Na mallorce sa mi raz stalo ze som bol dotankovat pri letisku aj po zastaveni a dovapovani nad limit stale neukazovalo plnu… skusil som este na jednej pumpe dotankovat (uz asi len liter) proste nadrz ocividne preplnena ale stale ukazovalo len 3/4 nadrze…
Nastastie som si vzal oba blocky takze na letisku som len pri odovzdavani vysvetlil ze je plna ale neukazuje to dobre na budikoch, dal som im blocky a bolo to bez problemov
to ti nevyda zvysok? lebo aj na kartu boli take kde si musel zadat platbu dopredu a ked si natankoval menej tak ti nevratilo, ale to je minulost.
Neviem, asi sa dalo aj inak, ale mne prišiel najvhodnejší náš systém - platba po natankovaní. A podarilo sa mi to ľahko dohodnúť. Navrhol som a on súhlasil.
V Španielsku sa mi nekomunikuje ľahko. Neovládam ich jazyk a oni zas angličtinu.
Opacny pripad:
Mal som na dovolenke v Spanielsku pozicane auto, vecer pred vratenim som potreboval dotankovat. Vychadzalo to tak 5l.
...atd....
iba doplnim, ze na niektorých (všetkych?) nasich pumpach je/bol minimalny natankovany objem 5 litrov. Aspon na stojanoch som to videl napisane, nikdy som neskusal, co by sa dialo (ci by napríklad dali zaplatit za 5l, ked natankujes povedzme 3 a viac nevojde).
Áno, všimol som som si tiež ten minimálny limit. Často som tankoval do 3 litrovej bandasky do kosačky. Nikdy to nebol problém. Ani žiadny komentár, či poznámka.
Vo Švédsku a Nórsku je samoobsluha štandardom, pred čerpaním kreditku autorizuješ (povolíš inkaso) a po načerpaní sa zaúčtuje príslušná suma. So far so good.
Niekedy (neviem podľa akej logiky) sa však stane, že pred čerpaním autorizuješ cca 200 € a po načerpaní na kreditke autorizuješ ešte aj načerpanú sumu. Nastane panika, lebo sa zdá, že "ti stiahlo" 200 € aj načerpanú sumu, ale po pár dňoch tá 200-eurová autorizácia z výpisu zmizne a na kreditku sa zaúčtuje správne iba načerpaná suma.
Vždy, keď tam prídem, tak si na to musím zvykať, ale po pár čerpaniach to už ani nevnímam.
Praveze takto by to nemalo byť. Normalny (súčasný) postup je ten, ze prvá je predautorizacia na maximálnu (alebo tankujucim zvolenu maximálnu) sumu. Po natankovani nasleduje technicky 'ukoncenie predautorizacie' s realnou hodnotou.
V Jarohovom pripade asi nieco nie je ok, najskor na strane obchodníka, menej pravdepodobne vydavatela karty, alebo oboch;)
ps, edit: spoliehanie sa na vyexpirovanie autorizácie po X (3, 7 ci 10) dnoch je iba posledna moznost, klient ma pocas tohto obdobia neopravnene 'zadrziavane'/rezervovane a nedostupne prostriedky, obe kartove asociacie su na to 'citlive' a riešia to
Platim tak v Norsku vzdy, ano, tusim to predaurtorizuje 2000NOK, este sa mi nestalo ze by to nebolo uvolnene ihned po tankovani.
Skor je tu netradicne platit inak - stojan je bloknuty, musi ti ho typek zvnutra odblokovat, ak si ta nevsimne, tak ides dnu a onu predautorizaciu robis unho.. Platba hotovostou je extremna rarita.
Platim tak v Norsku vzdy, ano, tusim to predaurtorizuje 2000NOK, este sa mi nestalo ze by to nebolo uvolnene ihned po tankovani.
Platba hotovostou je extremna rarita.
Hej, aj ja mám takú všeobecnú skúsenosť.
Ale napríklad minulý týždeň na nejakej malej Shellke vo Švédsku jednak predautorizovalo 2000 švédskych a potom autorizovalo ďalších nejakých 670 švédskych ... Po asi dvoch či troch dňoch predautorizácia na 2000 zmizla a zaúčtovalo sa tých 670.
Hotovosť som vo Švédsku a Nórsku ešte nevidel a nedržal.
Vo Švédsku a Nórsku je samoobsluha štandardom, pred čerpaním kreditku autorizuješ (povolíš inkaso) a po načerpaní sa zaúčtuje príslušná suma. So far so good.
Niekedy (neviem podľa akej logiky) sa však stane, že pred čerpaním autorizuješ cca 200 € a po načerpaní na kreditke autorizuješ ešte aj načerpanú sumu. Nastane panika, lebo sa zdá, že "ti stiahlo" 200 € aj načerpanú sumu, ale po pár dňoch tá 200-eurová autorizácia z výpisu zmizne a na kreditku sa zaúčtuje správne iba načerpaná suma.
Vždy, keď tam prídem, tak si na to musím zvykať, ale po pár čerpaniach to už ani nevnímam.
Diky za upresnenie. Tak nejak som si myslel, že to funguje, keď som dal kredit na jednej rakúskej pumpe 100 Eur, ale natankoval som len za 86. Myslel som, že to funguje skôr tak, že stiahnu tých 100 a potom vrátia 14 Eur. Výpis som síce pozeral, ale toto mi vypadlo si pozrieť po mesiaci ako to nakoniec bolo zaúčtované.
Isiel som rovno. Auto oproti odbocovalo doprava. Cakal som kym ustane premavka na hlavnej ceste, zaregistroval som vpravo vedla seba zastavit vozidlo bez smerovky. V momente ked sa objavila medzera som vystartoval vpred. A PP (<>) v cervenom Sharane co zastavila vpravo vedla mna, na to dupla a stocila to cez mojou drahu DOLAVA, kde zastala a cakala kym prejde auto oproti. Neverim ze toto moze mat vodicak.
Dnes medzi Porúbkou a Rajeckými Teplicami pri tom kempe obiehal nejaký pacoš kolónu asi piatich áut. Obiehali ju dve autá, ale ten prvý to mal odosť bližšie dopredu. Ten druhý tam kĺučkoval ako sa chcel zaradiť, ale na mojej úrovni šiel stále v protismere. Už z diaľky som vetril prúser, tak som zastal v tráve pri krajnici. Za mňou motorkár, ten ho našťastie nejako obišiel. Keby mu šlo ale oproti auto, tak verím že to ten ko.kot strhne na mňa a voniam fialky odspodu...Vzadu mal naložené nejaké biky tak si asi neuvedomil že to zrýchlenie nemá také ako na Slovakia Ringu po troch red bulloch...
Neznášam ten úsek cesty, vždy sa tam objaví nejaký pacient docenta Chocholouška
Hmm, má cestný bicykel a na cestu z BA do Modry si zvolí horský bicykel. Ale zvyšok verím.
BTW, raz som bol na ceste skoro zramovaný nákladiakom z PK. Začal ma predbiehať ale neuvedomil si, že na na cestnom bicykli idem dosť rýchlo na to, aby sa tak rýchlo zaradil nazad do pruhu. Kebyže nezaflekujem, tak som doslova pod kolesom. Ečv som si zapamätal.
Napísal som na políciu, predvolal si ma príslušník a spolu sme spísali protokol. Video som nemal, tak mi povedal, že s tým veľa nenarobí, lebo to bude tvrdenie proti tvrdeniu. Na čom som mu povedal, že ja nečakal, že ho hodíte do basy a naparíte mu mastnú pokutu. Mne bude stačiť, keď si ho predvoláte a vysvetlíte mu, čo spravil zle.
Na Slovensku, resp. okolo BA je rarita, keď šofér spomalí za bicyklom a čaká, kedy môže bezpečne predbehnúť. V 99% predbieha bezhlavo, cyklistu vníma ako statický objekt. Uvedomil som si to u seba, keď som šoféroval auto ... musel som si nasilu uvedomiť, čo je predo mnou a ako sa bezpečne zachovať. Dnes to už mám nacvičené a za bajkom spomaľujem na jeho rýchlosť a predbieham s prehľadom.
Odpozeral som to v Rakúsku, tam je to úplne bežné a normálne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nastastie som si vzal oba blocky takze na letisku som len pri odovzdavani vysvetlil ze je plna ale neukazuje to dobre na budikoch, dal som im blocky a bolo to bez problemov
Neviem, asi sa dalo aj inak, ale mne prišiel najvhodnejší náš systém - platba po natankovaní. A podarilo sa mi to ľahko dohodnúť. Navrhol som a on súhlasil.
V Španielsku sa mi nekomunikuje ľahko. Neovládam ich jazyk a oni zas angličtinu.
Mal som na dovolenke v Spanielsku pozicane auto, vecer pred vratenim som potreboval dotankovat. Vychadzalo to tak 5l.
...atd....
iba doplnim, ze na niektorých (všetkych?) nasich pumpach je/bol minimalny natankovany objem 5 litrov. Aspon na stojanoch som to videl napisane, nikdy som neskusal, co by sa dialo (ci by napríklad dali zaplatit za 5l, ked natankujes povedzme 3 a viac nevojde).
https://www.youtube.com/watch?v=_PsaAWOzg3k
V Jarohovom pripade asi nieco nie je ok, najskor na strane obchodníka, menej pravdepodobne vydavatela karty, alebo oboch;)
ps, edit: spoliehanie sa na vyexpirovanie autorizácie po X (3, 7 ci 10) dnoch je iba posledna moznost, klient ma pocas tohto obdobia neopravnene 'zadrziavane'/rezervovane a nedostupne prostriedky, obe kartove asociacie su na to 'citlive' a riešia to
Skor je tu netradicne platit inak - stojan je bloknuty, musi ti ho typek zvnutra odblokovat, ak si ta nevsimne, tak ides dnu a onu predautorizaciu robis unho.. Platba hotovostou je extremna rarita.
Platba hotovostou je extremna rarita.
Hej, aj ja mám takú všeobecnú skúsenosť.
Ale napríklad minulý týždeň na nejakej malej Shellke vo Švédsku jednak predautorizovalo 2000 švédskych a potom autorizovalo ďalších nejakých 670 švédskych ... Po asi dvoch či troch dňoch predautorizácia na 2000 zmizla a zaúčtovalo sa tých 670.
Hotovosť som vo Švédsku a Nórsku ešte nevidel a nedržal.
Diky za upresnenie. Tak nejak som si myslel, že to funguje, keď som dal kredit na jednej rakúskej pumpe 100 Eur, ale natankoval som len za 86. Myslel som, že to funguje skôr tak, že stiahnu tých 100 a potom vrátia 14 Eur. Výpis som síce pozeral, ale toto mi vypadlo si pozrieť po mesiaci ako to nakoniec bolo zaúčtované.
https://www.facebook.com/100064667320708/posts/1185659426932957/
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pri-nehode-se-dvema-cyklisty-na-havlickobrodsku-zemrel-motorkar-40535138
Neznášam ten úsek cesty, vždy sa tam objaví nejaký pacient docenta Chocholouška
Zrazený cyklista popisuje
BTW, raz som bol na ceste skoro zramovaný nákladiakom z PK. Začal ma predbiehať ale neuvedomil si, že na na cestnom bicykli idem dosť rýchlo na to, aby sa tak rýchlo zaradil nazad do pruhu. Kebyže nezaflekujem, tak som doslova pod kolesom. Ečv som si zapamätal.
Napísal som na políciu, predvolal si ma príslušník a spolu sme spísali protokol. Video som nemal, tak mi povedal, že s tým veľa nenarobí, lebo to bude tvrdenie proti tvrdeniu. Na čom som mu povedal, že ja nečakal, že ho hodíte do basy a naparíte mu mastnú pokutu. Mne bude stačiť, keď si ho predvoláte a vysvetlíte mu, čo spravil zle.
Odpozeral som to v Rakúsku, tam je to úplne bežné a normálne.