chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
nazdar ja mam momentalne "Maxxis Crossmark 29x2.10" najazdenych kusok cez 2000km a zadny zdraty a preseknuty na boku, niaky dobry tip na novy zadny plast? diky za rady:)
no presne som to tak v decembry vyriesil:)) ale nakolko som ho zalepil z vnutra z vonka tak je tam vypuklina a je dostatocne zodraty,tak by som chcel niaku radu aky novy kupit:)
no s crossmarkami som celkom spokojny az na to ze som cakal ze vydrzia trosku viac ako 2000km, nieco do velkosti 2,1 pri hrubsom,v blatovom terene, by suchalo o ram, ale tak cosi odolnejsie by som uvital aspon na zadne koleso. Te bezdusove niake dojmy? nemam skusenost..
Saguaro z tých čo som napísal vydrží najdlhšie, je to navyše aj rýchly, pomerne odolný plášť, tiež podrží fajn. Neobmedzuj sa na jeden rozmer, aj tak to u výrobcov nie je jednotné. 2,2" sa musí bez problémov zmestiť s rezervou, ak nie, tak je to zle navrhnutý rám.
Ak by si chcel nahodiť nejaký plášť bez duše, tak by si potreboval minúť ešte zo 15-20€ navyše, na tmel a ventilky/nejakú bezdušovú sadu. Ak by sa ti to podarilo na tom ráfiku nahodiť, tak by si mal menší valivý odpor, neriskoval by si seknutie duše ani pri nižšom tlaku (keďže tam žiadna nie je heh), malé defekty by zalepil tmel....
no ramu sa nebojim ze by nevosielo ale ked bude blato na kolesach ten problem som mal na mysli..takze te bez dusove asi vypustim kedze je s tym trosku viacej starosti,mas skusenosti s tej stranky? uz si nieco objednaval alebo si dal len moznu alternativu? bo na nasom trhu asi nebude k dispozicii?
Na bezdusak treba mat aj vhodne rafiky, nie vsetky sa daju konvertovat paskou. Tmel toho prekvapivo zalepi velmi vela, odporucam Stan's NoTubes. Toto som vybral z kolesa doma po vyjazde:
Attachment:
1314662-1.jpg
Attachment:
1314662-2.jpg
Bezdusaky jazdim uz 2 roky a na enduro velka spokojnost, za celu dobu som musel riesit iba jeden defekt, ktory nechytil tmel (na dojazd domov staci hodit dnu dusu). Na zjazd ale radsej DH plaste a duse, UST si zvykne v bikeparku grgat a nemusi to dopadnut dobre.
Skusal som rozne kombinacie original UST aj UST ready rafikov s paskou, spolu s UST plastami aj obyc plastami.
Fulcrum Red Zone XLR (UST) + Schwalbe NN Ust => bez problemov
ZTR Flow + Maxxis Highroller UST => bez problemov
ZTR Flow + Maxxis Minion DHF s tmelom => obuvanie bez problemov aj pumpou, ale maju prilis makke boky a grgali
ZTR Flow + Continental Rubber Queen UST => obuvanie komplikovane aj s kompresorom, ale drzia super, celkovo najlepsie plaste, ktore som zatial skusal
freebailo - Na našom trhu možno bude, len za akú cenu... Inak je tá stránka spoľahlivá, zober ešte niečo odtiaľ nech sa to oplatí (poštovné je £7.50 ak máš pod £60 nákup, ak viac ako za £60 tak je zdarma).
Prosím o radu výmeny plášta a zaujalo ma : Qq1b3, napísal:Schwalbe Nobby Nic Performance do predu 2.25 a do zadu 2.10, bude to dobré? Odpoved - @zihadlo 5 : cele zle... teda ak nechces lepit na kazdom vyjazde defekt. Prečo? Tiež by som chcel do predu širšie .Teraz mám obe KENDA Kadre 2.1.na Kone Kaldera. Jazdim rekreačne mountain 30-40% cesty,zbytok lesné cesty,terén.Chcem meniť prednú za stabilnejšiu -pri zjazdoch v teréne.Taktiež nikto neuvádza TPI- má vplyv na terén okrem ceny a váhy? /za mokra a v blate iba ak musím/
Viac TPI zvycajne znamena nizsiu hmotnost a vyssiu odolnost voci defektom, lebo vlakna su blizsie k sebe a jemnejsie. (HLAVNE ale nizsia hmotnost)
Co sa tyka pneu dopredu. Uz si nieco obzeral? Jaky mas cenovy limit? Aky teren jazdis, ked niesi na ceste?
Z hlavy ma tak napada Panaracer Fire XC pro, Schwalbe Nobby Nic Protection, Continental Mountain King, WTB MOTO. Prijemne ma prekvapili Michelin Wild Gripr 2012. Za sucheho/trochu vlhkeho povrchu maju tolko gripu co Conti MK II a pritom im to ide o nieco lepsie po ceste.
Viac TPI zvycajne znamena nizsiu hmotnost a vyssiu odolnost voci defektom
Vdaka .Tá odolnost je celkovo vyššia???/aj bočne-ppr.prerazenie,prerezanie/.Sorry. ale chcel som vediet prečo :zihadlo 5- napísal "celé zle..."Má vplyv rozdiel rozmeru šírky pneu na jazdné vlastnosti a ak aké ?:pri zjazdoch, v rôznych terénoch ... Terén jazdím aký je. /asfalt30-40%/ - Pri rôznych túrach rôzny: les.cesty,TZ,chodniky,šotolina ,sem tam korene,kamene,aj lúky ,tráva,a prisušil som aj na zjazde poľom na slame .Asi tak.
1- ako bolo pisane vyssie tpi odolnejsi plast..2 hrubka plasta skor zvysuje komfort,
na bezne jazdenie ideal 2,1 co je cca 52mm
sirka gumy sa podpise aj na valivom odpore hlavne na asfalte a tvrdom povrchu, tak ako aj vyska, hustota dezenu a tvrdost gumy
1- ako bolo pisane vyssie tpi odolnejsi plast..2 hrubka plasta skor zvysuje komfort,
Sorry,ale stále som nepochopil či ,a ako ovplyvni zmena širšej gumi v predu/ okrem odporu/,alebo len záleží na vzorke a určení plášta. Nejazdím dlho a pri zjazdoch som myslel, že pomôže širší "balón" Vďaka.
skor sa v predu zameraj na spravny dezen s dobrym bocnym vedenim, cize s hustym radom stuplov po bokoch a stredne tvrdu zmes
zjazd je o tom, aku mas techniku a nie aky plast
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo specialized fast trak control, schwalbe racing ralph snake skin, http://www.bike-discount.de/shop/k2018/a39094/wildracer-29-x-225-folding.html ...
Všetko záleží od toho aké sú tvoje požiadavky - chceš to skúsiť bez duše? Chceš niečo odolnejšie? Rýchle?
Ak by si chcel nahodiť nejaký plášť bez duše, tak by si potreboval minúť ešte zo 15-20€ navyše, na tmel a ventilky/nejakú bezdušovú sadu. Ak by sa ti to podarilo na tom ráfiku nahodiť, tak by si mal menší valivý odpor, neriskoval by si seknutie duše ani pri nižšom tlaku (keďže tam žiadna nie je heh), malé defekty by zalepil tmel....
Bezdusaky jazdim uz 2 roky a na enduro velka spokojnost, za celu dobu som musel riesit iba jeden defekt, ktory nechytil tmel (na dojazd domov staci hodit dnu dusu). Na zjazd ale radsej DH plaste a duse, UST si zvykne v bikeparku grgat a nemusi to dopadnut dobre.
Skusal som rozne kombinacie original UST aj UST ready rafikov s paskou, spolu s UST plastami aj obyc plastami.
Fulcrum Red Zone XLR (UST) + Schwalbe NN Ust => bez problemov
ZTR Flow + Maxxis Highroller UST => bez problemov
ZTR Flow + Maxxis Minion DHF s tmelom => obuvanie bez problemov aj pumpou, ale maju prilis makke boky a grgali
ZTR Flow + Continental Rubber Queen UST => obuvanie komplikovane aj s kompresorom, ale drzia super, celkovo najlepsie plaste, ktore som zatial skusal
Co sa tyka pneu dopredu. Uz si nieco obzeral? Jaky mas cenovy limit? Aky teren jazdis, ked niesi na ceste?
Z hlavy ma tak napada Panaracer Fire XC pro, Schwalbe Nobby Nic Protection, Continental Mountain King, WTB MOTO. Prijemne ma prekvapili Michelin Wild Gripr 2012. Za sucheho/trochu vlhkeho povrchu maju tolko gripu co Conti MK II a pritom im to ide o nieco lepsie po ceste.
na bezne jazdenie ideal 2,1 co je cca 52mm
sirka gumy sa podpise aj na valivom odpore hlavne na asfalte a tvrdom povrchu, tak ako aj vyska, hustota dezenu a tvrdost gumy
zjazd je o tom, aku mas techniku a nie aky plast