ak by si mohol aj hluk dako zhodnotit.. som v panelaku ;(
10.10.2016 - 15:11:42
00
Mne to z prvej osoby hlučné neprišlo ;) ale spýtam sa brata. Určite ale potrebuješ nejakú podložku, ktorá to od podlahy odhluční aspoň čiastočne
10.10.2016 - 15:13:54
00
Elite Qubo Digital Smart B+ ide preč a nikdy viac. Trenažér nefunguje, nemení odpor. Nedá sa spárovať ani s oficiálnou aplikáciou My E-Training ani so Zwiftom. Oficiálna aplikácia nefungovala ani cez rozhranie Bluetooth 4.0 ani cez rozhranie ANT+. Neviem ako má Elite vyriešenú podporu svojich zariadení, ale po tejto (prvej) skúsenosti úplne strácam záujem o akékoľvek produkty tejto značky záujem. Zasa sa mi raz potvrdilo, že Taliani nevedia.

Elite Rampa je konštrukciou pevnejší, aj odporová brzda je väčšia a výkonnejšia. V porovnaní s Qubom sa mi zdal aj tichší. Tento trenažér sa nám podarilo rozchodiť s oboma aplikáciami. Ale čo je pardoxné, cez oficiálnu app fungoval (= menil odpor) len cez rozhranie ANT+ (kamarát má Samsung Galaxy Node 3, ktorý ANT+ disponuje), cez BT sa ovládať nedal. Neviem ako to má Elite softvérovo doriešené, ale zjavne nie dobre.
10.10.2016 - 20:29:55
01
Ja som tiez uvazoval o valcoch s Bluetooth a ANT+. Nakoniec som zobral klasicke s troma stupnami odporu. Ono ked som videl, ze treba speci program, speci adapter a aplikacie, tak som to hodil za hlavu. Zaujimave ako su tieto firmy skostnatele a len nedavno opustili pripojenie k PC kablami...Vlastne Elite robi valce so specialnym ovladacom na regulaciu odporu...

Hlavne, ze Garmin po update uz umoznuje ovladanie trenazerov/valcov cez ANT+ prostrednictvom FE-C.
10.10.2016 - 22:10:35
00
Tak teraz uz fakt neviem ... zrovna nad Elite Digital Smart B+ a nad Elite Rampa rozmyslam. Jedine co ma odradza su skusenosti na forach s problemovym parovanim a teraz este aj tato cerstva skusenost priamo tu na fore ... .

MarinD - na akych telefonoch si skusal ten digital? Ja mam S7 a zaloznu S5, obidva maju ANT+, tak snad by to malo byt v pohode. Popravde mna nejak nazaujima Zwift, ani Realvideo a podobne blbosti, skor ma zaujalo nahrat si mapu trasy aj s vyskovym profilom a nech mi to meni same odpor podla trasy a na telefone budem vidiet udaje (CAD, HR, SPD) + mapku "kde na trase som". Hlucnost ma netrapi vobec, budem v pivnici, kde mam v zime prijemnych 15C.
11.10.2016 - 07:24:34
00
Rampa sa dala, i keď bez telefónu s ANT+ by sme nespárovali ani ten. Z nejakého dôvodu sa cez BT neda meniť odpor v My E-Training. Pri tréningovom programe ukazovalo rýchlosť, kadenciu (teda zariadenie zjavne registrovalo), ale keď si zvyšoval intenzitu, tak sa nič nedialo. Ešte raz podotýkam, ze to platilo aj pre Qubo aj pre Rampu.

Ja som to skúšal na telefónoch Sony Xperia SP, Sony Xperia E3 a Samsung Galaxy Node 3 (ten mal ANT+ ako jediný a ako jediný fungoval). Okrem toho Zwift na 3 rôznych ntb, samozrejme sparovaním pomocou ANT+ USB adaptéra.

Harsik, sklamem ta. Ale skusali sme aj to nahratie trasy a neslo ani to. Malo by to fungovať tak, ze v app si cez Google mapy vytovoríš trasu (event možno, ze by sa dalo importovať gpx... to sme nezisťovali) a teda jazdíš podla profilu. Keď sme ale chceli trasu vytovoríť, tak nás to vôbec k ničomu nepustilo (tuším vypisovalo, že služba Google máp nie je k dispozícii) . A popravde táto funkcia mi prišla ešte menej použiteľná ako nejaký Zwift alebo Realvideo.
11.10.2016 - 08:20:29
00
mam myetraining nainstalovany v telefone a tie trasy spravit/nahrat idu. Su dve moznosti:
1) napises si odkial a kam chces ist a ono to spravi v google maps trasu ... problem je editovat ju
2) import .kml suboru ... v sigma data center si exportnem .kml (ci uz taku co som isiel, alebo si vytvorim v programe), nahram na google drive a odtial sa da spravit import do myetraining.

Spravil som si test tej appky - na test som si sparoval sigma senzor CAD, HR, SP. Spustil Maps Courses v myetraining, nahral trasu a skusil pedalovat (bike na stojane) a vsetko ukazovalo + virtualne som sa na tej trase hybal. Cize teoreticky by to funkcne byt malo ... samozrejme otazka je ci sa vsetko v pohode sparuje aj so samotnym trenazerom a ci bude menit odpor podla vyskoveho profilu importnutej trasy.

Ja to chcem takto riesit hlavne z dovodu "motivacie". Totiz ked si predstavim jazdu na trenazeri, kedy jedina motivacia bude cas, tak neviem ci to vydrzim. Ale ked budem virtualne vidiet, kde na trase sa nachadzam, tak snad to nejak dam :). Na zwift by som musel do pivnice dotiahnut net + vlacit tam zakazdym NTB (a to ani nehovorim o known issue s qubo digital a ukazovanim vyssich wattov). A vnutri v dome trenazer mat nechcem, lebo teplo, deti a zena (ta si uz teraz mysli, ze mi z toho biku sibe a ked uvidi trenazer, tak ma uz definitivne niekam posle:))
11.10.2016 - 08:51:44
01
Aha, máš pravdu, čo sa týka tých máp. Importovať mi kml síce nejde, ale teraz keď som vyplnil miesta štartu a cieľa a to ide. Vyskúšať to už, samozrejme, nevyskúšam.

Mne je jasné, prečo to chceš takto riešiť ;) Pre to isté som chcel Zwift.

Ja ťa nechcem odradiť od toho Quba, možno že som mal zlý kus alebo neviem, ale nemám ti čo pozitívne po mojej skúsenosti na neho napísať. Tri dni som sa s tým hral, nastavoval, skúšal a ani raz to nešlo bez nejakého problému.

No o tom probléme s wattmi Qubo vs Zwift som sa dozvedel, až keď už bol doma. A tie čísla boli fakt mimo. V sobotu by som mohol ísť rovno na majstrovstvá sveta ;)
11.10.2016 - 09:15:34
00
neodradis ma len ty :), podobnych skusenosti sa da najst na nete niekolko desiatok. Samozrejme otazka je kolko tych trenazerov predaju, cize ake je % ludi s problemami. Na forach sa da najst kopec skusenosti ... niekto to ma rozchodene za 10 minut, dalsi za 2 dni a dalsi to ani nerozchodi. Koniec koncov ked nepojde tak ho vratim a hotovo, momentalne uz len riesim ci rampa alebo digital (a hlavne musim upratat pivnicu :) )
11.10.2016 - 09:48:23
00
Ak, tak si radšej priplať za Rampu. Vyšší výkon, rýchlejšia zmena odporu, tichší, pevnejšia konštrukcia.
11.10.2016 - 09:53:07
00
Podelím sa aj ja so svojou čerstvou skúsenosťou. Kúpil som si (resp. na Vianoce dostal) Elite Rampa, vybral som si kvôli Zwift a Realvideo a automatickemu nastaveniu odporu. K tomu ešte Ant+ stick (Suunto Movestick Mini) a podlozku pod predne koleso a plast Elite na zadne koleso. Navod k montazi trosku biedny ale zvladol som to. Zase az tak vela toho k montazi nebolo :-). Aplikaciu Zwift som stiahol na NB, (musi byt 64-bitova verzia Windows, s 32 bitovou to uz nespolupracuje, odskusal som na starsom NB). S Zwiftom som sparoval hned, aj s monitorom srdcoveho tepu Garmin. No spravil som chybu a pripojil som aj Garmin Edge 520, aby som si akoze porovnaval najazdene km v Zwift a podla Garmin. Chvilu som jazdil a ziadny automaticky odpor, nic len rovnaky odpor. Odparoval som, sparoval, zase aj s Garminom a opat ziadna odozva, bez automatickeho odporu. Vyskusal som aj Elite software, MyEtraining, sparoval som s mobilom Samsung S5 mini cez Bluetooth, regulovat zataz isla pekne manualne cez applikaciu. Samostatne som to mal sparovane aj s Garminom 520, je mozne aj tu regulovat manualne zataz, alebo zvolit trening podla posledneho vyjazdu, resp. podla drahy, ktore su ulozene v Garmine. Este co sa tyka parovania cez Ant+ a potom cez Bluetooth, je potrebne trenazer vypnut ak bol sparovany cez bluetooth a chcete sparovat cez Ant+, akoby si to pamatal a nechce sa chytit cez ten druhy protokol, cize vypnut a skusit...potom sa uz sparuje. Na druhy den mi napadlo sparovat Zwift ale bez Garmin 520. Parovanie prebehlo bez problemov, aj monitor srd. tepu. Tu som si aj vsimol, ze cervena diodka na trenazeri prestala blikat a uz nepretrzite svieti, co podla navodu znamena, ze vsetko je sparovane v poriadku (den predtym stale blikala, hoci som mal sparovany Zwift, no aj Garmin zaroven). Teraz uz vsetko funguje v poriadku, nie je mozne mat sparovane dve zariadenia Ant+ (cize napr. notebook s Zwiftom a Garmin) súčasne. A nefunguje ani sucasne sparovat BT a Ant+ zariadenie, vzdy len jeden protokol. Zwift je vyborna aplikacia, je to vynikajuce spestrenie k monotonnemu treningu na trenazeri.
28.12.2016 - 10:49:56
00
Pri hladani moznosti pre sprijemnenie sliapania na trenazeri som narazil na tento web: http://www.igrupetto.com/igrupetto.php?idi=en
IGRUPETTO je celkom jednoduchy, ale mimoriadne efektivny a univerzalny pocin. Je kompletne zadarmo, ziadne mesacne poplatky ani kupovanie videi. Da sa pouzit s kazdym trenazerom. dokona aj s valcami. Idealny je hlavne pre trenazery bez automatickej regulacie odporu. Pocas jazdy zobrazuje kedy prepnut trenazer na aky stupen. Staci trenazer, BT alebo ANT+ snimac rychlosti, android/iphone a nieco na zobrazenie trate (tablet, PC, mobil, TV s moznostou webu....).
11.01.2017 - 15:42:56
00
Kenai To by muselo plynulejsie posuvat :/ Zatial si vystacim so Zwiftom. Aj tak tam jazdim len treningy a tak je mi jedno, aka krajinka je okolo - sledujem len vykon a kadenciu.

Ale napr take http://www.kinomap.com/ je fajn. Video z vyjazdu/preteku je podstatne zabavnejsie, ale neskusal som.
11.01.2017 - 21:35:18
01
To je dobra poznamka, s tou plynulostou. Samozrejme pri trenazeri za 150 eur nemozes ratat zo simulaciou jazdy ako na 1000eur. Ale myslim, ze za tie peniaze je to lepsie, ako civiet na stenu. Ten kinomap ma pre mna 2 problemy, za prve nepodporuje BT senzory a za druhe zobrazovacia jednotka nemoze byt PC. Nemam moznost napoji telefon na TV. Tak isto nepodporuje offline video. Ale videa vyzeraju pekne, skoda.
11.01.2017 - 22:45:09
00
Tak zavisi co chces. Ci simulaciu jazdy v premietanom prostredi, ci intervalovy trening, ci len trenovat vytrvalost v jednom tempe. Asi si myslel ANT+, co je problem, tod pravda (aspon pre mna. Trenazer ma ant+/ble, aj snimac kadencie je multi, jedine moj HR pas je iba ANT+). Obrazovka sa da zrkadlit (tretia strana), ale neskusal som.
12.01.2017 - 00:37:31
00
keyboard_arrow_up