cripo To som, ked si nieco zaumienim len tak sa toho nepustim. Niekedy je to ale zaroven aj na skodu veci. :lol: Ja som to zacal riesit po narodeni dcery, nech sa raz za mna nehanbi, popripade som jej vzorom. A taktiez nech za nou vladzem :-) Tiez som to dlho upravoval vlastnym potrebam a cielom, nebolo to zo dna na den, az som dosiel do terajsieho stavu kedy mi to maximalne vyhovuje, a samozrejme chuti. Tiez sa s tym stale hram a vylepsujem, ale v globale je to +- stale o tom istom.
scarinko Urcite to neplati na kazdeho, mozno som mal len jednoducho stastie na prvotne nastavenie, a nasledne ubytky ma len motivovali to dalej udrziavat a rozvijat. Ale zaroven som do toho isiel s maximalnym odhodlanim a nebolo to bez bolesti. A v tom je podla mna kamen urazu. Ked sa clovek aj na nieco take da, a nevidi po tyzdni-mesiaci neviem aky ubytok, tak sa na vybodne a vybavene. Lenze nic neni zadarmo. A ked to nejde tak treba zabrat este viac alebo zistit preco to nejde. Taktiez plati jedna pravda, cim rychlejsie schudnes, tym rychlejsie to naberes naspat. Mne sa to zatial chvalabohu nestalo, aj ked sa obcas opustim a byvaju nato prilezistosti, ale verim tomu ze to je aj vdaka tomu ze som nato isiel postupne, a chudol v podstate 2 zimy.
Hack3r V podstate tak nejak som aj ja zacinal, este by som doplnil sladene vody/radlery a cestoviny. Zato ryzu by som odtial vybral :-) Ale v principe je to tak. A hlavne ustrazit porcie. Postupne ked ma clovek zaujem tak si zisti ktore potraviny su vhodne a nevhodne a uz to len upravuje a potom to uz ide samo.
Dudo neni to take jednoduche a cierno-biele. Treba vedet balancovat medzi tym a kludne mozes aj horalky, aj moravske kolace...
26.11.2019 - 10:53:27
00
Je to velmi individualne. Na sebe mam odskusane napr. to, ze som vysadil varene vecere a namiesto toho presiel na suchu veceru (pecivo + maslo, sunka, syry, vajcia, pasteka, zelenina, jogurty, pribinaciky, termixy, ...) a islo dolu 10 kg (min. zimu som mal cca 100 kg, teraz to je cca 90 kg). Podotykam, ze pecivo iba obycajne (biele) rozky, prip. chlieb. Samozrejme, ze v porovnani s predchadzajucimi rokmi som tento rok o nieco zvysil aj energeticky vydaj (o nieco viac som zacal sportovat). Sladkosti jem viac ako roky predtym a zatial ziadny jojo efekt ani v obdobi "temna", kedy je tej fyz. aktivity pomenej. Z toho vyplyva, ze sa opat neda generalizovat. Osobne som clovek pohodlny, vzdy radsej zvysim vydaj ako sa mam "trapit" s pripravou jedla, pocitanim kalorii, atd. V kazdom pripade, dalsim pozitivom mojej "nezdravej" stravy je uprava cholesterolu do "normalnych" hodnot. Co z toho je sposobene mojou "dietou" a co zvysenym pohybom neviem povedat. Aby som nezabudol, uz nie som najmladsi, onedlho 42 rokov.
26.11.2019 - 10:54:52
00
este som zabudol napisat ze skoro najdolezitejsie je nejest vecer :) teda po 18tej uz sa snazim nejest
26.11.2019 - 11:09:04
00
A zasa, bezne jedavam po 20:00 :-)
26.11.2019 - 11:21:57
00
Ja jedávam práveže len po 18tej hodine. 🤭
26.11.2019 - 11:33:45
00
mne sa ani velmi neziada, resp. nie je tazke to ovladnut, najma ked si pomyslim, ze odmena v podobe cca -0.2kg rano na vahe ma neminie. radsej takyto navyk. proste sladkosti cloveka uplne rozhodia a ma po nich chut nekontrolovane pozierat vsetko mozne (medzi sladkosti ratam aj jogurty, ***** a cmarove peny z obchodu, lebo maju pridany cukor, ale neratam medzi ne lindt 90%=svaty gral=7%cukru). rozhodia doslova takym sposobom, ze otvoris bonbonieru s tym, ze si das len jeden, ten, co ti je sudeny, ten jediny, co za to stoji. zjes ho tak rychlo, ze si ho nevychutnas. to ta zakonite mrzi, doslova sere: do 5min si nazad, zaokruhlis to na 3ks, aby si mal sancu vychutnat a nieco z toho mal, nejaky ten kratky zavislacky pozitok. a uz ta maju, do 15min bonboniera v tahu, komplet cela, moze mat 300g kludne, nezajem, na co mi je perie? potom nasleduje konzumacia cohokolvek v mega mnozstvach, lebo clovek je tym cukrom vnutorne rozhodeny a o ludskej dostojnosti nema chut rozmyslat, uz vobec nie o vlastnej. takze toto nie, radsej zdaleka obist, nestoji to za to. bez sladkosti je clovek slobodny, nenecha so sebou robit veci, ktore robi pod ich vplyvom a ktore by za "triezva" nikdy neurobil. lebo je to stav nejakeho zachvatu, ktory sa dostavi a clovek to proste neda, neukontroluje. preto drzim aj zasadu jedneho pohara pri alkohole, lebo v urcitom zlomovom bode, ked sa clovek po faze uvolnenia zacne dobre bavit, nenapadne strati kontrolu a zacne to, co sa s nim nevyhnutne stane, ak bude pokracovat v popijani, zlahcovat. ale ono sa to stane, lebo ked uz je opojenemu dobre, tak ho to uz ma v pazuroch a uz neprestane, kym niekto iny nezasiahne, alebo kym sa clovek neozere. cukker je podla mna este vacsie svinstvo ako alkohol, hoci z alkoholu sa clovek doslova priotravi, cukor sposobi cloveku nieco podobne, na co ma ale priliehavy vyraz momentalne nenapada, ale nie je to v ziadnom pripade pre telo a jeho zdravie lepsi stav. aj fajcit som prestal, daavno. preto som zacal priberat :).
26.11.2019 - 11:37:15
00
ja jedavam medzi 12:00 a 18:00, 1-2 jedla (podla toho, ci mam aktivny, alebo pasivny den), medzi tym nejaky platok syra, orechy, prip. aj malo ovocie v den, kedy bol vykon. niekdy sa mi ranajky ziadaju, najma ked viem, ze budem niekde makat cely den, tak sa premozem a spravim si napr. vajcia na slanine.
26.11.2019 - 11:41:46
00
no to neviem, ja ked by som sa o 18tej najedol tak napr o 23tej zomrem od hladu :) ale tak zalezi co a kolko ale bezne jedavam aj vecer
26.11.2019 - 11:42:29
00
Hack3r To je rovnaka blbost ako tie diety od vymyslu sveta :-) Ok, pokial chodis spavat medzi 20-21hod tak budis, ale pokial cumakujes do polnoci na tv tak nie. Nejdem sa tu hrat na nejakeho odbornika alebo vyzivoveho poradcu, cely cas sa vyjadrujem v rovine co robim ja, co mi funguje a ake vedomosti som pocas toho nadobudol, teda co na zaklade seba odporucam. Nehovorim ze su to nepriestrelne argumenty, ale mam to dlhodobo praktizovane a to mi staci. Sam sice veceriavam cca o tej 18tej, obcas neskor, ale este o 20-21hod opat tlacim. A nie cipsi :-) Ale zdoraznim, ze obe porcie su striedme, nie gulas s 5-timi knedlami a potom s 3-mi :-) Uvedom si ze mas potom +-12 hod okno bez jedla a to nieje celkom ok. Aj ked spis. V noci telo regeneruje a potrebuje z nieco cerpat. Samozrejme nemam na mysli sa prepchat a ist spat s plnym bruchom, ale tak 1-2hod pred spanim poslednej jedlo je ok. A tiez vstavat s prazdnym zaludkom nieje uplne ok. Ale robim to tak aj preto, ze trenujem hlavne rano. Dostal som sa do stadia ze rano nalacno uplne bez problemu odtrenujem 1-1,5hod intenzivny intervalovy trening, menej intenzivny aj 2hod. Kedysi som bez ranajok a kavy nedokazal vytiahnut paty z bytu ;-) A vlastne celkovo su tieto moje navyky prisposobene silovo-vytrvalostnemu cviceniu v priebehu celeho roka, takze niekomu bez pohybu to nemusi uplne vyhovovat. Ale pointa zostava nezmenena. Vyvazene jedlo, vylucit to nevhodne, male porcie, pravidelne. Pohyb, idealne cieleny to uz len umocni. Bez neho to ide pomalsie a podla mna to je mrhanie prilezitosti schudnut a pretransformovat svoje telo. Ked uz tak uz :-)
26.11.2019 - 12:01:17
02
ja sa ale normalne najem podvecer, nie jablko :) samozrejme nie nic tazke. ja ale pisem o sebe, nepisem ze to tak mate robit. vecer uz som potom neni hladny a teda ani spat nejdem hladny. rano na lacno nemam problem dat trening, par krat som siel tak cez vikendy a v pohode.
26.11.2019 - 12:26:18
00
este v jednom chcem pochvalit keto dietu. uplne ma fascinuje ako lahko sa citi clovek po jedle. 100g slaniny stopenej na panvici s polkou nakrajanej klobasy, do toho 3 vajcia, este aj syr si na to mozem kludne dat. clovek to rychlo pripravi, este rychlejsie zje :), je syty, ale nema ten obmedzujuci pocit tazoby v bruchu, ktory by mal, aj keby zjedol toho ovela menej, ale s krajcom chleba. muka a cukor, to je velka zloba. tieto vianoce budu moje prve, kedy sa ani nedotknem nicoho sladkeho a dokonca sa na to velmi tesim, konecne som na to psychicky pripraveny. je to uzasny pocit oslobodenia od drogy. dalsie pozitivum je, ze cloveka ta dieta nuti hladat kvalitnejsie potraviny. lebo ked ma zjest denne napr. vela tuku a robit to den co den, tak sa nutne zamysli nad tym, aky to ma byt tuk. da si bacha na to ake udeniny do seba dava, nepozera na cenu slaniny v akcii, ale na to, ci je zo zdroja, ktoremu sa da verit, ze ju nenapichal a neponamcal v tych hnusnych sajrajtoch. v zivote uz nedam do ust napr. klobasu, ktora ma v zlozeni okrem glutamatu este aj umele sladidlo (ja se ptam proc?!), moze byt udajne mangalicova kolkokrat chce. ako ja hovorim: berto? nie, neber! (rozumej: berto je jeden vzorovo podvratacky vyrobca udenin). tak isto ovocie, ked viem, ze by som ho mal jest len opatrne, tak si sakra zvazim ake bobule dam do ust. a rovnako je to so vsetkym ostatnym zradlom. moj poznatok je taky, ze cloveku pod vplyvom ucinkov cukru je jedno co a kolko konzumuje, lebo ked ho honi mlsna, nema nic pod kontrolou a nezaujimaju ho zasadne detaily, neni cas riesit blbosti o povode potravy.
26.11.2019 - 12:35:53
01
A beriete pri tejto diéte (resp. podľa odpovedí väčšina nemá klasickú keto diétu, či už vedome alebo nevedome) do úvahy aj jej povedzme "širší rozmer" a dlhodobé hľadisko. Napríklad zvýšené riziko rozvoja poškodenia obličiek, vrátane kameňov, zápalu pankreasu (podžalúdkovej žľazy), dnavej artritídy (zápalu kĺbov), niektorých druhov rakoviny (hrubé črevo, konečník, pankreas,...), nehovoriac o zvýšenom riziku vzniku kardiovaskulárnych ochorení (od vysokého tlaku, až po srdcový infarkt) a podobne. U predisponovaného jedinca s rodinnou záťažou záležitosť v podstate pár rokov. A počúvať vlastné telo nestačí, nič z toho (okrem obličkových kameňov a dny) v podstate nebolí, až na konci. Nechcem nikoho odhovárať, len ma to ozaj zaujíma a myslím si, že ak sa povie A, treba povedať aj B.
26.11.2019 - 14:18:03
03
mam pri LCHF lepsie vysledky cholesterolu ako pred tym, staci? ;) kopec ludi s touto stravou sa zbavili cukrovky a nemusia si pichat inzulin, chapes? nie? nevadi
26.11.2019 - 14:20:23
00
Asi nema zmysel vas prehovarat, mireczagora aj tulenik to tu napisali jasne, presviedcate sa nadalej o svojej pravde...
No aspon som myslel, ze mate co-to nastudovane o tych zlych cukroch, lebo ako vas poniektorych citam, tak to pletiete dokopy. Nedaval by som vsetky sacharidy do jednej neziaducej skupiny. Naschval som napisal FRUKTOZA, koncentrovaná fruktóza - monosacharid, alebo HFCS(high fructose corn syrup), ktory dnes vyrazne nahradza z hladiska ceny a nizkeho glykemickeho indexu ine formy sladenia a pridava sa do vacsiny potravin, aj o ktorych sa nam nesniva. Ano aj pekarenske, mliekarenske, alebo masove vyrobky, omacky, prichute a pod. Okrem teda prirodneho obsahu v ovoci aj zelenine(!)
Skratim to - davat na rovnaku uroven napr. pekarenske vyrobky a natural ryzu je NEZMYSEL, aj ked su to pre vas "zle cukry"
...edelweiss spomenul (spravne), aj v klobase a inych udeninach mate sladidla... a argentinske steaky kazdy den asi nemate na stole... takze keto sa straca...

Mozno mate naozaj nejaky zo zdravotnych problemov, o ktorych netusite, no treba sa dat vysetrit (nie u Dr. Googla) - DAO, celiakia, drazdive crevo, intolerancia laktozy, fruktozy, lepku a podobne, no vylucit vseobecne vsetky sacharidy je nezmysel!!!

este plati taka jednoducha zasada, doobeda viac sacharidov (zdravych), poobede viac bielkovin a tukov (zdravych)
26.11.2019 - 14:53:24
00
a kde ta zasada plati? u doktora Bukovskeho? nehnevaj sa ale toto su zase tvoje teorie ktore inym nemusia vyhovovat, ja ta nepresviedcam aby si isiel touto cestou
26.11.2019 - 14:56:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up