Vzdy po jazdeni mi zostanu vnutorne nohy na vydlici mokre od oleja.Vydla ma najazdene okolo 1000km.je mozne aby mi tiekla?Vie mi niekto poradit kde moze byt problem?Velmi pekne vam dakujem.
Ok prave zvazujem kupu aj samotneho BlackBox MoCo , ktory sa tak isto predava na tej stranke . Ale ak by to nebolo treba , bolo by to lepsie . Na Pike 454 som MoCo nevyuzival . To tlmenie zrejme skusim a uvidim . Potom napisem co a ako .
rad by som sa dozvedel kde sa da kupit to tesnenie na Revelation, unika mi vzduch z negativ alebo pozitiv komory a vytlaca mi ten stierak, resp mi ho vystreluje po case. Dofukam negativku aby som znizil odtrh a o par minut je ta vidla zasa tupa, proste unika mi vzduch aj z negativu, ale ci ta troska moze stacit na vystrelenie stieraku neviem, najlepsia by bola komplet sada tesneni, nema niekto napad kde zohnat aspon to jedno alebo aj celu sadu ?
samozrejme na revelation dual air tam servisnu sadu nemaju, iba na solo air ) ale nevadi ten tip na toho Babicu mi pomoze, diky. toto by malo byt ono http://www.babica.sk/tesniace-prvky-loziska.php
ROpa Zdravim Ta,tiez mam Revelation Team 2010 s air u turnom
dnes sa mi stala podobna vec vystrelilo mi stierak, len tak v klude v garazi.
Zohnal si tie tesnenia na to ? Ked tak kde? pripadne ake su to rozmery?
Zatial sme premazali tesnenia, ale keby sa to zopakovalo, zrejme musim tiez menit tak preto sa pytam, ako si pochodil.
Diki moc
Treba vymeniť vnútorné tesnenie, ktoré je uložené v takom plastovom uzávere na spodku patrony U-turnu. U-turn je totiž robený tak, že pozitívna komora je aj po obvode negatívnej komory ... kua bobo sa to vysvetluje. Ale ak vystrelí strierák je to preto lebo sa vzduch z pozitívnej komory dostal do spodnej nohy vidlice. Inak je to klasický o-kúžok 12x3mm, dá sa bežne kúpiť, hoci ..kvalita býva rôzna. Doporučujem ho meniť pri každom servise vidlice, pretože mne vždy vydržal približne 1000 km a nie je väčší prúser ako v rýchlom zjazde zistiť že z vidlice vystrelil stierák a všetok bordel padá dnu do ľavej nohy vidlice. Stalo sa mi to 2x .. a oprava v teréne nie je zrovna príjemná. Stierák sa dá drievkom natlačiť späť do nohy, ale treba aj rapídne znížiť tlak v pozitívnej komore aby ho zas nevystrelilo a nejako opatrne dôjsť domov. Mňa to čsom tak naštvalo, že som investoval do klasického Dual-Air piestu. Vymenil som ho za U-turnový a mám pokoj, znižovanie zdvihu som aj tak moc nevyužíval. Stálo ma to asi 70,-
l_laco dik za odpoved,mne sa to stalo po 3000 km, dám zatial novy o kruzok, menil si ho aj v patrone aj v nohe ? Tie vacsie kruzky obvodove tesniace si nemenil?
Inak ten klasicky Dual air bude najlepsie casom kupit, tiez nepouzivam zmenu zdvihu.
Vymeniť U-Turn Air za klasický Dual Air je najrozumnejšia voľba. Aj mne to prvý krát urobilo po cca. 3500km ... no potom sa to už opakovalo častejšie a to som prvý krát investoval do originálnej sady tesnení. Zbytočne.
Inak tu je vidno tú časť kde je tesnenie ktoré treba vymeniť: copyrightep1.pinkbike.org ep1.pinkbike.org
Je to vnútri v tej diere o-krúžok. Nič iné netreba meniť.
Ten Dual Air sa dá zohnať aj tu na SK v Eximo, ak ho majú skladom ...mne ho poslali, ale museli ho objednať takže som čakal, našťastie cez zimu.
Bruco - áno, klasicky DA je málinko progresívnejší ako U-Turn Air...ale nie je to nič s čím by sa nedalo žiť, mne to dokonca vyhovuje, menej lietam cez riadítka .-) Je to spôsobené tým, že U-Turn Air má veľkú vzduchovú komoru ktorá nie ej len nad piestom ale je aj po obvode celej patrony a to je zároveň aj problém .. dolu to tesnenie odchádza skôr, resp. prepúšťa lebo vnútorný piest sa pohybuje v milimetroch do strán a tak to podfukuje. Inak sa to dá veľmi jednoducho overiť ... Zdemontovať vonkajšie nohy z vidlice, nafúkať pozitívnu komoru na tlak povedzme 100 PSi a jemne pokývať tyčkou z piestu ktorá trčí von z vnútornej nohy ... bude prepúšťať. Stieráky nie sú stavané aby udržali taký tlak, preto vystrelujú ... a vždy len ľavý.
Riešil som to aj so servisom CykloŽitný CZ a v podstate krčili ramenami ... vedia o tom no žiaľ, jediné čo môžu urobiť je doporučiť pretesnenie.
Takže ak sa dá, pošetriť euráče a kúpiť klasický DA.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik R.
http://www.kupkolo.cz/servisni-kit-rock-shox-reba_z92108/
dnes sa mi stala podobna vec vystrelilo mi stierak, len tak v klude v garazi.
Zohnal si tie tesnenia na to ? Ked tak kde? pripadne ake su to rozmery?
Zatial sme premazali tesnenia, ale keby sa to zopakovalo, zrejme musim tiez menit tak preto sa pytam, ako si pochodil.
Diki moc
ze by som sa predzasobila, ked sa to zopakuje
dik
Inak ten klasicky Dual air bude najlepsie casom kupit, tiez nepouzivam zmenu zdvihu.
http://www.ebay.com/itm/RockShox-2010-2011-Revelation-Dual-Air-Air-Spring-Assembly-/130706381687?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item1e6eb51b77
a vymenit u turn za dual air
http://www.pinkbike.com/news/Rockshox-Revelation-U-Turn-Spring-Swap-Part-2-2012.html
vaha, no co ja viem, do 1,68kg cca
ked to dam prec tak bude este lahsia, gramarina
Inak tu je vidno tú časť kde je tesnenie ktoré treba vymeniť:
Je to vnútri v tej diere o-krúžok. Nič iné netreba meniť.
Ten Dual Air sa dá zohnať aj tu na SK v Eximo, ak ho majú skladom ...mne ho poslali, ale museli ho objednať takže som čakal, našťastie cez zimu.
Bruco - áno, klasicky DA je málinko progresívnejší ako U-Turn Air...ale nie je to nič s čím by sa nedalo žiť, mne to dokonca vyhovuje, menej lietam cez riadítka .-) Je to spôsobené tým, že U-Turn Air má veľkú vzduchovú komoru ktorá nie ej len nad piestom ale je aj po obvode celej patrony a to je zároveň aj problém .. dolu to tesnenie odchádza skôr, resp. prepúšťa lebo vnútorný piest sa pohybuje v milimetroch do strán a tak to podfukuje. Inak sa to dá veľmi jednoducho overiť ... Zdemontovať vonkajšie nohy z vidlice, nafúkať pozitívnu komoru na tlak povedzme 100 PSi a jemne pokývať tyčkou z piestu ktorá trčí von z vnútornej nohy ... bude prepúšťať. Stieráky nie sú stavané aby udržali taký tlak, preto vystrelujú ... a vždy len ľavý.
Riešil som to aj so servisom CykloŽitný CZ a v podstate krčili ramenami ... vedia o tom no žiaľ, jediné čo môžu urobiť je doporučiť pretesnenie.
Takže ak sa dá, pošetriť euráče a kúpiť klasický DA.