chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Čaute, za mesiac sa chystám 1x do reálneho bike parku v CZ - Rychleby. Z videí to tam vyzerá dosť kamenisto a technicky a potreboval by som poradiť s obutím.
Momentálne vozím XC setup: front Ardent race 29x2,35, rear Ikon 29x2,35.
K dispozícii mám ešte plášte 2xForekaster 29x2,35 (front+rear) a Rekon 29x2,4 WT.
Viete mi povedať ako by som to mal skombinovať aby to bolo OK.
Nový setup pôjdem ako bezdušáky a všetky plášte sú s EXO protection.
Bike je Canyoun Neuron CF/ 130mm zdvihy. Moja Váha s výbavou +/- 100kg.
Vďaka.
Chcelo by to zamerať sa na kombi Forekaster a Rekon...to je z celého ponúkaného sortimentu absolútne minimum pre daný účel. A urobiť menšie modlenie, aby do tých skál na Rychlebách nezapršalo..kľudne keby si mal tie Rekony 2 (dopredu/dozadu), tak aj to by bol vhodný základ.
Chcelo by to zamerať sa na kombi Forekaster a Rekon...to je z celého ponúkaného sortimentu absolútne minimum pre daný účel. A urobiť menšie modlenie, aby do tých skál na Rychlebách nezapršalo..kľudne keby si mal tie Rekony 2 (dopredu/dozadu), tak aj to by bol vhodný základ.
A teda kombo dať Rekon dopredu, Forekaster dozadu? Vďaka.
Na kamenoch v rychlebach je skor dolezita zmes (cim maksia tym lepsia). Co sa dezenu tyka, radsej mensie a hustejsie stuple. Ale mozno ma vyvediete z omylu 🙂 Min. rok som to odjazdil na DHR II vpredu a Dissector vzadu, oba v maxxterra prevedeni a prezil som aj ked nam kazdy den prsalo, takze je to v podstate uplne jedno, tie kamene/skaly nesmykaju ani ked su mokre.
Tak by som to urobil asi Rekon dopredu....ešte ak by boli moc dobré podmienky, tak REKON dopredu a dozadu ten Ardent RACE...Len budeš jazdiť po strmých skalách a niektoré sú aj dlhšie, tam by sa zišlo aby zadný plášť mal aj priečne brzdné segmenty. Forekaster má , síce také zakrpatené, ale má.
ale prestante, u nas je všade nasypaná sklenná struska zo zlievarní a šuter na každom rohu a nič nerežeme ani s bežnými 60kami od maxisu.
aj ked po sezone mám na novom plašti 20 flakov
stačí nejazdiť ako prasa
Zdravím, aký plášť 27,5 do 2,4palca by ste mi odporučili na zadné koleso trailového bicykla. Ide mi najmä a pomer odolnosť / valivý odpor lebo mal som experimentálne nahodený Rapid Roba od Schwalbe ale ten bol v kuse deravý. Dik za radu.
Ahojte máte podobnú skúsenosť? prezul som dopredu z dovôdu "zrýchlenia" plášť Nobby NIC 29x2,35 a obul Rocket Ron 29x2,2,no sklamanie velké,je síce rýchlejší ale na horšom povrchu v zákrute je to čistá tragédia oproti Nobby nic,uteká,nedrží,šmýka... Je niečo v týchto rýchlich pláštoch čo lepšie drží? alebo je to proste dan ...
Dakujem.
Odpoved najdes aj sam ked si prezries rozmery a hustotu bocnych vystupkov na oboch plastoch. Ak mas obute bezdusovo, tak skus ubrat tlak, ale na grip NN sa s Ronom samozrejme nedostanes ?
Ja som isiel opacnym smerom a vpredu som menil Ray za Ron. Pocitovo lepsi grip sa ale dostavil az ked som ubral tlak z 2 na 1.5bar.
pre mna je univerzálny plášť ardent race 2,25 alebo 2,35 jednoznačne, má to grip aj sa to gúľa. Ešte som skúšam Ikon a ten v blate v zakrutách tak nedrží, inak je super rýchly aj odolný. dopredu sa mi osvedčil aj Ardent Race aj obyč Ardent. Na zimu sneh a blato jazdím Miniony a to su ine kotvy, na leto jak za trest...
Nazdar páni
Potrebujem radu. Pozerám plastne na canyon spectral nakolko su tam maxxis este od vyrobcu zda sa mi ze dhr 2.4. Dole zjazd parada ale hore kopcom vyslap asfalt je to peklo. Viete mi nieco rozumne slapave ale zas dolu nech to podrzi odporučiť? Alebo vymeniť len zadok.? Pozeram maxxis ardent 2.25 alebo 2.4.
Páni, mám na svojom XC biku 5-ročné plášte Continental Race King 29" 55-622 a plánujem ich vymeniť za niečo nové/lepšie. Máte nejaký overený tip? Jazdím v podstate iba na suchu, nejaké prejazdy po asfalte, ale rád si dám aj nejaký ľahší zjazd. Vychádza mi z toho, že by to mal byť nejaký univerzálnejší model.
Ďakujem za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Momentálne vozím XC setup: front Ardent race 29x2,35, rear Ikon 29x2,35.
K dispozícii mám ešte plášte 2xForekaster 29x2,35 (front+rear) a Rekon 29x2,4 WT.
Viete mi povedať ako by som to mal skombinovať aby to bolo OK.
Nový setup pôjdem ako bezdušáky a všetky plášte sú s EXO protection.
Bike je Canyoun Neuron CF/ 130mm zdvihy. Moja Váha s výbavou +/- 100kg.
Vďaka.
A teda kombo dať Rekon dopredu, Forekaster dozadu? Vďaka.
na ten Blur mozno ardent dopredu a ardent Race dozadu
Áno Forecastre Maxx Terra a Maxx Speed sú oba 120TPI, Rekon je Dual compound 60TPI... Takže žiadne zázraky v DD verzii 😂
aj ked po sezone mám na novom plašti 20 flakov
stačí nejazdiť ako prasa
Dakujem.
Ja som isiel opacnym smerom a vpredu som menil Ray za Ron. Pocitovo lepsi grip sa ale dostavil az ked som ubral tlak z 2 na 1.5bar.
Potrebujem radu. Pozerám plastne na canyon spectral nakolko su tam maxxis este od vyrobcu zda sa mi ze dhr 2.4. Dole zjazd parada ale hore kopcom vyslap asfalt je to peklo. Viete mi nieco rozumne slapave ale zas dolu nech to podrzi odporučiť? Alebo vymeniť len zadok.? Pozeram maxxis ardent 2.25 alebo 2.4.
Vďaka
Ďakujem za rady.