chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Písal som to hlavne preto, že je tam uvedený ten minimálny tlak a vtedy sú tie plášte fakt take nijaké. Minule tu niekto rozoberal, že by pod min nešiel, ale v tomto prípade je to nevyhnutnosť.
Jasne viem ako si to myslel, ja len ze sa netreba bat ist nizsie tlaky. Bezne ich jazdim aj 0,9 a 1,1
Chlopi uvazujem nad XC plastami pre drahu prevazne na asfalt a sotoliny v pomere asi 60/40, oba 27,5 x 2,2.. Continental Race King Race Sport alebo Maxxis Rekon Race? Ktory bude vhodnejsia alternativa na valivy odpor? Pripadne ine vlastnosti.... Vaha RaceKingu je 510g a RekonRace 630g...
Tiez nepotrebujem aby sa vytrepala v prvej zakrute niekde na polnej ceste ....
Minulý rok som si kupoval moje obľúbené MAXXIS IKON 3C/EXO/TR 29x2,2 a vôbec nemám chuť ich nahadzovať, keďže majú vyše 700g (aktuálne staršie nahodené majú cca 640g), neviem prečo tak pribrali. Kľudne idem skúsiť inú značku, podobný dezén, veľkosť, ochrana, TR s hmotnosťou do 650g. Aký by ste mali tip? Aj biku som chcel dopriať odtučňovaniu kúru ale tými plášťami by som zabil všetku moju snahu...
Continental Cross King alebo Race King by sa mi asi páčili (aj na cesťáku mám Conti)
PS: prvý krát v živote idem skúsiť kombináciu 2 plášťov, tak som sa rozhodol pre Conti, Cross dopredu a Race dozadu, asi som sa definitívne rozhodol
Môže byť, 2,2 Ikon je oficiálne 57-622 a na 25mm ráfiku toľko približne má a tieto 2,2 Kingy sú oficiálne 55-622 a čo som čítal tak na 25mm ráfiku toľko aj majú. Napr. ja dozadu 2,3 King 58-622 určite nedám a dopredu ho pre hmotnosť nechcem
Môže byť, 2,2 Ikon je oficiálne 57-622 a na 25mm ráfiku toľko približne má a tieto 2,2 Kingy sú oficiálne 55-622 a čo som čítal tak na 25mm ráfiku toľko aj majú. Napr. ja dozadu 2,3 King 58-622 určite nedám a dopredu ho pre hmotnosť nechcem
graveler nepoznám značku, ale čo som ich pozeral, tak sa mi nepáči ten riedky dezén skynet nie, mám zlé skúsenosti s TUFO, chcem nahodiť a jazdiť a nie sa babrať s bikom... preferujem značky Maxxis, Conti, Michelin a možno aj Švábky (posledne prekvapivo na cesťáku super)
Vyskusane 29: Maxxis Ikon 2.25/2.35, Pirelli Scorpion XC-RC / XC-R 2.20, Schwalbe Racing Ray/Ralph 2.25 a Vittoria Barzo/Mezcal 2.25.
Vittorie pre mna na XC vynikaju. Obul som ich uz treti krat, vzdy medzi nimi som skusal vyssie spomenute plaste.
Su rychle na vsetkych povrchoch, stabilna trakcia, predvidatelne, ziadny defekt (pri mlieku) - tuhe proti prerazeniu. Nemam ani jeden minus na tieto plaste. Predtym som jazdil 2.25, teraz prvy krat 2,35 a PR sa sypu aj napriek jemne vyssej hmotnosti. Perfektne vyvazene vlastnosti. Jazdim 90% Karpaty, pri vahe 91 kg tlaky 1.44-1.50 vpredu, 1.60 vzadu, perfektny komfort, agilita aj rychlost.
ja jazdím tufo xc 14 a XC 12, bezproblémové jazdenie, nahadzovanie len obyč pumpu, tie xc 14 maju docela dobrý grip - nie ako ikon alebo ardent race, po asfalte sa oveľa lepšie gulaju ako Maxxis. Ikon 2,2 3C ani nemal dobrú trakciu ani na zadnom kolese pri agresivnejšom brzdení stačil prach a tráva bolo to v prdeli (porovnávané s Ardentom, a Tufo XC14. Maxxis Ardent EXO TR DC 2,4 má zas lepší grip v terene ale ta hmotnosť je už v prdeli, Minion HDF a DHR ani nehovorím tie perfektne brzdia , zas treba ich dosť klopiť v zákrutách aby mali trakciu, v miernom náklone minony trakciu strácajú no ale na asfalte je to čistá katastrofa- ale to sme už vo svete Enduro, ale zas v prírode je na tom extra zábava a to brzdenie je proste brutálne účinné Na HT mám teraz tufo XC14 vpredu aj vzadu a trakcia tomu nechýba. Ta XC 12 je v blate dosť slabá a dopredu bychu je nedával ani do prachu a štrku ak si to človek rád pustí dole kopcom. Som zvedavý akú slabinu pri Tufo objavím ešte ,ale zatiaľ vyzerajú až príliš ideálne, keby niečo maxxisy sú v zálohe
Ok. Brat jazdi tufo a super. Nahodil a len jazdí. Nieco ako Ikon
Aký model? Čo som našiel XC14,13 tak najmenšie 2,25 57-622 čo sú aj tak veľké pre mňa. Síce aj Ikon má 57-622 ale to sa mi vojde LTT aj to som mal šťastie, že dozadu som dal o chlp užší plášť. Ja pozerám max veľkosť 55-622 pre istotu (keď už idem kupovať nové)...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
s dušou....nakoniec som zobral tieto smart samy PLUS: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-plast-smart-sam-addix-dd-26x210-54-559-67tpi-895g-drot.html
Ale tieto by boli asi lepšia voľba: https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-race-king-performance-tlr-e-25-26x200-mtb-plast-kevlar-.html
jazdím 30% ľahký terén, zvyšok asfalt
savings Schwalbe SMART SAM+ 26x2.10" Addix DD plášť, drôt
27,99 € savings
MOC 43,99 €Jasne viem ako si to myslel, ja len ze sa netreba bat ist nizsie tlaky. Bezne ich jazdim aj 0,9 a 1,1
Tiez nepotrebujem aby sa vytrepala v prvej zakrute niekde na polnej ceste
Dik
Continental Cross King alebo Race King by sa mi asi páčili (aj na cesťáku mám Conti)
PS: prvý krát v živote idem skúsiť kombináciu 2 plášťov, tak som sa rozhodol pre Conti, Cross dopredu a Race dozadu, asi som sa definitívne rozhodol
https://www.actionsports.de/en/mavic-mtb-tire-pulse-pro-27.5-x-2.10-ssc-17253
Wolfpack speed
skynet nie, mám zlé skúsenosti s TUFO, chcem nahodiť a jazdiť a nie sa babrať s bikom... preferujem značky Maxxis, Conti, Michelin a možno aj Švábky (posledne prekvapivo na cesťáku super)
Vittorie pre mna na XC vynikaju. Obul som ich uz treti krat, vzdy medzi nimi som skusal vyssie spomenute plaste.
Su rychle na vsetkych povrchoch, stabilna trakcia, predvidatelne, ziadny defekt (pri mlieku) - tuhe proti prerazeniu. Nemam ani jeden minus na tieto plaste. Predtym som jazdil 2.25, teraz prvy krat 2,35 a PR sa sypu aj napriek jemne vyssej hmotnosti. Perfektne vyvazene vlastnosti. Jazdim 90% Karpaty, pri vahe 91 kg tlaky 1.44-1.50 vpredu, 1.60 vzadu, perfektny komfort, agilita aj rychlost.
Za mna 100%
Aký model? Čo som našiel XC14,13 tak najmenšie 2,25 57-622 čo sú aj tak veľké pre mňa. Síce aj Ikon má 57-622 ale to sa mi vojde LTT aj to som mal šťastie, že dozadu som dal o chlp užší plášť. Ja pozerám max veľkosť 55-622 pre istotu (keď už idem kupovať nové)...