Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Quinn vhral tiež
https://www.facebook.com/share/r/16aE2rS6fA/?mibextid=wwXIfr
Zobraziť komentár 27.07.2025 - 21:59:57
02
tá eufória ho zajtra prejde začne rozmýšlať... 8)
Zobraziť komentár 27.07.2025 - 23:08:54
00
arrow_lefttriki napísal:
s tým stúpaním to aso velmi dobre vymysleli.

Nevymysleli to v ASO, ale zobrali si priklad z olympijskeho preteku.
Podla komentatorov na ES ale najprv chceli klasicky dojazd a prehovorila ich francuzska min. sportu a este niekto.
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 07:35:47
00
Ten Jonáš sa mi zacina lubit 😄
https://www.facebook.com/share/r/197KonzSJd/
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 09:12:42
05
arrow_leftscarinko napísal:
Ten Jonáš sa mi zacina lubit 😄
https://www.facebook.com/share/r/197KonzSJd/

Tak prebiehala moja nedeľa pri sledovaní etapy. :lol:
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 09:16:20
02
arrow_leftTNM napísal:
Nevymysleli to v ASO, ale zobrali si priklad z olympijskeho preteku.
Podla komentatorov na ES ale najprv chceli klasicky dojazd a prehovorila ich francuzska min. sportu a este niekto.

No chvála, ale aj kritika aj tak pôjde na hlavu Prudhomma.
No na ES aj hovorili, že konečné slovo v tom má aj tak radnica Paríža. Lebo uzavrieť taký veľký kus historického mesta je naozaj náročné. Otázne je či sa im do toho bude chcieť ísť aj o rok. Síce už majú skúsenosti z olympiády, kedy to mesto bolo takto uzavreté aj viac dní.
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 09:18:30
01
Tour je raz do roka, olympiáda je šialenstvo aj počtom ľudí.
Bolo to iné, ako sme zvyknutí - pár kôl krúženia a rozdať si to v šprinte. Teraz viac šťavy, viac cyklistiky, viac napätia až do posledného stúpania. Dážď posunul etapu na iný level. Len som tŕpol, či niekto spadne, keď išli cez biele dopravné značenie v zákrutách a cez vodu na ceste. Rovnako neutralizácia dodala viac voľnosti. Ak by bolo sucho, posledný zjazd by bol ešte napínavejší vrátane cieľovej rovinky. Ľudí kopec všade, užili si finish maximálne.
Snáď urobia ešte podobný záver Tour, ale na budúci rok poprosím po 2 rokoch zase klasiku :)
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 10:27:22
01
arrow_leftnikon napísal:
Tour je raz do roka, olympiáda je šialenstvo aj počtom ľudí.
Bolo to iné, ako sme zvyknutí - pár kôl krúženia a rozdať si to v šprinte. Teraz viac šťavy, viac cyklistiky, viac napätia až do posledného stúpania. Dážď posunul etapu na iný level. Len som tŕpol, či niekto spadne, keď išli cez biele dopravné značenie v zákrutách a cez vodu na ceste. Rovnako neutralizácia dodala viac voľnosti. Ak by bolo sucho, posledný zjazd by bol ešte napínavejší vrátane cieľovej rovinky. Ľudí kopec všade, užili si finish maximálne.
Snáď urobia ešte podobný záver Tour, ale na budúci rok poprosím po 2 rokoch zase klasiku :)

Práveže klasika je toto. Kde sa ukáže viac univerzálnosti cyklistu ako na takomto okruhu? Tu by sa kľudne mohli ozvať vrchári, že oni chcú mať poslednú etapu dojazd na kopci, prečo by mali byť uprednostňovaný iba špurtéri. No toto je taký zlatý stred. Nie je to ani pre vrchárov ani pre špurtérov, je to pre univerzálov a o tom je cyklistika a talent, mať nadanie zvládať aj takéto profily.
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 12:39:48
03
Toto malo byť už za Sagana...
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 12:53:06
016
Tadej nebude štartovať na Vuelte...
https://as.com/ciclismo/vuelta_espana/pogacar-no-correra-la-vuelta-y-ayuso-sera-colider-con-almeida-n/
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 13:55:40
11
Ako sa zmenili nepísané pravidlá...
https://velo.outsideonline.com/road/road-racing/tour-de-france/disrespect-divebombing-infighting-unwritten-rules-tour-de-france-peloton/
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 13:59:24
01
arrow_leftJOLI napísal:
Práveže klasika je toto. Kde sa ukáže viac univerzálnosti cyklistu ako na takomto okruhu? Tu by sa kľudne mohli ozvať vrchári, že oni chcú mať poslednú etapu dojazd na kopci, prečo by mali byť uprednostňovaný iba špurtéri. No toto je taký zlatý stred. Nie je to ani pre vrchárov ani pre špurtérov, je to pre univerzálov a o tom je cyklistika a talent, mať nadanie zvládať aj takéto profily.

Myslel som klasiku, ako zvykla bývať, nie profilom. Teda bez Montmartre, iba priamy okruh.
Kludne nech dajú poslednú etapu časovku v Paríži, ako keď vyhral LeMond v 1989. Inšpirovať sa majú kde :)
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 14:24:49
01
arrow_leftjerry74 napísal:

media2.giphy.com
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 14:27:39
04
Ak by som mal s odstupom času napísať niečo, čo považujem za dôležité, tak hlavne to, že padlo niekoľko mýtusov:
1. Pogačar ešte neporazil rivala, ak mal phnohodnotnú prípravu-fakt: rozdiel 4 1/2 min+4 etapy vs 0 vyhratých etáp.
2. Rival je lepší časovkár- fakt: obidve časovky jasná dominancia Pogačara.
3. Rival bude mať navrch v 3 týždni- fakt: nezískal na neho ani 1 sekundu.
4. Rival je lepší v dlhých stúpaniach-fakt: ani na jednom dlhom(ani kratšom) stúpaní sa mu nepodarilo získať žiadny čas.
5. Visma má kvalitnejších jazdcov ako UAE a v horách budú lepší-fakt: Politt,Wellens a Narvaez ich ničili takmer v každej horskej etape, dokonca Narvaez skončil v GC pred všetkými elitnými vrchármi Vismy ;)

Som rád,že Tour má toho správneho a zaslúženého víťaza, gratulujem osobitne Lipovi -3.miesto na 1.GT to je fakt bomba a Bora má luxusných mladých vrchárov, keď rátam aj Pellisariho, ktorý jazdil super na gire. Veľmi spokojní môžu byť v menších tímoch, Picnic NL a Uno X- Onley a Johanessen sú v GC veľmi vysoko.

Ešte pár slov k UAE- netuším aké čísla vykazovali v príprave Soler a Sivakov, no ich výkony boli úplnym prepadákom, nepomohli Pogačarovi ani prd. Keby tam neboli, nič svetoborné by sa nestalo, ich prínos bol nulový. O to viac musia v UAE oceniť výkony Politta, Wellensa a Narvaeza.
Tak otráveného a znechuteného Tadeja v 3. týždni som videl prvý krát pri jeho 6 tich TdF a vôbec sa nečudujem, že na Vueltu nejde, to sa dalo predpokladať, aj keď u neho človek nikdy nevie...
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 15:01:47
02
arrow_leftOptimus napísal:
3. Rival bude mať navrch v 3 týždni- fakt: nezískal na neho ani 1 sekundu.

Vykonom neziskal, ale technicky ziskal 2 sekundy vdaka bonusu v 19tej etape :-)
Zobraziť komentár 28.07.2025 - 15:12:26
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up