Cele to je na hlavu postavene. Russko nema problem utocit cinskymi, iranskymi, severokoreiskymi, …, zbranami na UA, ale nema problem sa vyhrazat USA, aby UA nemohla pouzit USA zbrane na Russko.
24.05.2024 - 12:42:13
09
Tak zrovna toto si samozrejme Marianko precitat nechcel. On len chce zase viest prazdne debaty o hovne, mutit vodu a nenapadne podsuvat, ze UA vlastne nema pravo pouzivat na obranu zbrane zo zapadu. Zla zla Ukrajina, ako si vobec dovoluje sa branit!
24.05.2024 - 12:47:31
019
Srsen napísal:
Ak sa ti konečne podarí sformulovať otázku, tak poprosím finálnu verziu,
ale ty skôr asi očakávaš potvrdenie od putlera že súhlasí s útočením na rf

No vidíš, a o tom to tu bohužiaľ je.
Radšej si mňa vymyslíš nejakú gebuzinu, ako by si sa slušne opýtal čomu nerozumieš.
24.05.2024 - 12:52:45
00
cokupit napísal:
Flegko ked napisem, ze pises blaboli to nie je utok na teba, ale na tie blaboli co pises. Tvoj posledny prispevok je cista spekulacia, az konspiracia. Noze mi ukaz tu tvoju mapku zasiahnutych radarov. Noze mi ukaz, kde zostrelili tu A50. Pomozem ti, nad azovskym morom. Nie nad ruskom. A s200 je protilietadlova, takze radar nou mozes nicit len keby visi na balone... Nemylis si to s s300, ktora ma aj protizemny mod? Tak ich ale pouzivaju rusi, nie UA.
UA znicila nejake radary na Kryme vraj neptunmi, co je ale ich vlastna raketa.
Kazdopadne z tvojej strany ciste spekulacie, ktore dokonca ani len rusi nepodporili nicim. Ked sa spekulovalo o atacams, rusi ukazovali fotky submunicie a casti rakiet. Ty len spekukujes. Daj tie tvoje mapky a nakresy ;)

Ze pisem blaboly (pise sa to s y a nie s i inak) samozrejme nie je utok na mna, utok je, ked ma obvinis, ze si mylim balistiku, plochu drahu letu a ze prekrutis, ze som nevedel, co je specnaz su z tvojej strany bud totalne klamstva, ci prekrutenia.
Specnaz som samozrejme poznal, ale domnieval som sa tak ako vacsina, ze je to protipol rangerov, zelenych baretov a podobnych jednotiek. Nie, nie je,
S200 dokaze zasahovat aj pozemne ciele (dostudovat), asi ta zmylilo, ze na pozemne ciele pouzivaju rusaci S300 a UA zase S200...proste to, co maju naskladnene.
Mapky ti ukazovat nebudem, ale ako Jezis ta naucim chytat ryby. Ja napriklad pouzivam https://map.ukrdailyupdate.com/, kde sa da podla dni pozriet si zaznamenane utoky. Maju tam aj merac vzdialosti, ak bude potrebovat.
k tejto teme mi pride celkom funny toto;
https://x.com/cspan/status/1793351837786964228
V skratke...republikani siju do demokratov, konkretne do Sulivana, ze moze za to, ze sa UA nemozu branit ich zbranami. Taka klasicka predvolebna kortesacka, len smiesna v tom, ze prave oni dlho blokovali vojensku pomoc UA a teraz zrazu chcu, aby USA oficialne schvalilo nicenie vojenskych cielov v RU.
Mas tam inak aj tebou ziadanu mapku pripadne, tazke asi vies kam by boli schopni dostrelit, zaujimave je, ze na na JZ sa to zhoduje presne s hranicnym dostrelom US zbrani a so zasahmi lietadiel, ci PVO na RU uzemi. Fakt zvlastna nahoda.
K zasahu A-50 pisat nebudem, bolo by to zase prilis dlhe a ludia neradi citaju dlhe texty.
Uznavam, ze som na hranici konspiracie, pretoze spochybnujem oficialne stanovisko USA, ale ako som povedal radsej uverim tomu, ze klamu (alebo ich klami UA a veselo pouzivaju zbrane, kde potrebuju), pretoze je to logicke a jednoduche vysvetlenie ako mam verit tomu, ze zazracne zvacsia dostrel rakety dvojnasobne len tym, ze tam daju menej vybusniny a zazracne vyriesia kopec inych problemov (navadzanie, odpalovac...atd).
Mas aj iny argument okrem toho, ze USA tvrdia...?
Je tak tazke pripustit, ze v case vojny existuje nieco ako propaganda a vedome klamstva na oboch stranach?
Tvojim problemom je, ze nechces debatovat, len skusat zosmiesnovat, takze mna to pomerne rychlo prestava bavit, kedze sa tu nic nove nedozviem.
24.05.2024 - 12:59:13
00
clxno1 napísal:
Cele to je na hlavu postavene. Russko nema problem utocit cinskymi, iranskymi, severokoreiskymi, …, zbranami na UA, ale nema problem sa vyhrazat USA, aby UA nemohla pouzit USA zbrane na Russko.

Len ďalší útek od témy.
Otázka znie furt rovnako, prečo UA nemá oficiálne povolenie používat zbrane NATO k útokom na ruské územie?
A ak ich použije, je to z politického hľadiska terorizmus, alebo vyhlásenie vojny?
Na vaše názory na mňa som sa tu nepýtal ani raz.
24.05.2024 - 13:01:48
00
To si robis srandu, ze Ukrajina ma vyhlasit vojnu ruzku?
24.05.2024 - 13:17:48
01
misobiker napísal:
To si robis srandu, ze Ukrajina ma vyhlasit vojnu ruzku?

A ty si robíš srandu že si to myslím?
24.05.2024 - 13:26:02
00
Mimochodom, keby UA mali vyhlásiť Rusku vojnu, tak už sa tak dávno stalo.
Ale furt dookola - čo znamená dopad rakety z UA na Rusko pre oficialne vyjadrenie politikov?
Názor na toto by hádam niekto mohol mať. (keď už vyčerpe všetky na mňa) ;)
24.05.2024 - 13:33:43
00
bezna streda... Ukrajine nema nikto branit utocit na strategicke ciele v Rusku, kym sa posledny Rusky vojak nestiahne z jej uzemia
24.05.2024 - 13:51:28
09
Tak som ti to tu zhrnul - čiže otázku sformulovať vlastne ani nechceš - presnejšia formulácia tohoto je podsúvanie russkej propagandy.

vám tu bude všetkým viac vyhovovať teroristický útok s politickým a mediálnym vreskotom?
čo znamená dopad rakety z UA na Rusko pre oficialne vyjadrenie politikov?
prečo UA nemá oficiálne povolenie používat zbrane NATO k útokom na ruské územie?
Raketový útok kdekoľvek mimo hraníc UA bude tretia strana vnímať alebo ako vyhlásenie vojny, alebo ako teroristický útok ?
Tak sa ťa pýtam, že či raketa ktorá dopadne z UA na Rusko je podľa teba oficiálnym vyhlásením vojny, alebo teroristickým útokom ?
24.05.2024 - 14:05:34
01
pripomina mi to nick "suflik" zo sme, ak viete o koho ide
24.05.2024 - 14:07:09
01
Marian61 napísal:
Mimochodom, keby UA mali vyhlásiť Rusku vojnu, tak už sa tak dávno stalo.
Ale furt dookola - čo znamená dopad rakety z UA na Rusko pre oficialne vyjadrenie politikov?
Názor na toto by hádam niekto mohol mať. (keď už vyčerpe všetky na mňa) ;)

A prečo ťa to vlastne zaujíma? Je to v kontexte celého toho konfliktu nejako zvlášť podstatné?
24.05.2024 - 14:28:40
02
Flegko 11.10.2022 - 08:32:55 si tu splietal bludy o balistickych raketach, iba aby si 11.10.2022 - 09:57:19 napisal
"O subsonickyh raketach som nevedel, takze teoreticky to ta IGLA mohla dat dole."

To je nieco ako napisat, ze nevies, ze motor v aute nemusi byt len na benzin, ale aj naftu... ok beriem, ucis sa.

"Specnaz som samozrejme poznal, ale domnieval som sa tak ako vacsina, ze je to protipol rangerov, zelenych baretov a podobnych jednotiek. Nie, nie je, "

Tu uz sa blizime k jadru problemu. Ty sa domnievas...


"Uznavam, ze som na hranici konspiracie, pretoze spochybnujem oficialne stanovisko USA, ale ako som povedal radsej uverim tomu, ze klamu (alebo ich klami UA a veselo pouzivaju zbrane, kde potrebuju), pretoze je to logicke a jednoduche vysvetlenie ako mam verit tomu,"

A tu uz ides full konspiracny viera mod, ktory ma nezaujima. Ver si comu chces.
Pleties piate cez deviate. Pisal si o zem-zem raketach padajucich na ruske uzemie a ja som ta ziadal, aby si dal mapku a dokazy. Nedal si nic. Iba vieru. Otocil si to na protilietadlove zem-vzduch rakety, co je ale uplne nieco ine a v clanku ktory som linkoval sa pise, ze o ich pouziti voci cielom v rusku sa vedu polemiky a UA neziada USA aby im dovolili ich tak pouzivat, iba ich ziada viac ks. Co o mnohom napoveda...

Chapem co sa snazis povedat a ano, ocamova britva hovori ze najjednoduchsie vysvetlenie je, ze ua od usa dostava viac, ako obaja verejne priznavaju. Ale fakt je, ze dnes je tazke nieco utajit a ty len spekulujes, pricom svoje spekulacie prezentujes velmi nestastne a korunujes ich uplne trivialnymi nedostatkami.

PS: S200 oficialne voci pozemnym cielom utocit nevie. Spekuluje sa, ze ju UA mohli upravit. Tak isto ako sa spekuluje, ze ju mohli modernizovat voci vzdusnym cielom. Su to vsetko spekulacie, ktore ma fakt nezaujimaju, lebo nemaju konca. Skutocnost pozna len par ludi v UA, usa, ru a ty...

K marosovemu trolovaniu uz sa nevyjadrujem, sorry bro, si nudny a jasny.
24.05.2024 - 14:53:03
01
medzinárodné právo hovorí jasne,ukr.má právo útočiť na vojenské ciele agresora na jeho území.len západ mu stále drží jednu ruku za chrbtom.
24.05.2024 - 15:24:43
03
s 400 si naposledy zastrielala

https://x.com/martinsvarovsky/status/1793898291199086797
24.05.2024 - 15:41:29
04
keyboard_arrow_up