Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
Ak nechces kupovat novu predrazenu originalnu baterku, tak nekupuj, podla mna ti zatial bude stacit to co si napisal - nosit nabijacku a powerbanku, aby si to nakopol. Inak fakt super napad, to budem nosit aj ja, ak budu tie moje vypadky castejsie
Totiz neda sa to predpovedat, tie vypadky su uplne nahodne, neda sa povedat co to sposobuje. Mraz to ale nie je, moj prvy bol v lete pri slapani hore kopcom, a ten druhy bol na jesen pri zjazde.
Nooo presne toto som cakal. Je to najjednoduchsie a ludia k tomu maju okamzity sklon. Povieme ze je to tym a basta, problem vyrieseny. ***** a predsudok. Nemame na to dokaz ale urcite je to tak. Klasika. 😉
Ja to nevylucujem ale pokial nemam inu tak neviem. Cital som vela na nete od ludi kde pouzivaju neoriginaly a nikto sa na to nestazoval.
Aj si rozmýšľal, keď si čítal, čo som napísal??
Nikde netvrdím, že je to určite príčina, ale že tým by som začal.....
To je prve co napadne kazdeho (aj mna) lebo ludia maju nizsiu doveru v neoriginalne veci alebo veci z druhovyroby. Hovori sa tomu predpojatost. Ale bohuzial nemam labak aby som to vedel potvrdit.
Kontaktom to nebude. Vytiahol som ju x krat, skusal pritlacat, posuvat atd. Dokonca som ju ohrieval pod bundou a nic. Akonahle som ju dal na nabijacku tak ako keby ozila. Hned som ju vybral, strcil do prehadzovacky a hla hned to nabehlo. Netusim pricinu. Doma ked som to na stojane skusal vela krat tak sa mi to nepodarilo.
No ze je to tym ze nie je na nej napis Sram 😁
No a ci je to v baterke neviem, pravdepodobne ano. Dufam ze to nerobi prehadzovacka.
Ano mozem kupit novu Sram za 50 eur ci kolko a verit ze je to vyriesene. Ak sa to ale zopakuje tak to znamena ze som to urobil zbytocne.
Skor ten problem so spojom moze byt na prehadzovacke. Tie kontakty su tam s pruzinkou. Toto tiez dobre pozri, ked mas nejaky sprej na kontakty, tak to skus precistit. Za to nic nedas, mozno si to uz spravil. Niekto tu uz pisal, ze mal problemy s tymi konektormi a vymenili mu salter.
To je prve co napadne kazdeho (aj mna) lebo ludia maju nizsiu doveru v neoriginalne veci alebo veci z druhovyroby. Hovori sa tomu predpojatost. Ale bohuzial nemam labak aby som to vedel potvrdit.
Myslím, že to nebude predpojatosť z možnej nižšej kvality. Mnohí "alternatívni" výrobcovia majú kvalitnejší produkt ako originál. U elektroniky to však môže byť spôsobené čiastočnou nekompatibilitou, resp. nejakou možnou "interferenciou" alebo iným rušením, ktoré hlavne "lacnejší" ázijskí výrobcovia nemusia mať tak dobre a podrobne otestované ako prvovýrobca.
Interferencia a rusenie u jednosmerneho prudu asi problem nebude, otazka je, ci original je naozaj cisto len bateria. Vyrobcovia su dnes dost prefikani.
Nie som odborníčka na elektro, ale nemôže byť interferencia alebo rušenie aj medzi komponentami s bezdrôtovým BT prenosom? Veď problém nemusím byť iba v prehadzovačke. Ale prehadzovačka predsa nereagovala na impulz od radenia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Totiz neda sa to predpovedat, tie vypadky su uplne nahodne, neda sa povedat co to sposobuje. Mraz to ale nie je, moj prvy bol v lete pri slapani hore kopcom, a ten druhy bol na jesen pri zjazde.
Ja to nevylucujem ale pokial nemam inu tak neviem. Cital som vela na nete od ludi kde pouzivaju neoriginaly a nikto sa na to nestazoval.
Aj si rozmýšľal, keď si čítal, čo som napísal??
Nikde netvrdím, že je to určite príčina, ale že tým by som začal.....
Kontaktom to nebude. Vytiahol som ju x krat, skusal pritlacat, posuvat atd. Dokonca som ju ohrieval pod bundou a nic. Akonahle som ju dal na nabijacku tak ako keby ozila. Hned som ju vybral, strcil do prehadzovacky a hla hned to nabehlo. Netusim pricinu. Doma ked som to na stojane skusal vela krat tak sa mi to nepodarilo.
No a ci je to v baterke neviem, pravdepodobne ano. Dufam ze to nerobi prehadzovacka.
Ano mozem kupit novu Sram za 50 eur ci kolko a verit ze je to vyriesene. Ak sa to ale zopakuje tak to znamena ze som to urobil zbytocne.
Pozri tu. Skus to rozobrat a pozret tie piny
https://www.emtbforums.com/threads/axs-shifting-intermittent-failure.32649/
Ked odbocim, da sa nejak manualne na AXS posuvat to ramienko alebo bez baterky s tym clovek nepohne?
Nieco malo spravi doraz ale ci je aj nieco ine.
Myslím, že to nebude predpojatosť z možnej nižšej kvality. Mnohí "alternatívni" výrobcovia majú kvalitnejší produkt ako originál. U elektroniky to však môže byť spôsobené čiastočnou nekompatibilitou, resp. nejakou možnou "interferenciou" alebo iným rušením, ktoré hlavne "lacnejší" ázijskí výrobcovia nemusia mať tak dobre a podrobne otestované ako prvovýrobca.