A to bola pointa.
27.05.2024 - 05:52:59
00
Palo TT napísal:
vysvetlenie postoja zapadu, ktory sa tu na fore vseobecne vnima ako obava o eskalaciu/priposratost a chyba, ma naozaj logiku.

V tomto sa nezhodneme, myslím že na nejaké vážne obavy z eskalácie, či dokonca až na priposratosť, zatiaľ vládne na západe až príliš veľký kľud.

Alebo registruje niekto v NATO náznak nervozity, či dokonca reálny prechod z vojenskej na vojnovú výrobu?
Ja zatiaľ nie, a všetko čo z toho zatiaľ viem vyčítať je, že
- USA má konflikt pod kontrolou
- skončí to na UA
- modernizácia vojenského arzenálu v krajinách NATO ešte nejaký čas potrvá
- peniaze budú čím ďalej dôležitejšie
- žiadny klasický mier z minulosti ako koniec konfliktu
- ak dohoda, tak určite nie medzi UA-RU
- o Ukrajine nakoniec rozhodne Ukrajina, je však možné, že už s inými predstaviteľmi
- reálnu porážku Ruska ako prvé uznajú západné cestovky.

V téme sú celkom zaujímavé postrehy, len toto meranie pipíkov v nich nemusím.
No a ten prázdny balast okolo obsahu témy, tak ten už je dnes hádam všade.
27.05.2024 - 08:02:19
00
Nezhodneme sa v tom, ze zapad sa obava eskalacie, pricom sam pises, ze zapad za boji vojny a je to zaklad tvojej logiky? Pre zmenu moja logika teraz nestiha...
27.05.2024 - 08:49:08
02
Flegko uplne vazne sa pytam, co je v tvojich predstavach vyznamom slova "argument". Tie kvanta SPEKULACII co tu pises? Sam si to zaklincoval "Ale podme dalej, Opat dalsi utok na to iste letisko, vraj opat dron, tentoraz nebudem spekulovat, pretoze sa mi to zdalo na zasah raketou prilis male, ale ktovie?"

Pozri si v slovniku co znamena argument a co je spekulacia. To, ze tebe sa nieco nezda nie je argument. Ja osobne netusim, cim UA utoci. A je mi to uprimne jedno, kiezby to netusili ani russi. Pride mi len usmevna ta bohorovnost niekoho, kto nevie co je cruise missile, kto si nieco vymysli o specnaz, kto sa rano zobudi do vojny u susedov, tak sa stane "internetovym odbornikom" na veci o ktorych objektivne nic nevie. UA utoci na rusov celou paletou zbrani a sposobov a o mnohych z nich nic nevieme, pretoze UA nie su idioti aby o nich kazdemu flegkovi na twittri stebotali. A ked si to chces vysvetlovat nejakou wunderwaffe ok. Ale nevolaj tie tvoje recnicke otazky argumentmi, ked su to len nepodlozene spekulacie.
27.05.2024 - 10:05:22
01
Palo TT napísal:
Nezhodneme sa v tom, ze zapad sa obava eskalacie, pricom sam pises, ze zapad za boji vojny a je to zaklad tvojej logiky? Pre zmenu moja logika teraz nestiha...

Pre pochopenie toho čo píšem treba vidieť medzinárodný právny stav tak, ako ho vidia vrcholní predstavitelia.
A to tak, že na UA je síce vojenský konflikt (podľa rusov špec. operácia, no to je jedno), ale nie vyhlásená vojna.
Tým pádom sa NATO dejure nezapája do vojny, ale iba podporuje jednu stranu, čo je vlastne pomoc, obchod, družba, pôžička,..kto jak chce.
Rusi s takým prístupom západu nič nezmôžu, a tak robia to isté cez BRICS.

Situácia sa ale ľahko zmení, ak spojenci dodajú zbrane s oficiálnym povolením k útokom na ruské územie, čo Rus ľahko vyhodnotí ako právo urobiť to isté.
Právne ale ešte furt nepôjde ani z jednej strany o vyhlásenie vojny, ale iba o rozšírenie konfliktu.
Potom zodpovednosť za dopady ruských rakiet na územie NATO na seba vezmú napr. "ukrajinskí" separatisti, priznajú sa k terorizmu, a na terorizmus čl. 5 neplatí.
A komu dnes treba rozbitý Sliač či Slovnaft??
Pamätáš sa na výrok nejakej poslankyne, že vraj sme vo vojne s Ruskom? Ako sa od nej všetci dištancovali?

Nenávisť, ktorú tento konflikt vyvoláva medzi ľuďmi, je politikom ale že úplne šumafuk, plebs je pre nich nepodstatný, keďže ten má podľa nich iba žrať mediálne krmivo a platiť.
A jedno aký plebs, my euplebs máme len tú výhodu, že môžeme na všetko slobodne nadávať.
A dokonca sme z toho občas až tak zmagorení, že dobrovoľne nadávame už aj sami sebe.
27.05.2024 - 17:11:41
01
Ehm ehm, to som zvedavy na tu pravnu analyzu od mariana, toho co ma NATO vykonat ked 3-tia krajina zautoci na neclena NATO. :D
27.05.2024 - 17:14:48
00
Keď dopadnú ruské rakety na územie člena NATO, tak tam nežerú hádam seno a budú vedieť odkiaľ boli vypálené a (pevne verím, že) budú reagovať. S tými grckami choď otravovať niekoho iného....
27.05.2024 - 17:21:26
02
Kristepane, to sú tu fakt až také trubky?
Celý čas tu vysvetľujem prečo NATO oficiálne nedovolí ukrajincom použiť ich zbrane k útokom na ruské územie, a ako reakcia vylezie toto... :tmi:
27.05.2024 - 18:03:48
00
Len taká technická.....NATO žiadne zbrane nedodáva 🤔😉
27.05.2024 - 18:17:59
06
i.kym-cdn.com
poliaci su fajne nasraty za hriechy russov z minulosti...meme vystihuje nalady spolocnosti.
len nech skusaju provokacie, aj s bielorusskym debilkom...
27.05.2024 - 18:19:47
00
Len taká technická.....NATO žiadne zbrane nedodáva
Tak už sme dve trubky lebo súhlasím.
27.05.2024 - 20:16:53
00
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-francie-vycvik-f-16-instruktori-poradci-syrskyj-valka.A240527_175109_zahranicni_mul
27.05.2024 - 20:21:39
00
Marian61
NATO aj EU sa už dávno zapája do vojny, vrátane vojakov na UA ( nie na fronte, ale v zázemí ) ale mali by oveľa viac.
Tak ešte raz, russi serú na všetky dohody a zmluvy a medzinárodné právo, ale ty zreteľne kreslíš nejakú čiaru / hranice teda papagájuješ russkú propagandu, že stop, lebo ww3
tie russké čiary boli už veľakrát prekročené a nič ....
a ako veľké plus vnímam postupné rozoberanie systémov včasného varovania jadrového útoku ukrajinskými dronmi v poslednom čase,
to tiež prinúti russov sa nad použitím zamyslieť.
27.05.2024 - 20:58:24
09
Marian61 napísal:
Kristepane, to sú tu fakt až také trubky?
Celý čas tu vysvetľujem prečo NATO oficiálne nedovolí ukrajincom použiť ich zbrane k útokom na ruské územie, a ako reakcia vylezie toto... :tmi:

Lenze oficialne sa nestane nieco tym, ze sa to zvyrazni. Takze poprosim linky na zdroje, kde si toto oficialne stanovisko NATO mozeme precitat. Potom ani vysvetlovat tolko nemusis.
Dovtedy je to len tvoj nazor na vec. Je iny ako moj a v tom, ze sa nezhodneme problem nevidim. Ci uz spravanie NATO/zapadu nazyvame, po tvojom - ze nechce "oficialnu" vojnu alebo po mojom - ze su len priposrati a nechcu eskalaciu je to v podstate velmi podobne a dosledok identicky. Na Ukrajine je im ukradnute, co je pricina a trapi ich dosledok - co su napr. aj umierajuci civilisti, kedze russ, ked uz nemoze porazit, tak aspon uplne znicit.

Uprimne, rozbitý Sliač či Slovnaft by sa celkom hodil. Aspon by sa velka cast z nasej Russko pozitivnej populacie spamatala. Ak to takto pojde dalej, budeme onedlho rozbiti (=pod vplyvom Russka) cely a vsetko schopnejsie davno na zapade.

Nenavist, ktoru tento konflikt vyvolava medzi ludmi je podla mna primarne dosledok spickovej russkej propagandy.
27.05.2024 - 22:28:38
46
apropo propaganda, jednoducho vyborne, imho jedna z najlepsich casti tohto roka, Tuka ako madarsky agent, ceresnicka na torte 🤘

https://prepistedejiny.cz/2024/05/26/crossover-s-kanarky-v-siti/
27.05.2024 - 23:31:27
00
keyboard_arrow_up