chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Minulú sezónu som skúšal ASPEN vo veľkost 2,4 WT (1,6 Bar zadok, 1,3 Bar predok, 25,9 mm vnútorná šírka ráfiku, skutočná šírka plášťa po nafúkaní 61 mm) a zdali sa mi ťažkopádne hlavne vo výšľapoch. Možno to bol len môj pocit, ale vrátil som sa k šírke 2,25 a úplna pohoda.
Záleží čo očakávaš od novej šírky plášťa ??
Ja som očakával väčší komfort a trakciu v zjazdoch.
Prišli mi dve nové pneu (rovnaká značka aj typ) a všimol som si, že jedna je (takmer) úplne bez tých chĺpkov na vzore a druhá je na cárach chlpatá. Ako je to možné?
jak tak čítam o tých vittoriach.. ešte že tufo nerobí 2,35 to by bol v reále rozmer 2,6 a to by som neobul Inak tie vyktorky su slušne vysoke jak na to kukám....
Ahojte, jazdí niekto kombináciu plášťov Maxxis Rekon 2.25 a Maxxis Rekon Race 2.25? Ako sa vám osvedčili? Vlastnosti v teréne, odolnosť atď... Ďakujem.
MarekGbely
Jazdil som tuto kombinaciu minulu sezonu na HT v rezime malokarpatske XC, bezduse, tlaky 1,3/1,6, horekopcom trochu pomalsie ale dolekopcom parada, drzali
Po zjazdeni som zmenil za Vittoria Barzo/Mezcal, tlaky podobne, bezduse a horekopcom rychle, dolekopcom o nieco menej iste nez na Rekon/Rekon Race
Ak by to nejakého gramára zaujímalo, včera prišiel Maxxis Ikon 29x2,20 3C , váha 641g, na 30mm ráfe pri 20 Psi 56,5mm (nebol predtým vôbec nabombovaný na viac), na 25mm pôjde v najbližších dňoch
Su tu nejake skusenosti s plastami Kenda Booster Pro 29x2,20"? Po tom, co som videl ake uzovky su nove spesly 2,35" ktore som mal vyhliadnute, tak sa ich asi vzdavam a hladam nejaku alternativu na sezonu. Mal som v plane novy Renegade T5 + Fast Trak S-works 2,35", takze nieco v tomto duchu. Chcel by som tentokrat nieco balonovejsie, cca do 650g a 40€.
-Tie Kendy sa mi naramne podobaju na Rekon/Rekon Race a vyzeraju byt niekde medzi nimi vyskou dezenu, no to kombo ma nicim neohurilo oproti Aspenom p/z ktore su moje oblubene, no naposledy sa nejako divno chovali, neviem ci kvoli sirsiemu rafiku (27mm), preto sa zatial neplanujem ku nim vratit. Zaroven by som skusil nieco s vyssim/agresivnejsim dezenom, aj ked Aspeny drzia naramne.
-Uvazujem aj vybehove spesly 2,3", este sa niekde daju zohnat. V priamom porovnani boli sirsie ako tie nove.
-Laka ma aj Racing Ralph Super Ground 2,25" dozadu, no keby mal aspon tych deklarovanych 670g a nie cez 700... Len neviem ako su najnovsie tie Schwalbe natom s odolnostou a celkovo su dost hanene. Pamatam ze to byvala bieda, aj ked teraz cez zimu jazdim Rocket Rony Performance a zatial ma nesklamali. K tomu dopredu tato Kenda, popripade Renegade+Kenda...
-Viem ze tu viaceri jazdite Tufa XC11/XC14 ktore ma tiez zaujali, ako sa javia? Cosi som tu zachytil s ne-kvalitou dezenu.
Ikony ma nelakaju, aj ked sa mozno necham nahovorit, Contiky su uzovky, Vittorky taktiez, navyse hmotnost mimo. Neviem co by som este zahrnul, uz zacinam zvazovat aj tieto pre mna v mtb nezname znacky ktorym som sa zatial vybyhal (Kenda, Tufo,..)
Dik za napady
??? jak užovky?
Mám nové pláště Specialized jak FastTrack tak GroundControl obojí v 2,35 GRID T7 a oboje mají 60mm na 25mm rafku.
Staré FastTrack 2,3 na 25mm rafku měli 56,5mm
Takže je to přesně naopak - nové jsou výrazně širší a konečně odpovídají reálnému rozměru.
Maxxis které jsem měl ve výběru při 2,4WT na 30mm rafku dosahují jen 58,5mm
Za mne ty nové Specialized jsou opravdu pecka, velmi povedené pláště. Už jsem tu o nich dost psal, skvělá přilnavost měkké směsi a povedené dezény. GC jsem jezdil ve sněhu a blátě, FT jsem zatím jezdil převážně na suchu a lehčím blátě.
Jestli jsi je viděl v obchodě na kole pak to chápu - tam jsou opravdu úzké. Ale je to tím ze ten plast není poradně nafouknutý. Po prvním nahození ho musíš ,,nabušit” na 3 bary a tak 2 dny ho nechat - krásně povolí a získá objem. Pak už drží objem i při provozním tlaku. Teď jezdím kolem 1,5 bar ale v zimě jsem dal i par jízd na sněhu s tlaky pod 1 bar - mám v nich latexove duše.
Ahojte, jazdi tu niekto vittoria mazza enduro? Jazdil som doposiaľ hlavne maxxisy,no posledné 3 plášte mali nejaký problém, tak spekulujem nad zmenou a tie sa mi veľkom páčia,no nejak o nich neviem nájsť reálne skúsenosti
Vyše sezony som ich spokojný užívateľ ? aj keď enduro verziu vozím iba vzadu, vpredu mám trail verziu. Zatiaľ ma nesklamali, môžme sa baviť o ozaj univerzálnych plášťoch (aj keď je pravda že na tvrdé a suche podklady ala Kálnica radšej nahodím Pirelli). Vzadu trocha pozat že primárne určenie toho plášťa nie je zrovna brzdenie, ale nič tragické to nie je... Krásne predvídateľné, zvyknú si nájsť grip aj tam kde by ho človek nečakal ?
Ahojte jazdí, alebo jazdil niekto plášte Michelin wild enduro? Poprípade aké enduro plášte by ste doporučili. Jazdím kombo MagicMary a BigBetty, som s nim spokojný ale chcel by som vyskúšať maxxisy poprípade niečo iné. Jazdím momentálne prevažne suchý a kamenistý povrch.
Ahoj, kamarát čo jazdi enduro mal, Minion, Highroller a teraz jazdi Magic Mary že je z nich najlepšia. Jeden ti povie tak druhý tak, kúp pojazdi uvidis. Michelin som jazdil Wild am ten prvý model ten novší už je pre mna nezaujímavý. No čo viem odporučiť Kenda Hellkat pro jazdím casing ATC popozeraj v AEC ten ma mat enduro ochranu ja som ten ATC neprerazil nikde grip parádny a na daný plast aj dobre ide jasne nepojde ako xc plášť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Záleží čo očakávaš od novej šírky plášťa ??
Ja som očakával väčší komfort a trakciu v zjazdoch.
EDIT: ok, pozeram, ze Vittoria ma nejake zvlastne velkosti, kedze pre nich 2.35 znamena 57 v ETRTO.. zvycajne 2.35 znamena 60 pre inych vyrobcov..
Jazdil som tuto kombinaciu minulu sezonu na HT v rezime malokarpatske XC, bezduse, tlaky 1,3/1,6, horekopcom trochu pomalsie ale dolekopcom parada, drzali
Po zjazdeni som zmenil za Vittoria Barzo/Mezcal, tlaky podobne, bezduse a horekopcom rychle, dolekopcom o nieco menej iste nez na Rekon/Rekon Race
zatial neviem, su nove
-Tie Kendy sa mi naramne podobaju na Rekon/Rekon Race a vyzeraju byt niekde medzi nimi vyskou dezenu, no to kombo ma nicim neohurilo oproti Aspenom p/z ktore su moje oblubene, no naposledy sa nejako divno chovali, neviem ci kvoli sirsiemu rafiku (27mm), preto sa zatial neplanujem ku nim vratit. Zaroven by som skusil nieco s vyssim/agresivnejsim dezenom, aj ked Aspeny drzia naramne.
-Uvazujem aj vybehove spesly 2,3", este sa niekde daju zohnat. V priamom porovnani boli sirsie ako tie nove.
-Laka ma aj Racing Ralph Super Ground 2,25" dozadu, no keby mal aspon tych deklarovanych 670g a nie cez 700... Len neviem ako su najnovsie tie Schwalbe natom s odolnostou a celkovo su dost hanene. Pamatam ze to byvala bieda, aj ked teraz cez zimu jazdim Rocket Rony Performance a zatial ma nesklamali. K tomu dopredu tato Kenda, popripade Renegade+Kenda...
-Viem ze tu viaceri jazdite Tufa XC11/XC14 ktore ma tiez zaujali, ako sa javia? Cosi som tu zachytil s ne-kvalitou dezenu.
Ikony ma nelakaju, aj ked sa mozno necham nahovorit, Contiky su uzovky, Vittorky taktiez, navyse hmotnost mimo. Neviem co by som este zahrnul, uz zacinam zvazovat aj tieto pre mna v mtb nezname znacky ktorym som sa zatial vybyhal (Kenda, Tufo,..)
Dik za napady
??? jak užovky?
Mám nové pláště Specialized jak FastTrack tak GroundControl obojí v 2,35 GRID T7 a oboje mají 60mm na 25mm rafku.
Staré FastTrack 2,3 na 25mm rafku měli 56,5mm
Takže je to přesně naopak - nové jsou výrazně širší a konečně odpovídají reálnému rozměru.
Maxxis které jsem měl ve výběru při 2,4WT na 30mm rafku dosahují jen 58,5mm
Za mne ty nové Specialized jsou opravdu pecka, velmi povedené pláště. Už jsem tu o nich dost psal, skvělá přilnavost měkké směsi a povedené dezény. GC jsem jezdil ve sněhu a blátě, FT jsem zatím jezdil převážně na suchu a lehčím blátě.
Jestli jsi je viděl v obchodě na kole pak to chápu - tam jsou opravdu úzké. Ale je to tím ze ten plast není poradně nafouknutý. Po prvním nahození ho musíš ,,nabušit” na 3 bary a tak 2 dny ho nechat - krásně povolí a získá objem. Pak už drží objem i při provozním tlaku. Teď jezdím kolem 1,5 bar ale v zimě jsem dal i par jízd na sněhu s tlaky pod 1 bar - mám v nich latexove duše.
Takže žádné užovky ale poctivých 60 mm.