sa na tom dá ale nikdy to nebolo tip top.
Podla ktorej mierky?Maju dve jedna je ako som sa dozvedel na mechaniku a ta druha co som mal v baleni na elektriku.Tiez som nemohol nastavit prehadzovacku lebo je rozdiel v mierkach.Po nastaveni s mierkou(bielou) co bola v baleni je vsetko ok
Ja si skôr myslím, že problém bude v porovnani s XTR. Jazdil som Shimano síce iba SLX 1x11, tri roky teraz jazdím GX 1x12, rok z toho axs a Sram je krásne strojový a tvrdý, čo sa mi páči, ale s tou presnosťou bol okolo 7. pastorku vždy problém, čo ani slx nerobilo. Príde mi, že ho treba aj častejšie ladiť. Ale zasa, keď si to presne sadne a zvykneš si, tak je to v pohode.
Xtr je etalon a vzdy bude. Ale tak ja som jazdil xtr na garbaruk kazete a teraz mam axs na garbaruk kazete a radi to plne porovnatelne a povedal by som ze naozaj len o trosilinku horsie ako 10spd xtr na xtr kazete. Ja uz by som sa k lanku uz nevratil
shimo: a mas ten xtr este ? vyskusaj ho, ci to je ok. Inak problem, ze radi vsade dobre len z najmensieho na 2. najmensi, to mam na jednom systeme, patka sa tiez tvari rovne, ale ktovie
lapaloma: bezbowdenove riesenie je dost navykove. skoda, ze reverb vazi tonu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neviem nevyzerá že by bola krivá. Kazeta je úplne nová všetko je to xx1 reťaz je gx. Dal som tam gx kazetu a radi to tak isto zle. Teda ono to nieje až tak zle len ja som zvyknutý na krásny ľahký chod radenia a na tomto to nejde tak hladko.
Ano celý system vybratý z krabice úplne nový tak isto bike cisto nový vybratý z krabice na tom hneď menené komponenty. Nikdy to neradilo hladko, jazdiť sa na tom dá ale nikdy to nebolo tip top.
Ano
lapaloma: bezbowdenove riesenie je dost navykove. skoda, ze reverb vazi tonu