Marian61 napísal:
Ale furt dookola - čo znamená dopad rakety z UA na Rusko pre oficialne vyjadrenie politikov?

Technicky nic, len sa boja eskalacie a tak ku konfliktu pristupuju prilis bojazlivo a zabudaju, ze na taketo spravanie uz v minulosti 2x doplatili. Toz chyba im osobna historicka skusenost s russkou okupaciou a tazsie sa obhajuje pred volicmi, preco je rozumne liat peniaze do nejakej vychodnej (U)krajiny. Navyse aj na zapade volicov aj volenych ovplyvnuje spickova russka propaganda a pchanie russkych penazi do spravnych vreciek.
Nam osobna skusenost nechyba a voleni zastupcovia su ovela horsi, ako ti zapadni :tmi:

Tie 2 chyby zapadu, kde ich ale aj nas ustupky a snaha o mier/aby dobro bolo stala vela zivotov resp. penazi:
1. Mnichovska dohoda - zradenie CSR, dosledok je WWII

2. Dobrovolne ustupenie russku na konci WWII. Nechali kopec krajin pod vplyvom russka aj ked nemuseli a nepotrestali ho za to, ze WWII aktivne zacalo hned po Hitlerovi. Vysledok je studena vojna takmer 40rokov.

Staci takto?
24.05.2024 - 16:32:18
017
K bodu č.2....štáty ktoré sa dobrovolne odovzdajú bez boja tak za tie sa nikto nikdy postaví.Fíni bojovali,my nie.Chceli sme len Beneš bol sovietsky kolaborant.
24.05.2024 - 18:16:08
00
Marian61 napísal:
Jasné, aj som už dodal, a aj ti to kľudne znova zopakujem.
Bavíte sa tu v téme o raketových útokoch na Rusko.
Tak sa ťa pýtam, že či raketa ktorá dopadne z UA na Rusko je podľa teba oficiálnym vyhlásením vojny, alebo teroristickým útokom?
Ale kľudne daj aj inú možnosť.
Napr. že som ruský troll, to tu ešte nebolo : ;)

Ale vážne, vojna či terorizmus?


Aha.... a to ze russi 800 dni pustaju rakety, to je akoze co ???
Mierova misia matky Terezy ???
24.05.2024 - 18:17:50
01
Prichádzajú pozitívne správy-žeby koniec Ruzkej ofenzívy na Charkov ?

Ukrajinské sily zastavili ruské jednotky v Charkovskom sektore a vedú protiútoky, uviedol na brífingu v Kyjeve 24. mája Ihor Prokhorenko, predstaviteľ Hlavného operačného riaditeľstva ukrajinského generálneho štábu.
"V tejto chvíli sú (ruské sily) zastavené, situácia je pod kontrolou, podnikáme protiútoky," povedal Prokhorenko.

https://kyivindependent.com/general-staff-ukraine-conducts-counteroffensive-actions-in-the-kharkiv-sector-russia-troops-halted/
24.05.2024 - 18:18:15
10
https://www.forum24.cz/ani-v-rusku-neni-nabidka-idiotu-neomezena-zapach-jejich-masa-pokryl-ukrajinska-pole-vzkazal-nevzorov
24.05.2024 - 18:31:39
10
A pokračovanie bodu 2. od Palo TT boli zásahy v 56 Maďarsko, 68 ČSSR, nielen studená vojna, ale priame vojenské operácie...
24.05.2024 - 20:36:27
02
vladoNM napísal:
A prečo ťa to vlastne zaujíma? Je to v kontexte celého toho konfliktu nejako zvlášť podstatné?

Áno.
Myslím že je dosť podstatné pochopiť zákaz použitia legálne dodaných zbraní NATO na vojenské ciele v Rusku.

Vidím to tak, že
1. Kým NATO dodáva na UA svoje zbrane za účelom vytlačenia agresora z jej územia, je všetko v poriadku, ide o legálnu vojenskú pomoc obrancom, a rusi s tým neurobia nič.
2. Pokiaľ ale NATO túto hranicu prekročí, a dovolí svojimi oficiálne dodanými zbraňami zasahovať vojenské ciele na ruskom území, čo asi tak potom bude brániť rusom urobiť to isté s vojenskými cieľmi na území NATO?
To samozrejme nie je otázka, ale môj pohľad na zmysel tohto obmedzenia.

Súčasný stav na UA, keď v ich vlastnej réžii bez oficiálnej pomoci NATO dochádza k raketovým či dronovým útokom na ruské územie, vyhlásením vojny určite nazvať nemožno.
Síce si to neviem reálne predstaviť, ale ak by nejakí proruskí ukrajinskí separatisti niečo v podobnom štýle vypustili na územie NATO, tak v princípe podstaty veci by šlo o zrkadlový jav.
Malo by sa k tomu NATO postaviť ako k vyhláseniu vojny zo strany Ruska, alebo ako k rusmi podporovanému terorizmu?

Takže áno, v kontexte celého toho konfliktu je dosť podstatné hľadať logické vysvetlenia v na prvý pohľad nelogických krokoch.
24.05.2024 - 23:13:02
00
Ty si fakt myslíš, že russi majú nejaké pravidlá ?
žiadne nie sú, russi stanovili už toľko akože červených čiar lebo bububu - a všetky boli zo strany NATO prekročené a nič
russom zatiaľ bráni len aký taký pud sebazáchovy sa pustiť do NATO
24.05.2024 - 23:26:37
07
Nechcem reagovať, lebo si naozaj myslím, že to v tomto prípade nemá zmysel, len vypichnem jednu časť s myslím jasným následkom:"čo asi tak potom bude brániť rusom urobiť to isté s vojenskými cieľmi na území NATO?"

clanok 5

a vidím celkom veľký, podstatný a zásadný rozdiel medzi použitím zbrane pôvodom z nejakého štátu/výrobcu a použitím akejkolvek zbrane proti členovi NATO na jeho uzemi
24.05.2024 - 23:28:30
00
Iba pre kontext a ostatnych. Russ vyhodil do vzduchu municne sklady a zabil pri tom obyvatelov nato v cechach, aj bulharsku.
Slaboduchy by si z toho mohol vyvodit, ze nasledovalo vyhlasenie jadrovej vojny zo strany nato. Realita je samozrejme ina, ale ta presahuje primitivne videnie sveta poniektorych trolovacich myslitelov.
25.05.2024 - 00:42:38
05
zbrane dodávajú jedotlivé štáty a nie nato.zbrane nato sú vždy zbraňami jednotlivých štátov.pre nás čiže civilizovaný západ platí medzinárodné právo a to v prípade vojny hovorí jasne.V tomto prípade súhlasím výnimočne s dz.pvo mala byť dávno na našej a pol.hranici a pokryť územie ukr.v jej dosahu.
25.05.2024 - 03:31:29
01
A ja suhlasim s tebou. Ale UA nejde len o pozemnu PVO. Od 2022 ziadaju, aby v ich vzdusnom priestore lietali zapadne stihacky a zostrelovali drony a rakety. Je to cisto obranny akt. Napriklad taki poliaci mali uz niekolko rakiet aj mrtvych obcanov na vlastnom uzemi. Dron tu141 s nalozou letel cez 3 nato staty az do Belehradu. Je jedno ci to boli ruske alebo ua stroje. Mali sme od zaciatku zostrelovat VSETKO, co leti nasim smerom. To nie je vojna, to je nutna obrana. Sme neskutocne dosrani alibisti. Mimochodom spomenme si, ako rakusko ale aj ine krajiny vrestali, ked sme stavali jadrove elektrarne. V 2022 RU ostrelovali a nasilne obsadili najvacsiu JE v europe plus cernobil. A dronmi a raketami ohrozovali aj dalsie v UA. A my len spokojne sedime a melieme hubami. Absolutne ignorujeme rizika, pre ktore by sme vyleteli z koze. Pretoze nas ohrozuje "velke" rusko, uu, zoserme sa a ostanme v paralyze. Neskutocne hlupe spravanie chronickej obete.
25.05.2024 - 08:23:23
013
Marian61 napísal:
Takže áno, v kontexte celého toho konfliktu je dosť podstatné hľadať logické vysvetlenia v na prvý pohľad nelogických krokoch.

Tvoje vysvetlenie postoja zapadu, ktory sa tu na fore vseobecne vnima ako obava o eskalaciu/priposratost a chyba, ma naozaj logiku. Z mojho pohladu si ale neuvedomujes jednu dolezitu vec - v postojoch Russka nie je ziadna logika a racio, aj ked v zapadnom svete stale mnohi veria, ze je.
Na Russa plati len hruba sila. Vsetko ostatne vnimaju ako slabost, zmluvy su pre nich zdrap papiera a imperialisticke chutky demonstruju ostentativne v statnych mediach. Aj uzavretie mieru hned v tento okamih, sice znie velmi dobre, ale v reale by znamenalo len dat im cas na oddych a par rokov su spat (v Kieve, Moldavsku, Pobalti ...) s este vyssou intenzitou.
25.05.2024 - 10:46:54
32
Ech tu141 padol v zahrebe nie belehrade... a k tomu mieru. Kriste na nebi ved russ podpisal budapestianske memorandum, kde sa zaviazal CHRANIT ukrajinu. UA sa vymenou za to vzdala jadrovych zbrani, bombarderov aj rakiet. Dnes russ presne tie iste rakety, ktore mu UA odovzdala posiela na UA mesta. Najprv zabral Krym, svet drzal hubu lebo ved to mu bude stacit. Potom zabral polovicu Donbasu, svet drzal hubu. Teraz chcel celu UA, co sa mu uz nepodarilo tak tvrdi, ze vlastne bude spokojny s tym, co dobil doteraz. A to mu akoze niekto veri?! Po tom vsetkom?!!! Na to treba byt naozaj a bez prepacenia totalny idiot, aby tomuto niekto veril. Ukrajinci, co o tom vedia najviac bojuju a zomieraju a nic ine okrem oslobodenia celej Ukrajiny nepripustaju. To hovori za vsetko. Kto chce blabotat o mieri, nech to ide spravit na cervene namestie. Okamzite zisti, ako uprimne to russ mysli. Videi k tom, co ho caka a kolko na sude dostane je plny internet...
25.05.2024 - 12:18:46
013
Marian61 napísal:
No vidíš, a o tom to tu bohužiaľ je.
Radšej si mňa vymyslíš nejakú gebuzinu, ako by si sa slušne opýtal čomu nerozumieš.
ale prosim Ta uz zalez do diery,k4rrva tam,tu obsmrdas hnojom
25.05.2024 - 13:01:02
01
keyboard_arrow_up