Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Bicykel
Zephyr 27% [ 7 ]
Honzo 73% [ 19 ]
Celkový počet hlasov : 26
Zhodnotil som to od vsetkych co mi pisali. Ten bajk Honzo je samozrejme lepší, a viem že časom pokiaľ ma horská cyklistika chytí tak si kúpim lepší. Ale o tých 400-500€ mi to nestojí. Som študent, môj rozpočet bol zo začiatku 800eur. Vybral som si CTM pretože je to zo začiatku vhodný bajk pre MŇA, tym myslím na moje využitie. Zhodnotil som to že budem chodiť viac ba traily, takže XC by bolo tiež dobré, ale trailový predsa este lepší. Keby ma predsa MTB chytilo, tak to by som sa uz bavil o iných cenách bicykla ako 1000-1500, ale na to teraz nemám, a myslím ze zo zaciatku je zbytocne vrazit tolko pokial nevies ci ta to bavit bude.
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 13:57:23
01
a pokial to bola veľká chyba, tak z chýb sa predsa človek učí:)
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 14:05:01
01
Nebola to ziadna velka chyba. Dvaja experti tu len nafukuju mensie rozdiely v geometrii do obludnych rozmerov. So zavretymi ocami by si ani nepoznal rozdiel. A ako som pisal, ram a vlastne aj vsetko ostatne toho CTM je pekny a bez problemov vhodny aj na mensie upgradey do buducna (nejake stvorpiestove brzdy a vacsie kotuce napr. ak zacnes chodit rychlejsie z kopcov v terene :) ).
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 15:14:46
00
MatejKap Mudry clovek sa uci z chyb inych ;) Ten Zephyr stoji na nete cca 1000 eur, vzhladom na tvoj rozpocet to tiez nie je lacny bike. Nejde o to ze si nekupil Honza ale skor o to ze si kupil zbytocne tazky trail bike s nie zrovna modernou geometriou pricom tvoj styl podla toho co si napisal bude skor do XC.

opatrny-lenochod So zavretymi ocami by som JEDNOZNACNE rozdiel poznal. Ide o studenta s obmedzenim rozpoctom, o to viac by si sa mu mal snazit poradit aby si vybral bike, ktory bude vyhovovat co najviac jeho poziadavkam, jazdnemu stylu a okolitemu terenu a nie ho slepo nabadat ku kupe hocijakeho biku s konstatovanim, ze akekolvek rozdiely v geometrii su nepodstatne. Ram a geometria su dolezitejsie ako komponenty. Ale to velke % ludi na tomto fore odmieta prijat.
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 15:43:58
00
https://youtu.be/Wf5xWJV_mCs

Tuna vam Steve povie presne ako sa vybera bike ?
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 18:24:30
00
? To uz skoro znie ako keby tebe ten bicykel niekto tlacil a ty ako rozmaznane decko reves, ze ty taky nechces, ani sam nevies preco...

A prestan s tymi dristami ako som "radil hocijaky bike". Nic take som nepisal. Pisal som, ze tie dva z hlasovania su si velmi podobne, a aj to, ze ak by nakoniec chcel uplne iny, napr. XC ako radil vrabc0, tak tiez nebudem hovorit, ze nie. Kazdy sa nakoniec musi rozhodnut sam, co si kupi a ziadne vyslovene zle volby tu nepadali. To len ty si si asi neuvedomil, ze to nema byt bike pre teba, ani ze tu napisane predpokladane vyuzitie nie je vytesane do kamena, a ani to, ze zakladne Honzo nie je zas nejaky zazrak.

Naposledy upravil Hosť dňa 16.06.2022 - 21:54:24, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 16.06.2022 - 21:31:10
00
určite zephyr a za ušetrene nejaku lepšiu vidlu - napr. RS Yari 140mm a budeš mať super bike. Brzdy na zephyre su uplne v pohode len dopredu na XL bike patrí 203mm kotúč a dozadu 180mm... (mám 90kg a no problem). Kamoš (75kg) má honzo j eto pekný bike a vibruje mu pri brzdení zadná stavba. menili sme kotúče aj platničky rôzne a furt to robí. 180mm kotúč robil ešte väčšiu paseku...
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 21:50:17
02
ešte jedna vec, nečítal som to tu celé, ale Kona honzo XL ma kus väčší rám, - ak si extra vysoký týpek tak kona má zmysel....
Zobraziť komentár 16.06.2022 - 21:53:12
00
opatrny-lenochod Bolo mu poradene aby siel do XC biku kedze doteraz jazdil na cestaku, na horskom sa chce viacmenej len vozit po lese a vyslovene napisal ze ma rad stupania. Ani jeden z dvojice Zephyr/Honzo nie su vhodne na tento ucel ci uz z hladiska geometrie, vahy bicykla, komponentov atd.

Nie - ty ho podporis v kupe 15kg Zephyra so 72st sedlovym uhlom. Maticka bozia! Skoncil som, nema to zmysel na tomto fore.

peniakfoto A ty si dal posledny klinec do rakvy s tym svojim odporucanim aby kupil RS Yari so 140mm zdvihom (Zephyr ma vidlu so 130mm). Aby chalan sedel este viac vzadu.

Nic chlapci, majte sa pekne. Viac do tejto temy nenapisem. Vidim, ze sa tu len pretekate kto napise vacsiu blbost.
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 10:17:25
01
:D treba si uvedomit nasledovne veci a nebrat to tragicky:
- chalan sem prisiel uz s favoritom a len si ho chcel odovodnit
- ten popis co dal bol naozaj velmi slaby
- s akymkolvek prvym bikom bude nadmieru spokojny, vsetko mu bude vyhovovat a bude si tukat na celo ze mu tu radili iny bike
Chalan si kupi/l to co chce a spokojny urcite bude.
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 10:47:42
01
Robo52 každý to vidí zo svojho uhla pohľadu. Ja mám tiež rád stupania a dupania ale rád si to aj pustím dole kopcom, mal som Rockridera XC900 a teda bolo to ľahké ale dole kopcom to bolo trápenie, dokopca sa mi to prekacovalo v stojkách na korenoch a šutroch dozadu - lebo krátky rám a nedostatočne strmý sedlový uhol (na čo upozornuješ pri zephyre), stačí rockgarden strmší a korene a už to nebolo komfortné a to je jedno či hore alebo dole kopcom. Na zephyre postačí dať sedlo o jeden alebo dva cm. dopredu a máš to do kopca stabilnejie a vykompenzuješ aj ten debilný uhol ST. Mal som všelijake bicykle ale veľmi záleží aký terén chce jazdiť. A tiež nie sú kopce ako kopce. Aktuálne jazdím na na Octane one čo má teda šialenú geo aj na dnešné pomery a je to veľmi zábavné stabilné aj dokopca aj z kopca. Ja jazdím len zobor a tríbeč okolie NR, kde su minimáne kopce ale aj veľa strmších a kamenitých pasáží a trailové HT je pre mňa proste lepšie ako XC. Popravde ked mám ísť na XC tak to už rovno môžem ísť na gravli - ale to je môj problém. Práve idem na ghoste lector skúšať vidlu s 130 a 140mm zdvihom a sledovať čo to robí, podľa mňa ked výrobca dá 130mm vidlu nemusí to byť dogma... A písal som, že som to tu celé nečítal, lebo to predsa len zaberie čas, najskor sa pýta na čiste trailové autobusy a nakoniec má poradenú nejakú XC kozu za to ja nemôžem. Reagoval som na to preto že oba spomínané biky v úvode mám vyskúšané osobne :-D
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 11:20:27
01
arrow_leftHosť napísal:
:D treba si uvedomit nasledovne veci a nebrat to tragicky:
- chalan sem prisiel uz s favoritom a len si ho chcel odovodnit
- ten popis co dal bol naozaj velmi slaby
- s akymkolvek prvym bikom bude nadmieru spokojny, vsetko mu bude vyhovovat a bude si tukat na celo ze mu tu radili iny bike
Chalan si kupi/l to co chce a spokojny urcite bude.

Az do momentu ked mu nejaky kamarat pozicia na chvilu svoju XC raketu :-D
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 11:36:28
00
arrow_leftpeniakfoto napísal:
Robo52 každý to vidí zo svojho uhla pohľadu. Ja mám tiež rád stupania a dupania ale rád si to aj pustím dole kopcom, mal som Rockridera XC900 a teda bolo to ľahké ale dole kopcom to bolo trápenie, dokopca sa mi to prekacovalo v stojkách na korenoch a šutroch dozadu - lebo krátky rám a nedostatočne strmý sedlový uhol (na čo upozornuješ pri zephyre), stačí rockgarden strmší a korene a už to nebolo komfortné a to je jedno či hore alebo dole kopcom. Na zephyre postačí dať sedlo o jeden alebo dva cm. dopredu a máš to do kopca stabilnejie a vykompenzuješ aj ten debilný uhol ST. Mal som všelijake bicykle ale veľmi záleží aký terén chce jazdiť. A tiež nie sú kopce ako kopce. Aktuálne jazdím na na Octane one čo má teda šialenú geo aj na dnešné pomery a je to veľmi zábavné stabilné aj dokopca aj z kopca. Ja jazdím len zobor a tríbeč okolie NR, kde su minimáne kopce ale aj veľa strmších a kamenitých pasáží a trailové HT je pre mňa proste lepšie ako XC. Popravde ked mám ísť na XC tak to už rovno môžem ísť na gravli - ale to je môj problém. Práve idem na ghoste lector skúšať vidlu s 130 a 140mm zdvihom a sledovať čo to robí, podľa mňa ked výrobca dá 130mm vidlu nemusí to byť dogma... A písal som, že som to tu celé nečítal, lebo to predsa len zaberie čas, najskor sa pýta na čiste trailové autobusy a nakoniec má poradenú nejakú XC kozu za to ja nemôžem. Reagoval som na to preto že oba spomínané biky v úvode mám vyskúšané osobne :-D

Ja nie som odporca trail bikov a ani ziadnej inej kategorie. Ide tu len o to co napisal chalan ze chce jazdit a co nakoniec kupil.
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 11:39:13
00
Caute, zasiel som na Zephyre dnes asi 15km po meste, a zrasu sa dívam a zadný kotúč sa mi zrazu uvolnil, skrutky nejak povolili. Neviem cim to je, mozno to bolo zle dotiahnuté, nerozumiem tomu lebo som išiel iba po asfaltke a tam by sa to určite nemalo stať
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 21:33:36
00
a ešte keď na viackolečku som preradzoval na najťažší prevod (najmenšie koliečko) , tak som si všimol že keď pedálujem a zrazu prestanem, alebo začnem točiť pedálom dozadu, ale nie nejak rýchlo, stačí pomaly, tak mi začne reťaz nadskakovať a robiť taký divný zvuk. Vyzerá to tak ako keby tam ta reťaz nejak nesedela, alebo asi bola nejak napnutá a chcela dakde odskočiť. Za jedno otočenie mi nadskočí asi 2-4krát. Chcem vedieť či je to iba vporiadku, mám tam Deore 11x a viackolo od CTM, a viem že dozadu pedalovat by sa nemalo, ale neviem ci by tento problem sa dalej nerozsiril
Zobraziť komentár 17.06.2022 - 21:39:23
00
keyboard_arrow_up