Caute. Vopred sa ospravedlnujem ak tu tato tema uz existuje... uz dlhsie zvazujem vymenit svoju mechaniku XX1 za AXS no chcel by som od Vas co ju vlastnite par skusenosti/dokazov ze sa to za tych 800e fakt vyplati... Lebo mat iba o jeden bowden menej za 800e to sa mi fakt nechce... V com je to AXS tak brutalne? Dikes
150ka mi tam tiez nevychadza parametrovo.
Technical Specifications:
* Travel: 150mm
* Diameter: 31.6mm
* Length: 440mm.
Dlzka vysunutej sedlovky musi byt 390 a minimalne zasunutie v rame na reverb je 80mm, tskze dlzka musi byt min.470mm.
Najnizsi zdvich ktory tam mozem dat je 175mm. To sa mi zda vela tiez
len pozor,napriklad taka OneUp V2 pri 150mm ma celkovu dlzku 420mm, minimalna dlzka zasunutia je 90mm cize by ti zostalo len 330mm co je v tvojom pripade malo. Kazda teleskopka ma tie rozmery kusok ine
150ka mi tam tiez nevychadza parametrovo.
Dlzka vysunutej sedlovky musi byt 390 a minimalne zasunutie v rame na reverb je 80mm, tskze dlzka musi byt min.470mm.
Som vonku do vecera s cestakom vecer ju zmeram, ale zda sa mi ze je to 460mm.
No a teraz spat k otazke 175mm chod na sedlovke bude vela na xc? Taky posed asi nevyuzijem.
Nechcel by som dalsie bowdeny a páčky aby som siel do inych moznosti neelektroniky.
Ahojte, riešil niekto na svojej axs GX gen 1 vôľu v čapoch?
Moja prvá axs fungovala úplne bezproblémovo 4 roky a určite ďalej funguje na predanom mondrakeri.Detto na bajkparkovom YT Capre. Na trek som kupoval novú a v podstate mám podozrenie že mám vôľu v čapoch ani nie po pol roku. Hadzka nebola nikdy padnutá ani poškrabaná - jazdím to na ebajku, no snažím sa jazdiť s rozumom a šľapem skôr kadenčne akoby to mal motor ťahať nasilu. problém sa javí pri využívaní posledných 4 veľkých pastorkov a šľapaní pod záberom - najskôr nepríjemné vŕzgajúce zvuky, časom už aj nepresnosť radenia. vylúčili sme už asi úplne všetko - od motora, kľúk,pedálov, prevodníka a reťaze. - stretol sa niekto s podobným problémom. kamošovi začala blbnúť podobným spôsobom od výroby a canyon mu ju zdarma vymenil.
Hazka je stále v záruke, čiže by sa mala dať vyreklamovať.
oplatí sa to preskladať opravnou sadou od Leap components ( je potrebné vŕtať do hazky ) cca 50e
ked to skusas hybat od kolesa / ku kolesu, ma to citelny vakel?
menil som capy na obycanych NX a GX saltroch za titanove + oring namiesto segerky, ale na XX1 capoch je aj teflon na vymedzenie vole.
mozno iba vymenit cap... XX1 ma zrejme o jeden Oring viac.
"pravdepodobne" mám vôľu v týchto 4 čapoch,v tom strednom dieli medzi ramienkom a vrchným mechanizmom. sú tam od výroby bushingy ktoré su pravdepodobne vylagrovane. pod každou tom dlhou skrutkou sú medzi skrutkou a konštrukciou tenučné bushingy z plastu v ktorom to má celé vôľu.
Tak jsem vyzkoušel opravný kit od Leap a problém s řazením na nejmenších dvou pastorcích vyřešen.Zjistil jsem u AXS,jako spousta ostatních,že rovná patka je základ.Jakmile se ale časem udělá vůle v čepech,tak to prostě seřidit nejde a jsem rád,že někdo náhradní čepy dělá
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skus si o 150mm zasunut sedlovku ci ti to bude stacit.
No a teraz spat k otazke 175mm chod na sedlovke bude vela na xc? Taky posed asi nevyuzijem.
Nechcel by som dalsie bowdeny a páčky aby som siel do inych moznosti neelektroniky.
na zasunutej teleskopke sa nesedi ...
Sedlo neplanujem menit )
Moja prvá axs fungovala úplne bezproblémovo 4 roky a určite ďalej funguje na predanom mondrakeri.Detto na bajkparkovom YT Capre. Na trek som kupoval novú a v podstate mám podozrenie že mám vôľu v čapoch ani nie po pol roku. Hadzka nebola nikdy padnutá ani poškrabaná - jazdím to na ebajku, no snažím sa jazdiť s rozumom a šľapem skôr kadenčne akoby to mal motor ťahať nasilu. problém sa javí pri využívaní posledných 4 veľkých pastorkov a šľapaní pod záberom - najskôr nepríjemné vŕzgajúce zvuky, časom už aj nepresnosť radenia. vylúčili sme už asi úplne všetko - od motora, kľúk,pedálov, prevodníka a reťaze. - stretol sa niekto s podobným problémom. kamošovi začala blbnúť podobným spôsobom od výroby a canyon mu ju zdarma vymenil.
Hazka je stále v záruke, čiže by sa mala dať vyreklamovať.
oplatí sa to preskladať opravnou sadou od Leap components ( je potrebné vŕtať do hazky ) cca 50e
alebo riešenie od madrone za nekresťanských 200e
https://madronecycles.com/products/sram-axs-derailleur-links
novú môžem ma´t za 240e bez dane.
menil som capy na obycanych NX a GX saltroch za titanove + oring namiesto segerky, ale na XX1 capoch je aj teflon na vymedzenie vole.
mozno iba vymenit cap... XX1 ma zrejme o jeden Oring viac.
XX1
https://www.bike-discount.de/en/sram-xx1-eagle-axs-rear-derailleur-mounting-bolt?number=20112411&__delivery=34&__currency=1&mtm_campaign=googlesk&mtm_cid=6608908461&mtm_kwd=&mtm_group=74155365490&mtm_source=google_ads&mtm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=6608908461&gbraid=0AAAAADnpmkA6EoJ2GoLeUY9--he-Potxj&gclid=Cj0KCQjw097CBhDIARIsAJ3-nxdOtsCQraVKb0fLrbBwSEKZaGs7WpsqB1nf-y5XMrLZWniImPKEJHYaAphSEALw_wcB
GX
https://www.bike-discount.de/en/sram-gx-eagle-axs-rear-derailleur-mounting-kit
Tak jsem vyzkoušel opravný kit od Leap a problém s řazením na nejmenších dvou pastorcích vyřešen.Zjistil jsem u AXS,jako spousta ostatních,že rovná patka je základ.Jakmile se ale časem udělá vůle v čepech,tak to prostě seřidit nejde a jsem rád,že někdo náhradní čepy dělá