Zopár poznámok:
Píšeš, že tvoj denný energetický príjem je do 9000kJ. Na tomto výpočte niečo nesedí.
1 kJ = 0,2388 kcal
1 kcal = 4,1868 kJ
Tvojich 9000kJ by znamenalo 2150 kcal, čo je postačujúce len na základnú látkovú premenu priemerného človeka.
Keď si myslel 9000kcal, to by tiež nebolo v poriadku, pretože by to bolo priveľa. Denný energetický príjem priemerného človeka je 4500kcal. Ja sa považujem za sivý priemer,
dávnejšie som o tom písal, aký by mal byť môj denný energetický príjem.
Metóda Mira Veselého nie je zlá, dá sa dobre aplikovať v prípade vrcholových športovcov, alebo redukčnej diéte.
Lenže musíš dobre ovládať MS Excel, práve kvôli výpočtom a vstupným údajom.
Nestačí kvantitatívne vypočítať denný energetický príjem, musíš zohľadniť aj kvalitatívnu stránku. Zloženie potravín, jednotlivý pomer medzi nimi a v neposlednom rade aj denný energetický výdaj.
Intolerancia lepku - celiakia - musí byť dokázaná, nestačí mať pocit a experimentovať. Ovos neobsahuje lepok, túto rastlinnú bielkovinu, zato pšenica áno, až 80% objemu.