Tu sa mozte inspirovat http://chillichilli.sk/recepty
30.09.2017 - 08:46:31
00
Napadlo ma...čo takto konzervácia soľou? Najemno rozmixovať, pridať soľ a trochu prevarenej vody? Omáčka ako vyšitá :)
Asi to risknem.
30.09.2017 - 10:10:53
00
Pisal som to v predoslich prispevkoch. Ja som v omackach nemam rad lebo dosoluje jedlo co nie vzdy vyhovuje..
Zlta moruga je lepsia ako cervena:) len sa im u mna moc nedari...
30.09.2017 - 19:29:52
00
Moja uroda :devil: Je toho viac ,toto som odfotil.

Prílohy:

20170903_111933.jpg
20170903_111933.jpg 671.08 KiB thumb_up0thumb_down

04.10.2017 - 19:13:53
00
Dnes som pisal so znamym a vypestoval bhut jolokiu vonku.Sadil az v maji a celkom pekna uroda tak buduci rok pojdem do tejto odrody a este skusim scorpiona 😊 Zasadim ale o dost skorej hadam mi to kone nezožeru 😅

Prílohy:

2D4E44B7-14BD-4A32-9ADB-F293CA2436A9.jpeg
2D4E44B7-14BD-4A32-9ADB-F293CA2436A9.jpeg 703.42 KiB thumb_up0thumb_down

05.10.2017 - 00:41:51
01
tomu sa mi nechce verit ze od maja a takto velka rastilna... cim to hnojil? ... ale ozaj nadhera...
05.10.2017 - 08:36:26
00
To sme dvaja čo tomu neverime :) pestujem chilli už nejakú dobu,keby ešte sadil v marci,ešte ok,ale v máji ? to nemá šancu,ani keby mal plutónium,a to trvá dozretie plodu cca mesiac.
05.10.2017 - 18:29:11
00
Hosť napísal:
Napadlo ma...čo takto konzervácia soľou? Najemno rozmixovať, pridať soľ a trochu prevarenej vody? Omáčka ako vyšitá :)
Asi to risknem.


Nieje problem,prevarenu vodu by som nedával,len proste rozmixovať a dať 20% soli,a je hotovo. Popripade pomliet na mäsovom mlynčeku. Ale skladovať v chladničke a max mesiac - dva. Kamrát dokonca tento rok odštavoval chilli a pridával sol. Ale to už boli milionky,takže pri dávkovaní tam ta sol nevadi :) kedže sa toho moc do taniera nedáva.
05.10.2017 - 18:32:11
01
Tak pridám aj ja z našej tohtoročnej poslabšej úrody.
Pestovali sme odrody Habanero Red Savina, Jalapeno Purple (asi), Machu Picchu, a ešte Manzano Rocoto Red - tam sme mali AŽ jeden plod.
Keď nie veľká úroda, aspoň nejaké základy pre bonsaie budú :D
A asi o pár dní, keď dozrejú všetky papričky, odftotím ešte bonsai, ktorý mám na stole pri počítači. Vyzerá to luxusne :)

Prílohy:

Chilli zber 9.10.2017 - Habanero Red Savina, Jalapeno Purple.jpg
Chilli zber 9.10.2017 - Habanero Red Savina, Jalapeno Purple.jpg 1.04 MiB thumb_up1thumb_down

Chilli zber 9.10.2017 - Machu Picchu.jpg
Chilli zber 9.10.2017 - Machu Picchu.jpg 916.02 KiB thumb_up0thumb_down

Chilli zber 9.10.2017.jpg
Chilli zber 9.10.2017.jpg 729.35 KiB thumb_up5thumb_down

10.10.2017 - 09:01:22
04
tie fialove vyzeraju brutalne..... mnam....
10.10.2017 - 15:54:28
00
Dostalo sa mi do ruk dve kila cerstvej Caroliny.Co by ste poradili?Polovicu asi vysusim a polovica nejaka omacka...Ked susite tak to drtite aj so semenami alebo ich vyberate?
10.10.2017 - 17:04:17
00
Machu pichu su skvele!!
Vies o tom ze Rocoto sa nehodi do foliaku/sklenniku? Vtedy rastie ale nerodi. Tento rok bolo moc teplo mne zacali rodit az teraz na jesen
10.10.2017 - 18:35:31
00
doktor-40 napísal:
Dostalo sa mi do ruk dve kila cerstvej Caroliny.Co by ste poradili?Polovicu asi vysusim a polovica nejaka omacka...Ked susite tak to drtite aj so semenami alebo ich vyberate?

Treba ich vyberať lebo mlynčeky majú problémy so semenami a podľa mňa to kazí chuť. Odporúčam pri práci aspoň 2 vrstvy hygienických rukavíc :D
11.10.2017 - 08:35:56
00
Pokial je dobry mlyncek tak aj semiacka zomelie. Ja meliem aj semiacka a nepripada mi ze by sa nejak kazila chut iba to viac stipe
11.10.2017 - 09:15:11
00
Mne zas nepripada ze to so semiackami viac stipe, je to ale trochu horke. Dovod vacsej stiplavosti moze byt ze pri vyberani semiacok sa vyberu aj zilky..
11.10.2017 - 10:11:20
01
keyboard_arrow_up