Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ved soferi nas aj tak uz davno nenavidia
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:02:56
00
Je pravda ze pri blokadach budu vodici cyklistov nenavidiet, ale kazdy normalny clovek, ked to potom v spravach uvidi alebo precita v novinach pochopi ze to bolo za dobru vec a urcite najdu pochopenie ci dokonca sa pri pripadnych dalsich podobnych aktivitach pripoja aj oni. Ved ked sa naozaj vsetcia nepostavia proti tomuto zakonu, za chvilu zacnu politici vytlacat z lesov aj pesich turistov a neskor nam zakazu aj dychat.

A ja by som aj bol ochotny zorganizovat tuto akciu v nasom meste. Natlacim dake plagaty s info o akci, pobeham cykloshopy nech to vycapia aj tam pripadne nech pomozu, informujem regionalne media (TV, noviny). A kukam kalendar 1.sept. je zrovna sobota tak ucast by mohla byt dobra. Nikdy som nic podobne nerobil, tak poradte na co som zabudol alebo tak.

A akurat ma este napadlo, sak pan Smatana co mal prsty v peticii je z PB takze tu mame skuseneho a znameho cloveka a myslim ze by bol ochotny sa na tomto podujat.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:03:49
00
Poradim ti, nerob to...

PS: my sme v postaveni asi ako polnohospodari, predstav si to - nikto ich nema rad a este budu blokovat cesty a strajkovat. Dostavaju stedre dotacie a stat im kazdu stratu preplaca. Ako by reagoval keby si koli nim musel cakat 3hodiny hladny v kolone niekde daleko od domova? Alebo keby ti koli nim padla dolezita pracovna alebo ina schodzka. Uvedom si, ze u ludi bikeri nemaju dobry imidz, najma stalym omielanim lzi, o sialenych adrenalinovych jazdcoch niciacich lesy, plasiacich zver a pod. Touto akciou by si menej ziskal ako stratil. A diskreditoval by si nas vsetkych...

2dotm: Som sofer a tiez biker, nepovedal by som ze bikerov neznasam. Uvedom si, ze aj sofer moze byt rozumny...tiez len par blbych jedincov spravilo vsetkym soferom zle mno u nas.

Naposledy upravil ShreddyDaddy dňa 18.07.2007 - 16:48:40, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:07:30
00
..a znenavidia nas vsetci soferi co budu trcat v trojhodinovych kolonach :roll: ....ja si takto nepredstavujem naklananie verejnej mienky nezainteresovanych obcanov na nasu stranu...musi byt aj ina forma protestu, ktora bude minimalne vadit zainteresovanym, ovela radsej by som nasral gasparka a jeho bandu lesakov a polovnikov na nejakej vhodnej akcii ako nevinnych vodicov ;)

nejde o popudenie verejnosti, jednoducho treba ukázať že je nás dosť a sme nespokojní. Myslíš, že aj Francúzki farmári keď zablokujú cesty proti sebe popudia verejnosť? Nie, práveže s nimi verejnosť sympatizuje. Konečne sa zobudme a konajme, nie len rečniť...
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:37:23
00
protestovať v sobotu je blbosť... na uliciach málo ľudí a na cestách málo aut. Treba o sebe dať vedieť pred čo najväčšou masou ľudí. Keď to už to chcete organizovať, urobte tak 31. augusta deň pred tým ako začne zákon platiť, je to piatok a v Kosiciach je na tento deň už protest naplánovaný.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:41:07
00
Slovenska a francuzka mentalita sa porovnavat neda. A ver tomu ze nik kto stoji v zapche s protestujucim nesympatizuje...skor treba veci riesit konstruktivne.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:45:27
00
Slovenska a francuzka mentalita sa porovnavat neda. A ver tomu ze nik kto stoji v zapche s protestujucim nesympatizuje...skor treba veci riesit konstruktivne.

ako? tak ako doteraz? čiže nijako? Nikto nehovorí aby sa cesta zablokovala na hodinu, veď na niečo take stačí aj 5-10 minút.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:48:52
00
Co tym dosiahnes?

Za posledne dni sme napisali a poslali x listov, peticiu, analyzy, brozurky, preklady z anglictiny a cestiny, kontaktovali medzinarodne organizacie, hovorili v mediach, vydali x tlacovych sprav....

Druha vec je ze to ujo podpisal tak ci tak. Ale mozme povedat ze sme spravili vsetko pre to aby tak nespravil, pri minimalnom pobureni verejnosti...
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 16:49:27
00
Co tym dosiahnes?

Za posledne dni sme napisali a poslali x listov, peticiu, analyzy, brozurky, preklady z anglictiny a cestiny, kontaktovali medzinarodne organizacie, hovorili v mediach, vydali x tlacovych sprav....

Druha vec je ze to ujo podpisal tak ci tak. Ale mozme povedat ze sme spravili vsetko pre to aby tak nespravil, pri minimalnom pobureni verejnosti...

a prd sa dosiahol... nasi politici pocitaju so slovenskou mentalitou. My sa proste neburime a vsetko prijmeme tak ako nam naordinuju. Len si ostan pri tomto style a uvidis, ze dosiahnes uplne hovno.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 17:33:48
00
Tymi protestnymi cyklojazdami si iba ludia o cyklistoch pomyslia ze aki su to debili. mne je to jedno
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 18:11:18
00
Pozri sa, neviem preco tu rozputavas zbytocny flame. Niesme tu na to aby sme brojili proti sebe. Ja si vsak myslim, ze nejakym blokovanim ciest urcite verejnu mienku o nas nevylepsime, skor naopak, a nedosiahne sa tym vobec nic. Iba zhorsenie nalad medzi ludmi voci cyklistom.. u nas proste strajkom nic nevybojujes, lebo za
1. pride malo ludi
2. nieje tu strajkova kultura a ludia strajk nechapu ako prirodzeny prostriedok ale ako utok voci nim a ich planom.

Su 2 metody napravania tohto stavu ktory nastal, sofistikovana a ...
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 18:18:21
00
No ja som za taku malu recesiu. Pri sobotnajsom vyjazde oznacit Ceckom stromy len tak. Teoreticky 5 parov po dvaja by oznacili cca 200km. To by nasi zeleni muzikovia cucali :lol:
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 18:48:03
00
to som uz navrhoval asi pred mesiacom ak si pozrete o takych 15 stran do zadu tak to tam najdete. ak pooznacujeme tie cesticky tak sa da uplne v pohode vyhovorit ak ta chitia, ale zasa sa tu vytvara otazka ci sa chceme robit hlupimi ze ak nas chitia tak budeme tvrdit ze sme nevedeli o tom ze to niekto pooznacoval ,,proti zakonu,, podla mna je lepsie jazdit a ak ta zbadaju tak zdrhnut, aby vedeli ze mi ten zakon nemienime akceptovat a ani ho akceptovat nebudeme.
ak to bude fakt nejak moc strazene (co pochybujem) tak by sa to uplne v pohode dalo pooznacovat. :twisted:
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 20:26:27
00
Treba rozpútať verejnú diskusiu z lesníkmi, poslancami, príp.VUC.
Donútiť aby verejne prezentovali koľko km cyklistických chodníkov je vybudovaných v jednotlivých regiónoch lebo zákon má celoplošnú platnosť a dotýka sa to každého regiónu.

Napr. Žilinský kraj xxx km cyklochodníka, lokalita.

Cyklotrás sa to netýka po tých sa môže jazdiť ďalej.
Ale niektoré sú v dosť zlom stave.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 20:39:01
00
Mas 100% pravdu treba diskutovat a obhajovat svoju vec . Ale vecne nie s emociami lebo to by nam asi neprospelo . A o chodniky by sme sa starat mohli ak ich chceme uzivat . Je pravda ,ze nic nieje zadarmo a i my musime nieco odovzdat.
Zobraziť komentár 18.07.2007 - 20:46:15
00
keyboard_arrow_up