chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
na širší ráfik (Ibis 738) sa hodí širší plášť,na bike-components som "objavil" NobbyNic EVO 27,5 x 2,6" (u nás ešte nie je dostupný-alebo neviem hladať) zaujímavé je,že je o dosť lahší ako udávana hmotnosť 810 gr. ale aj o niečo užší,na ráfiku z vnútornou šírkou by mal mať 66 mm,ale má len 64 mm-snáď sa trochu ešte natiahne
tak na tých 34 mm ráfikoch budú sedieť tieto určite lepšie, no keď pozerám na tú hmotnosť, čo som mal miniony na 26" 2,3 tak tie boli ťažšie Dano5 koľko dávaš do takého plášťa mlieka?
dávam cca 3/4 deci tmelu,po pár týždňoch kontrolujem,či sa nezgrcol,prípadne trochu doplním-inak jazdím výlučne verzie EVO Snake Skin,zmes dopredu mäkšiu TrailStar,dozadu kvôli valivému odporu PaceStar-tá šírka toho 2,6" plášťa je teda ozaj kúsok menej ako som rátal,ale zasa čo mám odsledované,časom sa ten plášť akoby trochu natiahne-nafúkne,ten predný 2,35 tam bol pár týždňov,pred demontážou som ho zmeral-na šírku mal 61,5 mm-no budem ten nový sledovať,do tých 66 mm sa hádam natiahne
som myslel že toho mlieka by tam malo ísť viac, ja som dával podľa odporúčania výrobcu do tých minionov 120 ml čo bolo písané pre použitie na AM, povedal som si že radšej dám viac, problémy som nemal, ani som nedolieval, na XC bolo písané 60 ml, čakal som že na tieto širšie a väčšie plášte by malo ísť tiež minimálne 120 ml, keď sú aj tenšie...
netreba tak vela,stačí občas pozrieť v akom stave je ten tmel,vyfúknem,plášť vyzujem z jednej strany-ani nedávam koleso dole z biku,ak je málo,doplním 0,5 dcl prípadne nejaké zgrcky vyberiem a zasa pár týždňov pokoj
ja som teraz dal 50ml a minion (rok jazdeny v predu) a HR2.novy chytili bez preblemov.. a ked mi zacne sfukovat tak tam priebezne prilejem . ale ked som to daval dole tak to bolo skoro prazdne a predny drzal vzduch super ale mam problem ze zadny po case zacne sfukovat viac ako 3/4roka nevydrzi cca 2000km ja si myslim ze vyplyvom vacsieho zatazenia sa ta guma viac znehodnocuje (praska) a potom uz pusta a tmel to nevie zacelit. mate podobne skusenosti? vozim tlak tak 1,5-1,8
ja som vozil tlaky cca 2-2,5 bar a sfukovalo to minimálne, približne raz za týždeň-2 som to trochu prifúkol, ale fak len trochu, nepúšťalo to moc, mal som tiež miniony 2,3 no mlieka ako som písal som dával až 120 mm a do plášťa som nepozeral vôbec a nemal som žiadne problémy, stačilo pohrkať a bolo jasné že je ho tam dosť a v stave akom má byť, tmel to bol JOES NO FLAT ELITE RACERS
no zas keď máš 90 kíl tiež som myslel že bude stačiť menej no nestačilo a zas po ráfkoch som nechcel jazdiť , ale predné som dával asi 1,8-2 bary ak si dobre pamätám, len ten zadný samozrejme viac, no neviem či tá pumpa dobre ukazovala, možno to bolo aj v tom, mám len nejakú longusku, ale fúka dobre
Jazdili. Predtým bol na niektorých plášťoch vyznačený smer otáčania podľa umiestnenia front /rear. Mal to byť údajne menší odpor vpredu a lepší záber vzadu. Dnes sa to už asi nerobí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.