Kategórie
Bike-techNie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
Výpredaj GHOST Lector Base 29 bicykel, svetlosivá/matná čierna
od 2 199 €
MOC 2 799 €
savings CTM CHARISMA 1.0 27.5 dámsky bicykel, biela perleť/mint
289 €
savings
MOC 459 €
Akcia GHOST LANAO Universal 27.5 dámsky bicykel, pearl mint/metallic azure matt
od 749 €
MOC 899 €
-10% Marin San Quentin 2 27.5 bicykel, modrá/čierna, poškodený lak
1 349 €
-10%
MOC 1 499 €
savings Karpos LAVAREDO Booster kompresné návleky na nohy, čierna
od 27,99 €
savings
MOC 40,99 €
Výpredaj -26% R2 WOLF ATC03A návleky na nohy, čierna/strieborná
17,09 €
-26%
MOC 26,99 €
Možno, keby sa na lesnú cestičku vykakal koník jednej z tých pekných slečien, čo sa na koňoch promenádujú po lesoparku, nikto by nič neriešil, žiadne nasratosti v hlavách by nevznikali, ani žiadna túžba po nastoľovaní poriadku. V hlave by ostal iba pohľad na chutne sa pohupujúcu ritku na chrbte koníka.
Možno, keby sa na lesnú cestičku vykakal koník jednej z tých pekných slečien, čo sa na koňoch promenádujú po lesoparku, nikto by nič neriešil, žiadne nasratosti v hlavách by nevznikali, ani žiadna túžba po nastoľovaní poriadku. V hlave by ostal iba pohľad na chutne sa pohupujúcu ritku na chrbte koníka.
Hmm ... myslim ze mnohi by radsej strestali prave dobre stavanu džokejku ...
https://www.relive.cc/view/1062045051
http://boriske.rajce.idnes.cz/20170630_Tornakapolna_bike/
https://www.google.sk/maps/place/Szelcepuszta kastélyszálló/@48.5206728,20.6003475,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x473fa087bd16265b:0x8513287f75a76f04!8m2!3d48.5206693!4d20.6025362 ja som ho použil len preto, aby som mohol Pištovi napísať jeho obľúbené UTFG
v tom Horthyho zámočku sa dá aj normálne (bez osobného vybavenia) fungovať ??? jesť piť ?
bol som tam viac x naposledy v sobotu .... väčšinou "požívame" v Josvafo
PS Nezabudni zvazit pri pokusoch o co najvyssiu presnost, ze GPS meria priemet trasy do vodorovnej plochy s pridanim chyb nepresnosti merania a tachometer meria skutocne prejdenu dlzku s vlastnou chybou merania. Dalej zvazuj deformaciu pneumatiky, ktora suvisi s teplotou kolesa, ktora sa sklada z teploty okolia a teploty vznikajucej trenim ...
Je niekoľko spôsobov.Klasicky si mozes zmerat sam obvod kolesa napr snurkou a tu hodnotu zadas. Zmeras si polomer kolesa a urobis vypocet. pripadne si zmeraj vzdialenost cca 10m na ceste a skus ju prejst. potom si to vies prisposobit.
Ja som to ale nikdy tak nerobil. Lepsie je mat fakt GPS a to mas presnejsie. V dnesnej dobe su uz GPS dostupne. Kamaratka si kupila v lidli ked mali akciu na cyklodoplnky a je to celkom fajn.
Nikdy nebudeš mať rovnaké číslo tam aj tam. Gps zapisuje body po určitom čase. Skús si pozrieť záznam nejakého zjazdu a zistíš, že v niektorých zákrutách si ani nebol, na rozdiel od kolesa, ktoré tam bolo. Obvod kolesa si odmeraj tak, že dáš ventil do spodnej polohy, poznač kriedou a prejdi po rovnej čiare jednu otáčku a odmeraj. Počul som, že tak sa to má robiť.
Ani ma neprekvapuje, že ma pista predbehol.