chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Prečo sa vzadu mal kotúč viac prehrievať, keď zadným sa "iba" dobrzďuje a na prednom je vždy najväčší výkon a preto sa tam zvyčajne montuje väčší kotúč? Narážala som na poznámku že sa pokrútil vždy len zadný. Nepísala som nič o opotrebení. To môže byť samozrejme pri určitom spôsobe jazdenia rýchlejšie ako vpredu. Dobrzďovaním predsa nevyrobíš také teplo ako keď silno brzdíš na prednej brzde keď potrebuješ prudko spomaliť.
Na aute sa skôr opotrebujú predné platničky a ak sa jedná o predný pohon aj predné pneu. Neviem ako je to na motorke. Žiadnu som nikdy nevlastnila.
A neviem preco sa mi zadna prehrieva viac.Asi ju castejsie pouzivam
Co sa tyka kotucov tak suhlasim ze Shimano IceTech nieje dobra volba co sa tyka vydrze, ale tiez si treba uvedomit ze asi na to neboli skonstruovane. Myslim ze ich vyuziju skor profici ktori ich po kazdom preteku vymenia za nove. Osobne pouzivam Shimano kotuce, ale nie v sendvicovej konstrukcii.
s teleskopkou si presunies tazisko viac dozadu dole a mozes viac brzdit prednou.
ja keby som tak brzdil ako chalani na fulloch tak lietam cez rajdy stale, vacinou ale brzdim oboma naraz pripadne nejakym pomerom P+Z
Polo Vies porovnat jednodielny RT66 kotuc s dvojdielnym RT76, aku ulohu hra prave ten hlinikovy unasac?