Ahojte,
Chcel by som sa spýtať, treba mi vymeniť pedále ale neviem či tam je nejaké iné kritérium okrem vlastného výberu plochých / našliapých, za odpoveď vopred ďakujem
Shimano robi nesmrtelne pedale, ale ked sa zacvaknes, tak je tretra v presnej polohe a ani sa nepohne.
S prvou castou (nesmrtelne) suhlasim. Druha cast - zavisi od toho, ako ich nastavis. Mam to rad trocha volnejsie - aj pre pripad, ked sa ja a moj bike nahle rozideme v nazore na smer dalsieho postupu. Mam skusenost len s XT a XTR.
PeterK2 tie ef202 mám nahodené na babskom trekingovom bajku a tam sú akurát. Na MTB by som ich ja osobne nedával, ale môj názor je ovplyvnený subjektívnym pohľadom na to čo je MTB. Na také to suchanie po lesných asfaltkach v pohodke ... ak pinove tak aktuálne vozím kompozitné OneUp a nemám čo vyčítať, za tie peniaze sú výborné ...
Tieto? https://www.alpistour.sk/e-shop/bike/oneup/oneup-composite-pedale-2/
Oni aj boli v nejakých svetových rebríčkoch v prvej desiatke top MTB platformové pedále. Tiež by som si ich kúpila, keby jazdím na flatoch a nie nášľapoch ale zo skúsenosti z flatov na druhom biku môžem povedať, že pinov sa na bežné jazdenie báť netreba. Ak na tom skáčeš alebo jazdíš v nejakom náročnom teréne, tak áno, je šanca, že si odrieš holene ale zas ak máš kvôli tomu oželieť dobrú priľnavosť topánky, tak to je zase len risk, že sa ti bude šmýkať topánka.
S prvou castou (nesmrtelne) suhlasim. Druha cast - zavisi od toho, ako ich nastavis. Mam to rad trocha volnejsie - aj pre pripad, ked sa ja a moj bike nahle rozideme v nazore na smer dalsieho postupu. Mam skusenost len s XT a XTR.
Mne neslo o silu vypinania, ale o cca 15 stupnov volneho pohybu paty do bokov bez toho aby sa vypli - toto sa na shimano nenastavuje, alebo aspon neviem o tom, ze by tam na to bolo nejake ine stelovatko.
Mne neslo o silu vypinania, ale o cca 15 stupnov volneho pohybu paty do bokov bez toho aby sa vypli - toto sa na shimano nenastavuje, alebo aspon neviem o tom, ze by tam na to bolo nejake ine stelovatko.
Ked mam silu vypinania nastavenu na menej, bez vacsieho odporu mi to dovoli urcity pohyb do stran bez vypnutia. Vypne az po prekroceni urciteho uhla, alebo pri vacsej bocnej sile do strany. Takto jazdim roky a je to moja skusenost s troma roznymi tretrami. Pri volnejsom nastaveni sa mi ojedinele moze vo velmi nerovnom terene stat, ze mi vypne aj ked nechcem, ale nie je to bezne - parkrat za sezonu.
Oprašujem túto tému, nakoľko tiež vyberám flat pedále pre XC a stále sa neviem odpichnúť podľa čoho ich vybrať. Doteraz som na bikoch vždy jazdil len na lacných základoch a netuším aké si zaobstarať. Asi najviac mi tu padli do oka Shimano PD-GR500 MTB, môžu byť dobrou voľbou? P.S. Mám sa veľmi báť pinov? Ak áno, potom zvažujem Shimano pedále MTB Flat EF202
Ahoj, jazdim PD-GR500 a maximalna spokojnost. Slapa drzi na mieste bez pohybu. Dostali uz par krat supu od skaly, osuchala sa iba farba. Jedina nevyhoda su dosekane pistaly a lytka od pinov, je to fakt zazitok, krvi ako na zabijacke. Kamarat ich jazdi uz niekolko rokov a tiez si ich nevie vynachvalit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Oni aj boli v nejakých svetových rebríčkoch v prvej desiatke top MTB platformové pedále. Tiež by som si ich kúpila, keby jazdím na flatoch a nie nášľapoch ale zo skúsenosti z flatov na druhom biku môžem povedať, že pinov sa na bežné jazdenie báť netreba. Ak na tom skáčeš alebo jazdíš v nejakom náročnom teréne, tak áno, je šanca, že si odrieš holene ale zas ak máš kvôli tomu oželieť dobrú priľnavosť topánky, tak to je zase len risk, že sa ti bude šmýkať topánka.
Ked mam silu vypinania nastavenu na menej, bez vacsieho odporu mi to dovoli urcity pohyb do stran bez vypnutia. Vypne az po prekroceni urciteho uhla, alebo pri vacsej bocnej sile do strany. Takto jazdim roky a je to moja skusenost s troma roznymi tretrami. Pri volnejsom nastaveni sa mi ojedinele moze vo velmi nerovnom terene stat, ze mi vypne aj ked nechcem, ale nie je to bezne - parkrat za sezonu.
Ahoj, jazdim PD-GR500 a maximalna spokojnost. Slapa drzi na mieste bez pohybu. Dostali uz par krat supu od skaly, osuchala sa iba farba. Jedina nevyhoda su dosekane pistaly a lytka od pinov, je to fakt zazitok, krvi ako na zabijacke. Kamarat ich jazdi uz niekolko rokov a tiez si ich nevie vynachvalit.