Ak by som mal s odstupom času napísať niečo, čo považujem za dôležité, tak hlavne to, že padlo niekoľko mýtusov:
1. Pogačar ešte neporazil rivala, ak mal phnohodnotnú prípravu-fakt: rozdiel 4 1/2 min+4 etapy vs 0 vyhratých etáp.
2. Rival je lepší časovkár- fakt: obidve časovky jasná dominancia Pogačara.
3. Rival bude mať navrch v 3 týždni- fakt: nezískal na neho ani 1 sekundu.
4. Rival je lepší v dlhých stúpaniach-fakt: ani na jednom dlhom(ani kratšom) stúpaní sa mu nepodarilo získať žiadny čas.
5. Visma má kvalitnejších jazdcov ako UAE a v horách budú lepší-fakt: Politt,Wellens a Narvaez ich ničili takmer v každej horskej etape, dokonca Narvaez skončil v GC pred všetkými elitnými vrchármi Vismy
Som rád,že Tour má toho správneho a zaslúženého víťaza, gratulujem osobitne Lipovi -3.miesto na 1.GT to je fakt bomba a Bora má luxusných mladých vrchárov, keď rátam aj Pellisariho, ktorý jazdil super na gire. Veľmi spokojní môžu byť v menších tímoch, Picnic NL a Uno X- Onley a Johanessen sú v GC veľmi vysoko.
Ešte pár slov k UAE- netuším aké čísla vykazovali v príprave Soler a Sivakov, no ich výkony boli úplnym prepadákom, nepomohli Pogačarovi ani prd. Keby tam neboli, nič svetoborné by sa nestalo, ich prínos bol nulový. O to viac musia v UAE oceniť výkony Politta, Wellensa a Narvaeza.
Tak otráveného a znechuteného Tadeja v 3. týždni som videl prvý krát pri jeho 6 tich TdF a vôbec sa nečudujem, že na Vueltu nejde, to sa dalo predpokladať, aj keď u neho človek nikdy nevie...