LAPIERRE Fatranský MTB maratón

05.06.2010
2. kolo - Valašsko-Považská séria
5. kolo - Cyklomaratónska séria
MTB maratón
Stráňavy pri Žiline (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Reportáže, Foto
Zúčastnených bikerov (20)
CraObsGreywolfGwendolynInstinctmorgenJaniakkirikubasLakynoMarianSUPmilsuoborRaverrichardleRoanLVSp4joStictritolunigenaVALE 46vankes
mojich 105 kg sa zabaralo neako hlboko :lol: :rofl:


To ja som si to po cca. 600 pároch kolies na tých lúkach so 109 + 12,5 kg (bike) + variabilná váha blata užíval oveľa viac :rofl: - prvýkrát v živote som jazdil na maratóne do kopca rýchlejšie ako smerom nadol. Naviac po cca. štvrtom km som sa poučil, že sledovať stopu cca. 40 kg špuntov nie je práve najlepší nápad - čistá komédia keď prešiel koľaj prvý, potom druhý, a potom som ostal visieť v blate po náboje (keby sa to zapadnutie neopakovalo skoro každých 500 m, kľudne som mohol v sedle stráviť aspoň 50 % času) :rock:

Inak, k tým wapkám - netvrdím že zo 2 naviac by sa neuživili (dostali sme sa na radu o pol ôsmej), ale aký taký vplyv na dobu čakania mali aj "leštiči" - celkom sranda sledovať borcov ako 15-20 minút čistia bike, potom seba, potom ešte bike, potom tretry, a potom zoskočia z tých paliet do blata a kývajúc hlavou sledujú ako sa na mokré pneumatiky nalepujú kamienky :tmi:
06.06.2010 - 13:45:20
00
alenka antizdravoťáčka - to si dúfam myslela zo srandy? Lebo dostaneš po zadku! :P
06.06.2010 - 15:32:48
00
Fatranský maratón je ukážka, ako sa má maratón organizovať :y: Už sa teším na sobotu, aj počasie by už malo byť vybavené ;)


kôli tomuto maratónu som si prečítal od rána skoro celé fórum všetkých maratónov na slovensku aj niektoré zahraničné.
Tento maratón ma o tom čo píšeš nejako nepresvedčil. A to mala byť ukážka ako sa má maratón organizovať. Myslím že priaznivci si nepripustia že by tomu bolo ináč,ale bikeri videli čo bolo ináč oproti iným maratónom. toto fórum je asi skorej propagačné ako objektívne. Vypadá že nad ,,Fatran ,, nieje a bože chráň niečo napísať. Aj kritika je krok v pred. snáď o rok poriadateľ urobí všetko preto,aby to bolo tak ako píšeš. mňa nepresvedčil. sú aj lepšie organizované akcie aj ked ich menej propagujú práve fóristi !
06.06.2010 - 15:39:55
00
Peknú nedeľu všetkým po včerajšom FATRANE.
Na základe niektorých príspevkov je mojou povinnosťou vyjadriť sa ako riaditeľovy pretekov k včerajšej akcii.
Z dôvodu uspokojenia všetkých by som musel pravdepodobne napísať dosť dlhý článok/ možno aj napíšem/ ale v skratke k diskutovaným otázkam. Okrem toho, že takáto akcia sa organizuje niekoľko mesiacov a každý s organizátorov / mňa nevynímajúc / robí túto akciu z presvedčenia a bez nároku na honorár a chce aby dopadla čo najlepšie určite včerajšie nedostatky a hlavne úrazy veľmi, veľmi mrzia.
Čo je dôležite tresno právnu zodpovednosť má poriadateľ a tým je Cyklopozitiv klub Žilina a menovite ja.
Okamžite po nehode bola privolaná policajná hliadka a spolu s účastnikmi nehody som tam bol aj ja. Príslušník policie mi oznamil, že účastníkmi nehody nie som ja ale dotýčná pani a zrazený cyklista a vinník bude určený podľa záväzných predpisov. Vodičke bol na mieste odobratý vodičský preukaz za porušenie nedania prednosti v jazde pri výjazde z vedľajšej cesty na hlavnú a nerešpektovanie značky STOP.
Určite ma tento incident mrzí, ale zdôrazňujem že na trati bolo celkovo 120 usporiadatelov a myslím keby sme mali naozaj obsadiť všetky križovatky iba v Stráňavach tak by ich muselo byť dalších 10 navyše. Na kritických miestach kde pretekári vychádzali s vedlajšej na hlavnú stáli policajti alebo poriadatelia. A myslím že nemusím nikomu zdôrazňovať že ako tolerujú cyklistov na cestach. Uplne na záver k tejto téme by som chcel ako perličku dodať, že pani vodička mala v dobe nehody v lone svojho štvornohého miláčika, takže pravdepodobne keby tam aj stál poriadateľ možno by si to odniesol práve on. Na dôvažok okrem Stopky je v križovatke aj zrkadlo ktoré neslúži na rúžovanie pier ale na sledovanie cestnej premávky.
Vapky.......samozrejme tento nedostatok bol spôsobený hlavne nedostatočným počtom a o tých ostatných veciach ste už popísali dosť :n: :n: :n:
Ostané už nieje také dôležite a určite budem po tom čo sa stalo zvažovať či sa ďalší ročník FATRANSKEHO MARATONU ešte uskutoční.

S pozdravom

Luboš Dupkala
riaditeľ pretekov
06.06.2010 - 15:53:58
00
Lubos
"riaditelovi"

Bola by velka skoda, keby si sa rozhodol v maratonoch nepokracovat. Tu na fore je mozno 5-ina vsetkych ucastnikov, mnohi z nich toto forum ani nepoznaju. Z celkoveho poctu bolo mozno 5% nespokojnych a napokon nikdy nebude 100% -na spokojnost! 100 ludi, 100 chuti. Ludia si neuvedomuju, ze zohnat wapky nie je lusknut prstom :tmi: i ked umytie bicykov a sprchy su na maratonoch prvorade (hlavne po dazdivom pocasi). Mozno by pomohlo aj natiahnutie hadic, pripadne pristavit po znamosti nejaku cisternu s hadicami.
Dalej by tam mal byt nejaky clovek, kto by tie bicykle umyval. Jednoducho rychle ostriekanie od hrubej spiny a dalsi prosim, dokladne si to docistite doma!!
Ja som to videl na Skalke, boli predo mnou 3-ja a trvalo to viac ako pol hodinu. Myslel som, ze od tolkeho umyvania sa im to rozpadne :P proste lestici!
K incidentu s tou sliepkou....... mate este rok na to, aby ste vymysleli nieco, co by podobnym incidentom mohlo zabranit. Urcite sa to bude dat doriesit.

Prosim ta (a to v mene stoviek dalsich bikerov) nepohravaj sa s myslienkou neorganozovat dalsi maraton!! Drzime palce a tesime sa na buduci rok! :y: :y: :y:


Naposledy upravil angel1 dňa 06.06.2010 - 16:51:13, celkovo upravené 1 krát.

06.06.2010 - 16:38:34
00
Čítam tu všeličo, klady aj zápory. samozrejme,každý má možnosť vyjadriť svoj názor, a každý môže vo fóre písať čo chce. Nechcel som sa k tomu vyjadrovať,pretože ja som rád že sa nájdu ludia ktorí to zorganizujú.
prišiel som, zaregistroval som sa 10 min pred štartom na dlhú, zaplatil 20€ a rýchlo prezliecť. Po prezlečení na štart som mal cca 30 sec, pretlačil som sa po štarte úplne dopredu, šáhol na podlahu, ponatriasal michelinku a po pavze na maratónoch ako pretekár som sa cítil ako zamlada. -Po prvý blatistý kopec presiaknutý aj močovkov. Nevadí idem ďalej, však sme zažili aj iné peklo. Ako zamlada. prekvapenie! ďalšia lúka s močovkou. Na kopci ktorí som si vyšlapal peši a orazil si pri vyberaní trávy a olejovaní reťaze .
Občerstvovačka, dal som vodu, 1/2 banánu a vykúpal si bike v potoku a trochu aj seba. Idem Ďalej a prekvapenie č 2 defekt. Nemohol som nájsť ten malý čo sa tam zavrtal do plášťa,a navyše som si pridal blato a bordel. pred stúpanim do najprudšieho kopca som cítil že to pláva pod zadkom. Prekvapenie 3, ale som optimista a v mojom veku to beriem ako súčasť pretekov . Dosť som sa zdržal a ĎAKUJEM všetkým za ochotu, 90% mi chcelo pomôcť. Mal som 2 duše, nitovač,lepenie,spojku na reťaz olej, vedel som do čoho idem a 75 km bude nevispytaťelných. Po stuhnutí a 2 nútených zastávkach som mal za chrbtom brata Milana, ktorí tam dával druhému na 50 km 6 min. pochopil som ,že to dnes bude u mňa pekná kotolňa. Aj bola. Milan mi kričal či niečo nepotrebujem .Ja jemu na to ,že díky. Z formy ktorú máš mi asi nedáš. Po singli som to pustil dole na istotu a cezo mňa hučali dole asi nejaký kamikadze, ktorí si pod lúkou na šotolinke ustlal ,bez následkov. Po 45km som cítil ten nepríjemny pocit pod zadkom 3 tí krát. Zanadával som ,Kur.. kto ten malý pichliač v tom bordeli a zablatenými rukami nájde. Našiel som ho dnes pri dokonalej očiste biku. Zabalil som a išiel na klobásu. Bike som si umyl v potoku ako aj seba, aj napriek tomu že som si doniesol karcherku, ktorá ešte nebola zapojená. tak čo: bolo pekne, voda v potoku čistá,tak som nepátral po sprchách. Padlo to perfektne. také osvieženie a prebratie . Kúpalisko a sprchy som nehladal . Nechcelo sa mi moc ďaleko chodiť.V cieli som pokecal z kamošmi čo jazdili za mlada, stretli sme sa po rokoch atd. Vyhodnotenie som skoro zmeškal,nakľlko sme nepočuli že sa ide robiť vyhodnotenie, ako aj ďalšie info., potrebné pre všetkých bikerov. Zázemie tam bolo v celku dobré, kulturák, malé námestie,aj bufet pod altánmi. Tiež som poriadaťeľ, chodím ako moderátor po väčšine pretekov v cyklokrose, ceste, a MTB, takže nejako sa k ďalším veciam vyjadrovať nebudem. Zbalil som si karcherku ktorou ste si umývali biky a nebolo to ako tu niekto píše že som ich vyhnal k druhej, doumývali si asi 6 ktorí boli v rade, posledné dva som dokonca umyl ja,ostatných sme znavigovali k druhým dvom a rozlúčil sa z POHROMOM, ktori tam asistoval a išiel som domov. K úrazu ? to vyrieši polícia a dúfam že je to aj ponaučenie pre poriadaťeľov iných podujatí. Práve pre možnosť zrážky s autom som v Pravenci volil alternatívu trate krajom obce, aj ked dole mám velké parkovisko jak pred motorestom ,aj pri fabrike ,aj nakonci ulice pri žel. trati.
Tu je foto víťaza na krátkej 50 km trati.

Prílohy:

Milan Barényi -FATRAN 1miesto.JPG
Milan Barényi -FATRAN 1miesto.JPG 100.29 KiB thumb_up0thumb_down

06.06.2010 - 16:39:54
00
Peknú nedeľu všetkým po včerajšom FATRANE ....
Ostané už nieje také dôležite a určite budem po tom čo sa stalo zvažovať či sa ďalší ročník FATRANSKEHO MARATONU ešte uskutoční.

S pozdravom

Luboš Dupkala
riaditeľ pretekov


Netreba mat hned porazenecke nalady. Dobrym ukazovatelom celkovej spokojnosti ucastnikov je ich vzrastajuci pocet a absolutne cisla. Tento rok to mohlo byt este aj viac, keby nestrasilo pocasie/blato. Staci len udrzat doterajsi standard a kritiku, frflanie niektorych ucastnikov treba brat ako namet na vychytanie much, na zlepsenie veci, do miery aka je v ramci moznosti organizatora.
06.06.2010 - 17:22:10
00
Netreba mat hned porazenecke nalady. Dobrym ukazovatelom celkovej spokojnosti ucastnikov je ich vzrastajuci pocet a absolutne cisla. Tento rok to mohlo byt este aj viac, keby nestrasilo pocasie/blato. Staci len udrzat doterajsi standard a kritiku, frflanie niektorych ucastnikov treba brat ako namet na vychytanie much, na zlepsenie veci, do miery aka je v ramci moznosti organizatora.


Tak ,pracda, budúci rok vieš čo doladiť a ide sa dalej.
06.06.2010 - 17:34:53
00
A este grafik :P


Imro, kokos - ty tepes jak kralik :l:
06.06.2010 - 17:56:27
00
...a dajte tu uz prosim dagdo dake riane fotky
06.06.2010 - 17:58:54
00
tiger a nepochváľiv si sa...keľký si bou? ;)
06.06.2010 - 18:20:46
00
Imro, kokos - ty tepes jak kralik :l:


Tak tiez nemam 150 rokov ako ty :P :rofl: Na moj vek nic neobvykle...
06.06.2010 - 19:10:15
00
Tento maraton bol moj prvy a nie len tym ale aj prijemnymi spomienkami na pekne straveny den sa vryje do mojej pamäte.
Z mojho pohladu : Do ciela som sa dostal(dokonca nie posledny :party: ) , nezranil som sa, vyclapkanie v blate ked sa na to pozriem teraz spätne malo tiez nieco do seba. Cakanie na wapku mi problem nerobilo, ale to moze byt vekom a povahou jednotlivca.Po prichode do ciela som videl ze je plno tak som bike odparkoval dal si pivo, segedinsky a pockal som kym bude rada mensia. Neskor som tych 30 minut v rade nejak vydrzal a dokonca spoznal novych zaujimavych ludi. Bicykel a tretry som preplachol behom 3 minut a bolo to.(mozno tym ze som nevymyval kazdy zahyb plasta osobitne :lol: )
Suma sumarum:Aj ked zatial nemam s cim porovnavat organizaciu tak musim povedat ze nemam co vytknut a dufam ze ostatne maratony na ktore sa chystam budu aspon na takejto urovni. Pevne verim ze sa bude konat dalsi rocnik lebo uz teraz sa nan tesim.

P.S Snad sa najdem aspon na jednej fotke, lebo zatial nic. Asi musim popracovat na choreografii :D
06.06.2010 - 19:10:57
00
Inak s tymi wapkami je fakt ze by sa to nemalo zneuzivat na dake lestenie ale fakt iba na hrube zbavenie sa nanosovo blata...sak dataily docistim pekne s kyblikom a kefou. Keby to tak robil kazdy, nebolo by treba 20 hadic ale kludne aj tie 2....
06.06.2010 - 19:14:19
00
Suhlasim ze keby si kazdy nelestil bike ako na vystavu alebo s toho chceli mat XTR mohlo sa to rapidne urychlit.
Co sa tyka celeho maratonu nemam co vytknut. Uplna parada aj s tym blatom.
06.06.2010 - 19:33:36
00
keyboard_arrow_up