ved soferi nas aj tak uz davno nenavidia
18.07.2007 - 16:02:56
00
Je pravda ze pri blokadach budu vodici cyklistov nenavidiet, ale kazdy normalny clovek, ked to potom v spravach uvidi alebo precita v novinach pochopi ze to bolo za dobru vec a urcite najdu pochopenie ci dokonca sa pri pripadnych dalsich podobnych aktivitach pripoja aj oni. Ved ked sa naozaj vsetcia nepostavia proti tomuto zakonu, za chvilu zacnu politici vytlacat z lesov aj pesich turistov a neskor nam zakazu aj dychat.

A ja by som aj bol ochotny zorganizovat tuto akciu v nasom meste. Natlacim dake plagaty s info o akci, pobeham cykloshopy nech to vycapia aj tam pripadne nech pomozu, informujem regionalne media (TV, noviny). A kukam kalendar 1.sept. je zrovna sobota tak ucast by mohla byt dobra. Nikdy som nic podobne nerobil, tak poradte na co som zabudol alebo tak.

A akurat ma este napadlo, sak pan Smatana co mal prsty v peticii je z PB takze tu mame skuseneho a znameho cloveka a myslim ze by bol ochotny sa na tomto podujat.
18.07.2007 - 16:03:49
00
Poradim ti, nerob to...

PS: my sme v postaveni asi ako polnohospodari, predstav si to - nikto ich nema rad a este budu blokovat cesty a strajkovat. Dostavaju stedre dotacie a stat im kazdu stratu preplaca. Ako by reagoval keby si koli nim musel cakat 3hodiny hladny v kolone niekde daleko od domova? Alebo keby ti koli nim padla dolezita pracovna alebo ina schodzka. Uvedom si, ze u ludi bikeri nemaju dobry imidz, najma stalym omielanim lzi, o sialenych adrenalinovych jazdcoch niciacich lesy, plasiacich zver a pod. Touto akciou by si menej ziskal ako stratil. A diskreditoval by si nas vsetkych...

2dotm: Som sofer a tiez biker, nepovedal by som ze bikerov neznasam. Uvedom si, ze aj sofer moze byt rozumny...tiez len par blbych jedincov spravilo vsetkym soferom zle mno u nas.

Naposledy upravil ShreddyDaddy dňa 18.07.2007 - 16:48:40, celkovo upravené 2 krát.

18.07.2007 - 16:07:30
00
..a znenavidia nas vsetci soferi co budu trcat v trojhodinovych kolonach :roll: ....ja si takto nepredstavujem naklananie verejnej mienky nezainteresovanych obcanov na nasu stranu...musi byt aj ina forma protestu, ktora bude minimalne vadit zainteresovanym, ovela radsej by som nasral gasparka a jeho bandu lesakov a polovnikov na nejakej vhodnej akcii ako nevinnych vodicov ;)

nejde o popudenie verejnosti, jednoducho treba ukázať že je nás dosť a sme nespokojní. Myslíš, že aj Francúzki farmári keď zablokujú cesty proti sebe popudia verejnosť? Nie, práveže s nimi verejnosť sympatizuje. Konečne sa zobudme a konajme, nie len rečniť...
18.07.2007 - 16:37:23
00
protestovať v sobotu je blbosť... na uliciach málo ľudí a na cestách málo aut. Treba o sebe dať vedieť pred čo najväčšou masou ľudí. Keď to už to chcete organizovať, urobte tak 31. augusta deň pred tým ako začne zákon platiť, je to piatok a v Kosiciach je na tento deň už protest naplánovaný.
18.07.2007 - 16:41:07
00
Slovenska a francuzka mentalita sa porovnavat neda. A ver tomu ze nik kto stoji v zapche s protestujucim nesympatizuje...skor treba veci riesit konstruktivne.
18.07.2007 - 16:45:27
00
Slovenska a francuzka mentalita sa porovnavat neda. A ver tomu ze nik kto stoji v zapche s protestujucim nesympatizuje...skor treba veci riesit konstruktivne.

ako? tak ako doteraz? čiže nijako? Nikto nehovorí aby sa cesta zablokovala na hodinu, veď na niečo take stačí aj 5-10 minút.
18.07.2007 - 16:48:52
00
Co tym dosiahnes?

Za posledne dni sme napisali a poslali x listov, peticiu, analyzy, brozurky, preklady z anglictiny a cestiny, kontaktovali medzinarodne organizacie, hovorili v mediach, vydali x tlacovych sprav....

Druha vec je ze to ujo podpisal tak ci tak. Ale mozme povedat ze sme spravili vsetko pre to aby tak nespravil, pri minimalnom pobureni verejnosti...
18.07.2007 - 16:49:27
00
Co tym dosiahnes?

Za posledne dni sme napisali a poslali x listov, peticiu, analyzy, brozurky, preklady z anglictiny a cestiny, kontaktovali medzinarodne organizacie, hovorili v mediach, vydali x tlacovych sprav....

Druha vec je ze to ujo podpisal tak ci tak. Ale mozme povedat ze sme spravili vsetko pre to aby tak nespravil, pri minimalnom pobureni verejnosti...

a prd sa dosiahol... nasi politici pocitaju so slovenskou mentalitou. My sa proste neburime a vsetko prijmeme tak ako nam naordinuju. Len si ostan pri tomto style a uvidis, ze dosiahnes uplne hovno.
18.07.2007 - 17:33:48
00
Tymi protestnymi cyklojazdami si iba ludia o cyklistoch pomyslia ze aki su to debili. mne je to jedno
18.07.2007 - 18:11:18
00
Pozri sa, neviem preco tu rozputavas zbytocny flame. Niesme tu na to aby sme brojili proti sebe. Ja si vsak myslim, ze nejakym blokovanim ciest urcite verejnu mienku o nas nevylepsime, skor naopak, a nedosiahne sa tym vobec nic. Iba zhorsenie nalad medzi ludmi voci cyklistom.. u nas proste strajkom nic nevybojujes, lebo za
1. pride malo ludi
2. nieje tu strajkova kultura a ludia strajk nechapu ako prirodzeny prostriedok ale ako utok voci nim a ich planom.

Su 2 metody napravania tohto stavu ktory nastal, sofistikovana a ...
18.07.2007 - 18:18:21
00
No ja som za taku malu recesiu. Pri sobotnajsom vyjazde oznacit Ceckom stromy len tak. Teoreticky 5 parov po dvaja by oznacili cca 200km. To by nasi zeleni muzikovia cucali :lol:
18.07.2007 - 18:48:03
00
to som uz navrhoval asi pred mesiacom ak si pozrete o takych 15 stran do zadu tak to tam najdete. ak pooznacujeme tie cesticky tak sa da uplne v pohode vyhovorit ak ta chitia, ale zasa sa tu vytvara otazka ci sa chceme robit hlupimi ze ak nas chitia tak budeme tvrdit ze sme nevedeli o tom ze to niekto pooznacoval ,,proti zakonu,, podla mna je lepsie jazdit a ak ta zbadaju tak zdrhnut, aby vedeli ze mi ten zakon nemienime akceptovat a ani ho akceptovat nebudeme.
ak to bude fakt nejak moc strazene (co pochybujem) tak by sa to uplne v pohode dalo pooznacovat. :twisted:
18.07.2007 - 20:26:27
00
Treba rozpútať verejnú diskusiu z lesníkmi, poslancami, príp.VUC.
Donútiť aby verejne prezentovali koľko km cyklistických chodníkov je vybudovaných v jednotlivých regiónoch lebo zákon má celoplošnú platnosť a dotýka sa to každého regiónu.

Napr. Žilinský kraj xxx km cyklochodníka, lokalita.

Cyklotrás sa to netýka po tých sa môže jazdiť ďalej.
Ale niektoré sú v dosť zlom stave.
18.07.2007 - 20:39:01
00
Mas 100% pravdu treba diskutovat a obhajovat svoju vec . Ale vecne nie s emociami lebo to by nam asi neprospelo . A o chodniky by sme sa starat mohli ak ich chceme uzivat . Je pravda ,ze nic nieje zadarmo a i my musime nieco odovzdat.
18.07.2007 - 20:46:15
00
keyboard_arrow_up