jazdite ktosi s novymi systemami sprevodovania 2x10 ci 3x10 na MTB?
Shimano alebo Sram?
Zivotnost a opotrebenie?
kdesi som cital pri teste noveho E***** (mtbs.cz) , ze to co slo uslapat dole kopcom 3x9 je problem s 2x10 (maximalna dosiahnuta rychlost), realna potreba 10.pastorku?
isto zavisy od pil a kazety...
Ako je to so zivotnostou smerovych retazi?
Vsade sa to prezentuje ako ako "uzasna nepotreba" a odbremenenie radit na smyku, ale vzadu na 10 kolecku sa mam "uradit" ?
Specialized ma modely "EVO", kde je len zadny 10r.prehadzovac, SJ HT top triedy
Osobne mi bolo jednoduhsie odradit na smyku na lahsie ako vybiehat na kazete... pre dosahovany efekt prveho menovaneho postupu
?
Naco su dobre "vyvaglane jednosmerne" smerove retaze, ked na cestarine idem tiez 2x10 a pouzivam klasicku retaz? (sada shimano 105 /2008)
vdaka za "prakticke" nazory z praxe
Neviem ci tych 28z nebude vela na kazetu 11-34, pri 39-27 sa zasa obavam ze 39 bude malo na rovinach pri presunoch na asfalte alebo v zjazde a 42/27 nie je velky skok medzi prevodmi?
Dik
Najlepsie ked si spravis tabulku v exceli s prevodovymi pomermi, do jednej terajsie prevody a do druhej planovane...a skusat rozne kombinacie...Za dalsie ci jazdis skor silovejsie, alebo frekvencne
Craobs-stred mas zvycajne na 29ke stejne vysoko jak na 26ke. Inak by si sedel jak na rebriku. Takze preco nie
a ten stred mi nejak nesedí, tie 3" (resp 1,5") rozdiel sa nemože len tak stratiť alebo hej?
a ten stred mi nejak nesedí, tie 3" (resp 1,5") rozdiel sa nemože len tak stratiť alebo hej?
S tadial sa rodi to vseobecne 29 hate.
Keby boli 29er robene 1:1 zvacsenim tak by to fakt bolo strasne jazdit priznavam. Jak vravi Jesus stred je viac utopeny.
Inak aj nad tou 36 velkou som uvazoval ale to uz by bolo asi moc do lahka a navyse v ponuke TA na werk.cz nebola 36.
Craobs: Rockring urcite neplanujem
P.S. Hlavne si skontroluj krytie prevodov pri pouziti 40/28 a pri pouziti 42/28 - aby si nemal zbytocne vela rovnakych/podobnych prevodov na oboch pilach.
jediny rozdiel co som si vsimol oproti 3pile je, ze sa mi viacej spini retaz, ale to je asi sposobom radenia prevodov, na 3pile som jazdil prevaznu vacsinu strednu pilu, pripisujem to tomu...
inak same pozitivum, spat na trojpilu by som uz nemenil