Lokalizácia
Formulár sa odosiela
to ti nevyda zvysok? lebo aj na kartu boli take kde si musel zadat platbu dopredu a ked si natankoval menej tak ti nevratilo, ale to je minulost.
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 15:42:41
00
Na mallorce sa mi raz stalo ze som bol dotankovat pri letisku aj po zastaveni a dovapovani nad limit stale neukazovalo plnu… skusil som este na jednej pumpe dotankovat (uz asi len liter) proste nadrz ocividne preplnena ale stale ukazovalo len 3/4 nadrze…

Nastastie som si vzal oba blocky takze na letisku som len pri odovzdavani vysvetlil ze je plna ale neukazuje to dobre na budikoch, dal som im blocky a bolo to bez problemov :)
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 14:34:18
01
arrow_leftGusto0 napísal:
to ti nevyda zvysok? lebo aj na kartu boli take kde si musel zadat platbu dopredu a ked si natankoval menej tak ti nevratilo, ale to je minulost.

Neviem, asi sa dalo aj inak, ale mne prišiel najvhodnejší náš systém - platba po natankovaní. A podarilo sa mi to ľahko dohodnúť. Navrhol som a on súhlasil.
V Španielsku sa mi nekomunikuje ľahko. Neovládam ich jazyk a oni zas angličtinu.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:38:21
00
arrow_leftandrej25 napísal:
Opacny pripad:
Mal som na dovolenke v Spanielsku pozicane auto, vecer pred vratenim som potreboval dotankovat. Vychadzalo to tak 5l.
...atd....

iba doplnim, ze na niektorých (všetkych?) nasich pumpach je/bol minimalny natankovany objem 5 litrov. Aspon na stojanoch som to videl napisane, nikdy som neskusal, co by sa dialo (ci by napríklad dali zaplatit za 5l, ked natankujes povedzme 3 a viac nevojde).
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 20:56:44
00
Áno, všimol som som si tiež ten minimálny limit. Často som tankoval do 3 litrovej bandasky do kosačky. Nikdy to nebol problém. Ani žiadny komentár, či poznámka.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 21:15:35
00
arrow_leftMarli napísal:
... na niektorých nasich pumpach je/bol minimalny natankovany objem

https://www.youtube.com/watch?v=_PsaAWOzg3k
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 21:19:57
00
Vo Švédsku a Nórsku je samoobsluha štandardom, pred čerpaním kreditku autorizuješ (povolíš inkaso) a po načerpaní sa zaúčtuje príslušná suma. So far so good.
Niekedy (neviem podľa akej logiky) sa však stane, že pred čerpaním autorizuješ cca 200 € a po načerpaní na kreditke autorizuješ ešte aj načerpanú sumu. Nastane panika, lebo sa zdá, že "ti stiahlo" 200 € aj načerpanú sumu, ale po pár dňoch tá 200-eurová autorizácia z výpisu zmizne a na kreditku sa zaúčtuje správne iba načerpaná suma.
Vždy, keď tam prídem, tak si na to musím zvykať, ale po pár čerpaniach to už ani nevnímam.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 21:56:10
01
Čo som sa stretol, tak to všade takto funguje. Napríklad aj u nás Orlen automaty
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 22:03:59
00
Praveze takto by to nemalo byť. Normalny (súčasný) postup je ten, ze prvá je predautorizacia na maximálnu (alebo tankujucim zvolenu maximálnu) sumu. Po natankovani nasleduje technicky 'ukoncenie predautorizacie' s realnou hodnotou.

V Jarohovom pripade asi nieco nie je ok, najskor na strane obchodníka, menej pravdepodobne vydavatela karty, alebo oboch;)

ps, edit: spoliehanie sa na vyexpirovanie autorizácie po X (3, 7 ci 10) dnoch je iba posledna moznost, klient ma pocas tohto obdobia neopravnene 'zadrziavane'/rezervovane a nedostupne prostriedky, obe kartove asociacie su na to 'citlive' a riešia to
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 22:12:44
00
Platim tak v Norsku vzdy, ano, tusim to predaurtorizuje 2000NOK, este sa mi nestalo ze by to nebolo uvolnene ihned po tankovani.

Skor je tu netradicne platit inak - stojan je bloknuty, musi ti ho typek zvnutra odblokovat, ak si ta nevsimne, tak ides dnu a onu predautorizaciu robis unho.. Platba hotovostou je extremna rarita.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 22:57:08
00
arrow_leftgronkjear napísal:
Platim tak v Norsku vzdy, ano, tusim to predaurtorizuje 2000NOK, este sa mi nestalo ze by to nebolo uvolnene ihned po tankovani.

Platba hotovostou je extremna rarita.

Hej, aj ja mám takú všeobecnú skúsenosť.

Ale napríklad minulý týždeň na nejakej malej Shellke vo Švédsku jednak predautorizovalo 2000 švédskych a potom autorizovalo ďalších nejakých 670 švédskych ... Po asi dvoch či troch dňoch predautorizácia na 2000 zmizla a zaúčtovalo sa tých 670.

Hotovosť som vo Švédsku a Nórsku ešte nevidel a nedržal.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 23:06:32
00
arrow_leftJaroh napísal:
Vo Švédsku a Nórsku je samoobsluha štandardom, pred čerpaním kreditku autorizuješ (povolíš inkaso) a po načerpaní sa zaúčtuje príslušná suma. So far so good.
Niekedy (neviem podľa akej logiky) sa však stane, že pred čerpaním autorizuješ cca 200 € a po načerpaní na kreditke autorizuješ ešte aj načerpanú sumu. Nastane panika, lebo sa zdá, že "ti stiahlo" 200 € aj načerpanú sumu, ale po pár dňoch tá 200-eurová autorizácia z výpisu zmizne a na kreditku sa zaúčtuje správne iba načerpaná suma.
Vždy, keď tam prídem, tak si na to musím zvykať, ale po pár čerpaniach to už ani nevnímam.

Diky za upresnenie. Tak nejak som si myslel, že to funguje, keď som dal kredit na jednej rakúskej pumpe 100 Eur, ale natankoval som len za 86. Myslel som, že to funguje skôr tak, že stiahnu tých 100 a potom vrátia 14 Eur. Výpis som síce pozeral, ale toto mi vypadlo si pozrieť po mesiaci ako to nakoniec bolo zaúčtované.
Zobraziť komentár 13.08.2025 - 13:09:33
00
3strany spamu ako tankovať na samoobslužnej? Not bad
Zobraziť komentár 14.08.2025 - 10:53:55
03
Isiel som rovno. Auto oproti odbocovalo doprava. Cakal som kym ustane premavka na hlavnej ceste, zaregistroval som vpravo vedla seba zastavit vozidlo bez smerovky. V momente ked sa objavila medzera som vystartoval vpred. A PP (<>) v cervenom Sharane co zastavila vpravo vedla mna, na to dupla a stocila to cez mojou drahu DOLAVA, kde zastala a cakala kym prejde auto oproti. Neverim ze toto moze mat vodicak.

Prílohy:

Screenshot from 2025-08-14 22-46-55.png
Screenshot from 2025-08-14 22-46-55.png 221.46 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.08.2025 - 23:26:38
00
"slušnej oddíl" :)

https://www.facebook.com/100064667320708/posts/1185659426932957/
Zobraziť komentár 17.08.2025 - 12:16:26
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up