Kráľovský MTB maratón

19.08.2017
2. kolo - Východ MTB Liga
MTB maratón
Granč - Petrovce (Slovensko)

Propozície, Pozvánka
Zúčastnených bikerov (211)
10adidas10AdamBaranadv4nc3rAlePeterAnonymousBajkerDomkobanocivladoBatkaMichalbigkobaBikerovicbmartinBranoMabrehybromobtbikikBUTIScanyon6.9cassclarkcobatradeCRSCsokasd611Dal_bordamaddano696Davidex10davorinoriginalDHforeverdjankodrahomir1Duriusdusan668dusdosEastmanelenaoemil8eriksabolewkafarkasovaFABULAFABULOVAFarky-KEFedák Dušanfedo.ganajFehanfeltoflowcorefmerta320ForzaRacingfrantisekkorlGlevogoriGringo86grupetoguroharvy8hogermajsterhudakphulejIgivladJán Kováčjan.kocis347jan.niedobaJanka18jano280176janvirostkoJardo79jaro.dubjeljaro180jarobeerjaroslav_hjimminoJKoJoeDXBjopaJozefJozefM81Jozefmiklatekjuraj100skk1200sKajaHartlkalikanibalkbelopotocanovakiwipopkoiv1001Kristinakurt.magsamenlegilg57lucia.simovaLukasLickolukaspodrackymacakasmackyMajkyFMarauderMarek-MTBmarek3xmarexomarian.hurajtmarianduzbabamarianelementMarko1111marmizmaro2martin.dzadonmartinko76mastoMatej83mato687matostarMatumatus316matusgladicMeakyMecoTrancemgimimichal9mike123miko53mikulmilsumipetmirocigymiropalickamiskokovacikmisotkacmlemmmartinMP18mpodobonskymullermmuropopradN1NOnanippneronoborpa3kscurkapalo-demapatrik_spaulus01pepeglpepepopeter.hodak15Peter6Peter89PeterKEPeterSykorapeto1petocervikpilaparnicaPjadoPstroso1PukyR.A.W.E.R.2.0ralive5Ramonbikerastislav.balockoRenulkagricardo-manrikitsriso2112robertttRoboop76roman.geregromanfendekRULErupertalseamastercontrolschejtasimon97Siska1974skatechatslavokoverSlavoPsmelkovaSpisostanandrascikStef666Stefan999Stevik221sunshinessutamchalavSvit33tatiskiitheodortimotejTomas84ustomasjTomi81tommeetureksvktybykevavcovladikavladimir.hrivnakvladolavrabec1YANKEEyou_rekzahirkoZajo23Zajo3ZanelliZarazdeno063zfilo1zpadZuzulla
Jezus napísal:
To, ze ma niekto vykonnost este neznamena, ze jeho nazor musi byt objektivny a spravny. Ak niekto ocakava, ze sa budu z trate zametat sisky a odstranovat kamene a ze sa vynechaju vsetky strme pasaze, tak by mal zvazit ucast na cestnych pretekoch namiesto MTB. Tam tu vykonnost zuzitkuje viac. Akurat je otazka, ci potom nebude kritizovat organizatorov za to, ze neopravili vytlky... Ja rad robim opoziciu takymto nazorom uz len z principu.

...hm, divné princípy, robiť opozíciu tým, ktorí píšu o svojich pocitoch z maratónu a pri tom si sa ho sám nezúčastnil. Veď Simon97 písal svoje postrehy a už z podstaty slova ide o názor subjektívny, o tom je predsa toto fórum. Ak s ním niekto súhlasí, zdá sa mu správny, ak nie tak naopak. Snáď nebol biker, ktorému sa páčilo tlačenie bicykla po úsekoch s uvoľnenými kameňmi a užil si nebezpečný zjazd zo Sľubice. Keď idem na MTB maratón, predsa nechcem toľkokrát chodiť, alebo behať okolo bicykla, to by som išiel na iné preteky. K tým šiškám snáď len toľko, že minulý rok boli na tom istom úseku upratané, možno padali mimo singláča, alebo sa tomu organizátor viac venoval. Šimonov subjektívny názor je, že minulý ročník sa mu páčil omnoho viac. S tým plne súhlasím, či už zmenenou a zaujímavou traťou, zázemím v cieli, alebo originálnymi cenami pre víťazov bol podľa mňa za mojich posledných 6 zúčastnených maratónov ročník 2016 TOP KM.
20.08.2017 - 22:10:11
00
No, ta pridam aj polienko... Doma som tuším prvými slovami zglosoval pretek: toľko krát koľko som dneska tlačil, som netlačil spolu na všetkých maratónoch tohto roku. (sv. jur, levoča, súľov, jaklovce a horal). Takže súhlas s tými ponosami na nešlapatelné výjazdy. Zjazd zo Sľubice sa nedal, musel som to zbehnúť, alebo skôr zošmýkať... Ale od tohto miesta, sa mi to celkom páčilo. Tednické single v lese sa mi celkom dobre išli, niekoľkých sa mi tu aj podarilo predbehnúť, to isté aj čo sa týka tej technickej pasáže na Dreveníku, a potom aj pri zjazde zo Spišského hradu. Celkovo po Horalovi (Lejzi) som si myslel, že 50tka bude oddychovka, vyklusávačka... no krute som sa mýlil. Dalo to slušne zabrať. Pravdepodobne to bolo ale tým množstvom mnou v sedle nešlapatelných úsekov.
Čo sa týka značenia, problém som nemal, ale mal som asi šťastie, že pri odbočke do lesa na singletrack stáli ľudia (pravdepodobne čo sa vrátili, keď zistili, že zišli z trasy) a tí ma s predstihom upozornili, že treba odbočiť.. Ináč som problém nemal.
Ak to mám porovnať s minulým rokom, kedy sa išla iná trať, tak tá sa mi páčila viac... práve kvôli niektorým technickým úsekom, ktoré sa mi páčili a tešil som sa na ne aj tohto roku. Napríklad tá koreňová lesná vložka bola úžasná, ale aj iné (dokonca aj tie Enduro vložky) celkom ušli. Skrátka, chcel som to skonfrontovať s minulým rokom, či som pokročil v technike, v čom som mal asi najväčšie rezervy. Žiaľ nevydalo.
Veľká škoda, že došlo k takýmto nezhodam s miestnou komunitou nadšencov, maratón týmto určite utrpel. Neviem ako sa to celé skončí (myslím tým ten spor), len dúfam, že budúci ročník bude, a bude to posun dopredu...
P.S. Gratuloval som si, že som si zaznačil mäso ako jedlo. Keď som videl ako kámoš vyfasoval miniporciu halušiek (detská porcia?..) neveril som vlastným očiam. Ani toho gulášu nebolo ktoviekoľko, ale aspoň chlebom sa to dalo dobiť.
20.08.2017 - 22:43:03
00
Ramonbike aj za mna bol KM 2016 top maraton (ever). tak vypimpovanu trat som proste nezazil.
samozrejme som sa na rocnik 2017 tesil ako na bikersku udalost roka, kedy si na biku uzijem maximum, co region braniska ponuka.
z tejto diskusie vsak vyplyva, ze ludia maju radsej sotolinove zvaznice ako technicke single. to by bolo ok, ale takych maratonov je na SK do bludu (horal, stupava, svaty jur, dubnicak, levoca, slov. raj, atd. atd.). sulov je pre mna maraton roka, kosicky singletrack je na dobrej ceste (aj ked stale mi nejde do hlavy, preco sa ide michalkov trail hore kopcom :D).
ale preco nemoze byt aspon jeden maraton na SK taky, co preveri vykonnost ale aj zrucnost pretekarov? od maratonu s privlastkom kralovsky sa to doslova pyta...
20.08.2017 - 22:53:42
03
A k tym sotolinovym zvazniciam este -
bola to sila ta strkova cesta k Branisku, techniku myslim mam celkom dobru ale tam som lietal hore dole. Bolo to dost nebezpecne v tej rychlosti. Tym sa mi to zda horsie, ze tam boli velke rychlosti a zly povrch. Zo Slubice clovek preskoci bike a skonci na zemi ale v 30-40 vyletiet by som nechcel. Ale ci sa s tym nieco da robit, asi len viac brzdit :)
20.08.2017 - 23:41:59
00
nazor veterana : mimochodom ,nebyt zlomeneho rebra v minulom roku ,mal by som po 10-tom rocniku vsetkych desat absolvovanych ... z vlastnej skusenosti viem ze moj nazor na ten ci iny maraton je dost zavisly od toho v akej kondicii ci pohode som ho odjazdil , ci technika nesklamala a ako sa prejavilo pocasie na trati... a tak aj dva rovnake maratony si u mna nasli rozne hodnotenia ...v konecnom dosledku si vsak stale uvedomim ze ak niekto nezorganizuje pretek , nebude co kritizovat ... tym nechcem povedat ze taka "pozitivna" kritika tu nepatri , ale je potrebne si uvedomit ze organizator nechce nieco tvorit preto aby potom pocuval negativa ... no a vzajomne skriepky pretekarov tu na fore myslim nic neriesia... a teraz moj pohlad na tento rocnik : ja som si ho vychutnal , neprijemne kamene na prvych vyslapoch (aj ked som ich vydupal ) by som vymenil za asi ostrejsi lesny vyslap nad Branisko z predchadzajucich rocnikov , trasa na Slubicu sa mi tentokrat pacila viac , so zjazdami , singlami som nemal problemy ( asi preto ze v tejto casti som mal este dost sil ) , sisky som dokonca nevnimal ... s oznacenim som nemal ziaden problem ale tu mi trochu nahravalo to ze niektore useky som spoznaval z historie (osobne nie som velmi dobry v orientacii) ... dokonca ani slnko a teplo nesklamalo , vystavilo ma dost ako pri takmer kazdom predchadzajucom rocniku , neviem kde to organizatori vybavuju ale dazd si tam nepametam (iba ak na vyhodnoteni) ... tento maraton je narocny a to este nehovorim o 80-ke ktoru som absolvoval iba raz a mal som k nej dost vyhrad napriek tomu ze s vysledkom som bol nadmieru spokojny ... maraton sa zo skromnych zaciatkov dostal az k velmi peknej ucasti ktorej cislo v tomto rocniku kleslo ale bolo by dobre aby dalsi rocnik to zase napravil , mysim ze tu na vychode je uz dost bikerov ktori su iste spokojni ze nemusia cestovat daleko a pridlho ... vela zdaru kralovskemu MTB do dalsieho rocnika
20.08.2017 - 23:45:50
03
Video z 25 ky ...
Kráľovský MTB maratón 2017 thumb_up5thumb_down
21.08.2017 - 00:00:50
05
Tak len v krátkosti- po dlhom čase som sa znova prinútil ísť previesť na horský maratón ( posledný čas sa mi na ceste páči akosi viac :) ). Pretek s tradíciou a dobrou organizáciou. Bezproblémové parkovanie, značenie v pohode, občerstvovačky a servis tiež. Potešilo ma hlavne to, že som jazdil v inom charaktere krajiny ako je u nás. Bolo to viac otvorené s výhľadmi takže som si mohol užívať krajinu aj kontakt so súpermi . Užil som si to, ďakujem usporiadateľom a dúfam, že sa im bude aj v budúcnosti dariť s organizáciou.
PS: a to ani nehovorím o tom, že za mladi som na Dreveník cestoval pol dňa a teraz som tam odfrčal po diaľnici za 1:15 hod - no nechoď sa previesť :)
21.08.2017 - 06:32:43
00
Na Kráľovskom maratóne som bol po tretí raz.
V roku 2011 som išiel 50 km, vlani krátku a tohto roku 27 km.
Počasie vyšlo vynikajúco, až horúco (priemer 32,8 ℃).
Značenie trate vynikajúce, na krátkej trati sa nedalo poblúdiť.
Trať sa mi páčila, Dreveník a hrad z môjho pohľadu akosi patria ku Kráľovskému maratónu.
Potešili ma prístrešky na občerstvovačke v Dúbrave s nápismi Green Bike :D . Aspoň takto sa symbolicky pripomenul zrušený maratón :lol:
Parkovanie v pohode, halušky chutili.
Počkal som až do konca. Vyhlasovanie kráľa s korunou a plášťom - super.
Účasť, vzhľadom k mediálnej "kampani" okolo 350 účastníkov, celkom slušná.
Ďakujem všetkým usporiadateľom za pekné preteky.

Škoda mediálnej antikampane, desiaty ročník by si bol určite zaslúžil aspoň dvojnásobnú účasť. Snáď o rok.
21.08.2017 - 09:29:45
05
Ešte aby sme nazabudli:
výsledky :)
21.08.2017 - 09:42:48
00
inak je smutné, že ebajker štartuje na tej istej trati ako ľudia na klasických bikoch...
21.08.2017 - 09:54:04
04
ebajky povinne 2 kolecka na 70km trati
21.08.2017 - 09:56:38
00
to by im dosli baterky :-D
21.08.2017 - 10:12:31
01
pre Katka : mozem sa opytat preco je to smutne ?
21.08.2017 - 10:14:30
00
pretože ebajk na cyklomaratón nepatrí...aj keby si spravil len samostatnú kategóriu so samostatným štartom a traťou, nikto predsa nebude pred štartom kontrolovať, či jazdec má obmedzovač pomoci do 25 kmh abo to má odblokované...to už má potom aký význam udeľovať ceny...
21.08.2017 - 10:26:54
06
Trat bola dobra podla mna ja som tie sisky nejako ani neregistroval akurat neprijemny bol strk na zaciatku a brutal prach a za riadne teplo organizator nemoze. Bolo super nedalo sa pobludit na 25tke tento rok som bol 3x a musim hodnotit bola najlepsie znacena trat.
21.08.2017 - 10:34:07
01
keyboard_arrow_up