chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Co je vo vsetobecnosti lepsie? Dat na predne koleso hrubsi plast povedzme 2.3 a dozadu tensi napr 2.1? Alebo naopak? Snazim sa jazdit co najmenej po asfalte. Vacsinou jazdim spevnene lesne cesty, traily, turisticke znacky... Asfaltu sa samozrejme vyhnut neviem.
Co je vo vsetobecnosti lepsie? Dat na predne koleso hrubsi plast povedzme 2.3 a dozadu tensi napr 2.1? Alebo naopak? Snazim sa jazdit co najmenej po asfalte. Vacsinou jazdim spevnene lesne cesty, traily, turisticke znacky... Asfaltu sa samozrejme vyhnut neviem.
Ahojte chcem sa spytat ci je na rafiku uvedene aka max sirka moze ist alebo tam mozem pacnut aj 2.50 ? Povodne plaste boli 2.35 wtb ked bol bike novy diky za odpovede
zalezi na vnutornej sirke rafika - ak je rafik moc uzky, tak ti bude siroky plast zuvat v zakrutach (hlavne ak budes menej fukat)
Keď obuje kvalitný plašť tak nebude. Moja šírka rafiku je 19, plašť MAXXI Minion DHF 2,5 a moja váha 94. Zatial som si nevšimol nejaké nepríjemné točenie. Fukam ho na 1,8 v predu.
Minion je celkom vynimka, pretoze to je skor 2.3, navyse ma hranaty profil, 26PSI je navyse dostatocny tlak aby neplaval. Gulatejsie a objemnejsie plaste (Hans Dampf, Vigilante, Mountain/Trail king,etc..) by uz neboli ideal na prilis uzkom rafiku (obzvlast ak by nemal verziu zo silnymi bokmi a fukal nizke tlaky).
Ale ak tam mal 2.35 WTB (nepise ake vsetky su velke) tak to urcite nebude problem, vacsie balony zas o moc nie su (s vynimkou par continentalov). Pod 23mm asi internu sirku rafika mat nebude.
JJ, novy Nobby ma pozitivne ohlasy. Dopredu Evo SnakeSkin/TL Easy Trailstar, dozadu to iste akurat Pacestar.
Rocket Ron je ale trochu univerzalnejsi dozadu, mierne lepsi grip a viac sa prekryva s Nicom.
Ahojte, poradili by ste mi aký plášť mám zvoliť 26. Vačšinou chodím štreku,asfalt 70% a lesne cesty. Staré už sú zodrate chce to niečo nove dopredu aj dozadu.
soused mi chces povedat ze ak by si mal nove plaste, tak by si nezajazdil istejsie a rychlejsie? ako klobuk dole ak to vies lepsie na zjazdenych, vo videu si to pekne zahanas
Tak som sa predsa odhodlal kúpiť niečo nové, len ich asi pôjdem vymeniť za 2,1 pretože toto sa mi už zdá moc. 2,25 som naposledy jazdil okolo roku 2004
Ahojte, poradili by ste mi aký plášť mám zvoliť 26. Vačšinou chodím štreku,asfalt 70% a lesne cesty. Staré už sú zodrate chce to niečo nove dopredu aj dozadu.
mne este napadlo na take jazdenie by boli dobre aj schwalbe black jack alebo celkom spokojny som bol aj so specialized fast track, ale niesom si isty ako sa sprava na asvalte a co na nom vydrzi
Tak som sa predsa odhodlal kúpiť niečo nové, len ich asi pôjdem vymeniť za 2,1 pretože toto sa mi už zdá moc. 2,25 som naposledy jazdil okolo roku 2004
Čau, soused
Si sa na ne dal ukecať od Jožka?
Ja som ich tiež držal v ruke, vzorok vyzerá byť super, je to kus odolnej gumy na pohmat, len sú to trochu ťažítka.
Som zvedavý, aké budeš mať na ne referencie, až ťa stretnem niekede na maratóne
Skôr som na Jožka tlačil aby ich objednal na predajňu, nech ich môžem omáknuť v ruke A áno je to kus gumy, hlavne boky nie su žiaden papier, skôr riadny UST ako TLR. V šírke 2,25 píšu 690g
dhr2 je ako názov vypovedá určený dozadu, ja mám dhf 2 C verziu a nemal som zatiaľ problém, ten dhr2 na zadnom mám pocit že v miernom blate nedrží moc dobre, tak neviem či mám len trochu vyšší tlak, aj keď moc sa mi nezdá, je to tiež 2 C verzia, aké mate s tým skúsenosti? možno len od tej verzie čakám viac, ako som za ňu dal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja to mam tak - vpredu sirsi a vzadu uzsi
zalezi na vnutornej sirke rafika - ak je rafik moc uzky, tak ti bude siroky plast zuvat v zakrutach (hlavne ak budes menej fukat)
Ale ak tam mal 2.35 WTB (nepise ake vsetky su velke) tak to urcite nebude problem, vacsie balony zas o moc nie su (s vynimkou par continentalov). Pod 23mm asi internu sirku rafika mat nebude.
Nobby Nic 2,35 predné
Racing Ralph 2,25 zadné
Terén - bežné lesné cesty a chodníky, asfaltové presuny...
Rocket Ron je ale trochu univerzalnejsi dozadu, mierne lepsi grip a viac sa prekryva s Nicom.
mne este napadlo na take jazdenie by boli dobre aj schwalbe black jack alebo celkom spokojny som bol aj so specialized fast track, ale niesom si isty ako sa sprava na asvalte a co na nom vydrzi
na aky prispevok reagujes ? resp. ake plaste maxxis ?
// edit :
aha - uz som nasiel - maxxis larsen tt
Čau, soused
Si sa na ne dal ukecať od Jožka?
Ja som ich tiež držal v ruke, vzorok vyzerá byť super, je to kus odolnej gumy na pohmat, len sú to trochu ťažítka.
Som zvedavý, aké budeš mať na ne referencie, až ťa stretnem niekede na maratóne