Ja zdravim gestom ako vacsina ziletkarov v okoli ale fakt som si doteraz nevsimol, ze by dakto riesil hodnotu biku. To sa hadam ani neda pri tak kratkom case nez niekoho obidem alebo ide oproti. Ved ked si chcem pozriet bike odstavene pri bufete trva aj 5 min. nez zistim na co sa pozeram a niekedy ani netusim co to je.
30.08.2014 - 15:00:50
01
FS predsa nebudu zdravit HTckarov...a ked nemas zladene oblecenie s farbou bajku, tak ani neliezt do lesa prosim! :D
30.08.2014 - 15:51:39
00
najviac ma irituju ti ktori chodia na amaterske preteky a nedajboze vyhraju = sebavedomie na urovni vitaza TdF, tito potom nezdravia vobec, dokonca jeden sused co byva pri mne par blokov a dlhe roky jazdi na ziletke tak minule vobec nepozdravil, no proste nechapem a nerozmumiem, ti "majstri sveta" z TN kraja ktori maju bike za 3000uri a nezdravia tak to je rarita sama o sebe... ti co nezdravia - aspon zdvihnite ruku pri tom ako fucite.
30.08.2014 - 21:55:23
00
dovo Ked som vonku tak zdravim aj pesich aj konickarov. Ked je len drobny naznak, ze mi uvolnuju cestu tak aj podakujem. Nic ma to nestoji a pomaha lepsim vztahom.

pesich za jazdy zdravit nestiham, je ich velmi vela. obcas iba tych, ktorych poznam. a kona som este nestretol :)
samozrejme podakovanie aspon kyvnutim hlavy, ked mi protiiduce auto odbocujuce dolava da prednost alebo dodrzi znacku a respektuje ma ako rovnocenneho ucastnika cestnej premavky, je uplne prirodzene.
05.09.2014 - 12:01:16
01
my zdravíme a učíme to aj našu dcéru.
nestáva sa ale často, že niekto odpovie na pozdrav gestom alebo pozdravom a vtedy vysvetľujem dieťaťu, prečo je slušné sa pozdraviť a že nie je naša vina, keď ten druhý nie je vychovaný. veľmi často sa nám stáva, že ľudia sú doslova šokovaní, že im cudzí človek zakýva, pozdraví... škoda.
ale celkom dobré skúsenosti mám z pešej turistiky, tam mi odpovie na pozdrav určite väčšina.

inak, mohli by ste sa tu na fóre odtajniť aj tí, ktorí nezdravíte ani na pozdrav neodpovedáte a vysvetliť, prečo?
05.09.2014 - 12:25:48
02
Ja zdravím všetkých trénujúcich cyklistov.. Dedov alebo týpkov čo idú na bycikli s krčmy nezdravím. ,,A tiež podobne ako Dovo ďakujem vodičom ktorý mi dávajú prednosť - hlavne tým, čo vychádzajú na hlavnú cestu a počkajú kým prejdem. ,,Zvyčajne zodvihnem ruku aby to ten druhý videl, pretože kývnutie hlavou by si nemusel všimnúť. A tiež občas použijem pozdrav Nazdar! ,,Ak sa mi cyklista neodzdraví, tak ma to obyčajne rozladí, ale zvykol som si na to, že nie každý sa odzdraví.
05.09.2014 - 13:16:34
02
Jednoducho vysvetlené:

youtube.com/watch?v=r-B6awDYcWI&t=0

16.09.2014 - 06:36:31
02
človek na prvý pohľad vidí či je niekto cyklista al. len presúvač medzi obcami. Cyklistov zdravím, aj ľudí v lese, dokonca aj bačovi, ktorý pasie ovce zamávam :)
16.09.2014 - 06:47:49
00
Riesime to tu ako by islo o akusi namahavu cinnost. Nech sa hanbi ten co nevie reagovat ...
16.09.2014 - 08:24:22
07
Je to individuálne. Napríklad včera ma na F. sedle predbiehal nejaký cesťák a pozdravil. Samozrejme som odzdravil. V dedine Kľačno pri krčme možno ten istý na mňa zakýval, ja na neho tiež. Vzápätí oproti idúci nezdravil aj keď som mu kývol a potom ďalší tiež nič. Pri vrchole kopca ma predbiehal ďalší cesťák a nič. Pohoda. O nič nejde, ja tiež nie každého zdravím.

Dnes som bol naopak rád, že ma trojica plašákov na horských na ceste nepozdravili. Chytil som sa ich, ale pre istotu s malým odstupom. Dobre som spravil...plašáci bez prilieb obec neobec neukazovali jazdu v stoji, striedali sa náhodne, čo by problém nebol, keď sa chceli naháňať. Krátko po tom čo sa dvaja odpojili, ostal jeden so mnou sám. V Žiline na Rajeckej červená na semafóre a týpek, ktorý ostal so mnou prešiel na červenú. Ja stojím, auto v ľavom pruhu stojí, autá v protismere tiež, chodci už na priechode a týpek si to "sype na červenú"... K takému sa nepriznávam. :lol:
21.09.2014 - 20:21:56
01
Ja som bol po dlhom čase na ceste s hybridnou plečkou, prvý vyfešákovaný žiletkár ignoroval, druhý už odzdravil, rekreanti pri mare odzdravili, ďalší módny cestaci zas hluchý, potom ale v Rk už jeden odzdravil....
21.09.2014 - 20:25:35
00
S tým zdravením je to hotová veda. Padla tu otázka, že prečo niektorí nezdravia. Nuž problém nastáva ten, že nie vždy viem určiť, koho pozdraviť. Tetu, čo je ovešaná taškami z nápuku a bicykel používa ako presúvadlo... Považuje sa tá teta za cyklistu, alebo len človeka čo šiel na nákup, ktorý si trošku uľahčil presun? Je to už taká filozofická úvaha, ale vzhľadom na to, že na pozdrav mám len zlomok sekundy, kým si to rozmyslím, poväčšine už je aj tak neskoro. Tak isto to funguje aj v prípade rekreačných hrádzaturistov, kde tiež uvažujem nad tým, či má zmysel vôbec zdraviť a či sa mi dostane spätnej odozvy, preto v 99% prípadoch takýto typ jazdca nezdravím, rovnako aj decká čo blbnú na bikoch len po obciach aby sa mohli vyšalieť. Tí ma poväčšine ani neriešia a neregistrujú. Ostatných sa snažím zdraviť, no keďže nie vždy sa dostane odozvy, býval som spočiatku z toho dosť rozladený, tak potom som začal špekulovať, či vôbec toho ďalšieho pozdraviť. A možno ten problém máme viacerí, neviem, za druhých hovoriť nemôžem. Ja sa s ním snažím popasovať, proste neriešiť, každý zodpovedá sám za seba či odzdraví či nie, či je to jeho úmysel neodzdraviť, alebo možno len že nestihol zaregistrovať. A možno aj odzdravil, len ja som si nevšimol. Niekedy mi zase príde tak, že po sebe pozeráme a akoby sme čakali kto prvý pozdraví. Sú to také hlúpe zlozvyky, viem, ale snažím sa v tom polepšiť a zdraviť všetko. No nedarí sa to na 100% zatiaľ :)

Pokiaľ ale niekto pozdraví mňa, odzravím vždy, pokiaľ nemusím riešiť okolitú premávku, prípadne terén v danom momente. Predsa len, kvôli pozdravu sa nepekne zosypať z biku asi tiež nie je najrozumnejšie. Ale dám signál aspoň slovne, alebo hlavou, no to neviem či zase druhá strana registruje, takže vždy keď to ide, tak aj gestom ruky.

Teraz jazdím skoro výlučne žiletku, ale zdravia aj na MTB, aj žiletkári. Rovnako aj MTB nezdravia a nezdravia aj žiletkári :D Takže nie je to o bicykloch, ale o ľuďoch a nie len o nich, no myslím si, že aj o ich náladách v danom momente. Druhá vec je taká, že kto maká a koncentruje sa na výkon a nejde to, tak chápem, že sa aj ťažšie zdraví :D (niečo v zmysle "Čo otravuješ!? Nevidíš, že to nejde!?" :) ) Iné to je na výlete, keď nie je v tom človeku tak tuhá atmosféra a je uvoľnenejší. Možno aj preto v lese zdraví každý :) Ja tiež tak. Pokiaľ som na MTB a sú niekde v dolinách aj na výlete rodiny s kočíkmi, zdravím aj tých, je to jedno.... Tam je ľudí málo a každá spoločnosť je vítaná, človek sa necíti tak osamelý :)

Takže tak nejako to vnímam ja. Čo sa pozdravu týka, keď už idem nadoraz, tak väčšinou ma práve ešte trošku hecne, čiže u mňa je pozdrav od kolegu, ktorý vidí, ako sa trápim skôr doping, ako zarazenie do zeme :)
01.10.2014 - 01:08:33
00
Vcera Zelezna studnicka/Rotunda-Cerova Draha-Kacin-Lanovkou na Kamzik-Blue Trail. Pozdravil som priblizne desat-dvanast bajkerov z toho priblizne dvaja ma odzdravili.
21.06.2017 - 22:55:33
00
Zdravim vsetko co sa hybe (samozrejme mimo mesto) a neriesim to. Ved to neboli a mozno podaktorych pozmeni. Samozrejme aj mne sa stane, ze som myslou kdesi a zabudnem odpovedat.
22.06.2017 - 07:38:43
06
ja zdravim stale, obcas ked sa sustredim na cestu tak sa neda.
Jazdim mtb aj cestu, tak mi pride divne to selektovat. Obzvlast ked idem MTBckom na hradzu.
Na zdravenie som rezignoval akurat v utorok vecer, siel som smerom na Berg a oproti islo v skupinkach snad 50 cestakov :)
22.06.2017 - 08:25:44
00
keyboard_arrow_up