... ja si myslím, že je na čase, aby sa k tejto téme vyjadril aj doktor Chocholoušek. :)
22.09.2015 - 13:54:27
01
aj ja mam zlatosa na haku :)
pred intenzivnejsim vyjazdom si davam nugetu s arasidovym maslom na pecivo... a nesetrim tym :D
je to mega a dobre a vydrzim na tom dlho :D ... ale to ste asi pocut nechceli
a nadvahu nemam, na 188cm vazim 77-78kg cize som skor chudy :)
22.09.2015 - 13:57:50
00
Tak jedine co som sa docital tak to, ze mas Zlatosa na "haku" :-))
Cakal som Tvoj nazor na low carb a ketogennu stravu.

Keď len toľko, tak to si nemusel čítať vôbec...
Organická chémia, biochémia sa nazýva aj chémia karbohydrátov, pretože v prírode sa vyskytujúce všetky látky obsahujú uhlík a vodík. Preto mi výraz low carb nehovorí nič, načo by som vedel adekvátne odpovedať. To je teraz aktuálny módny výraz pre zdravé?
Dôležité je, aby strava bola vyvážená a energetický príjem a výdaj jedinca tiež.
V téme Akú máte telesnú hmotnosť som dal graf mojej telesnej hmotnosti.
Nemám problém to udržať, ani v prípade keď zájdem do čínskej na zjedz koľko vládzeš. Vtedy si dám ostrokyslú polievku, dva plné taniere vyprážaných kuracích kúskov s ryžou a sladkokyslou omáčkou, následne chrumkavú kačicu s ryžou a zeleninou.Na záver 6-8 štvorčekov tiramisu.

Aldehydy a ketony sú produkty oxidácie živočíšnych tukov alebo rastlinných olejov. Tento výsledok dostaneš napríklad, keď vyložíš maslo na slnko. Že je pre niekoho cestou zdravého stravovania, si myslím nasledovné: :fubar: :puke:
...tak zatiaľ toľko, teraz utekám venovať sa pracovným záležitostiam...
22.09.2015 - 14:30:40
07
mam pocit, ze Zlatos s myslienkami trvalej nutricnej ketozy sa stal vdaka tej velkej medializaci a masirovanim hlav nejakou cudnou modlou na slovensku.
Ja by som len dodal,z e vela diet funguje, lebo clovek si prirodzene dava pozor na to co do seba hadze. A nasledne sa citi lepsie, chudne a podobne. Ci uz ide o taku alebo hentaku dietu.
22.09.2015 - 14:53:30
00
ono nieje to ale len o tom "nezrat" ale aj sa hybat.. a ked uz vicac nechudnem aj napriek tomu, ze zerem menej... tak treba pridat pohyb, respektive zvysit intenzitu..
viem o com hovorim,presiel som si tym... kedysi som mal 90kg :)
22.09.2015 - 15:25:29
00
rakusania maju chemiu tiez vsade - pozri si lepsie zlozenie. Jedine v com su popredu je ze nepouzivaju umele farbiva, ale farbiva z prirodnych koncentratov, a vitamin C ako "prirodny konzervant" :)
Rovnako ale pouzivaju vsetok ten lacny humus (palmovy olej, glukozo-fruktozovy sirup a pod) ako ostatni.

Jak kde, je toho menej, ale je pravda, ze aj tam treba pozerat.

ahoj, mozog dokáže fungovať aj na ketóny, je možné, že dokonca lepšie. stačí pogoogliť.

Kludne to tak skusaj, najlepsie len chlastat a nic nejest. Clovek potom schudne celkom slusne :)
Telo sa dokaze adaptovat na vselico, ale casom sa ukaze vselico :) Napr. avitaminoza B12tky sa prejavi az po 5 rokoch. Nedostatok B1 ako beriberi tiez az casom. Nevratne a smrtelne. Tak smelo do toho :lol:
22.09.2015 - 16:14:20
00
ono nieje to ale len o tom "nezrat" ale aj sa hybat.. a ked uz vicac nechudnem aj napriek tomu, ze zerem menej... tak treba pridat pohyb, respektive zvysit intenzitu..
viem o com hovorim,presiel som si tym... kedysi som mal 90kg :)

Hybanim mozes a nemusis schudnut :) Dokonca mozes aj pribrat. Vsetko je otazka toho,ako reaguje na vonkajsi podnet organizmus.A ucit metabolizmus je casovo narocne. Co sa pokazi za 6 mesiacov, naucit naspat moze trvat 2 i viac rokov. A pri extremnych vytrvalostnych zalezitostiach je uz vsetko zase inak. A dalsia vec, ked ma niekto 30 rokov a niekto 50, vsetko je inak :) Ale tak ci onak, podla mna za to mozu trpaslici.
22.09.2015 - 16:24:15
01
červený trpaslík? ib3.huluim.com
22.09.2015 - 17:12:32
01
Hybanim mozes a nemusis schudnut :) Dokonca mozes aj pribrat. Vsetko je otazka toho,ako reaguje na vonkajsi podnet organizmus.A ucit metabolizmus je casovo narocne. Co sa pokazi za 6 mesiacov, naucit naspat moze trvat 2 i viac rokov. A pri extremnych vytrvalostnych zalezitostiach je uz vsetko zase inak. A dalsia vec, ked ma niekto 30 rokov a niekto 50, vsetko je inak :) Ale tak ci onak, podla mna za to mozu trpaslici.


To je pravda.Ja som ma mojich 184cm mal chabych 74kg.A zufalo som sa snazil aspon 5kg pribrat,zral som barco a ani prd.A na pocudovanie,ked som zacal jazdit som sa za rok dostal na terajsich 80kg.
22.09.2015 - 20:11:04
00
tak jedna vec je aerobne cvicenie (alebo povedzme kardio) a ine je silove cvicenie...
je jasne, ze pri silovom rastu svaly a to znamena narast hmotnosti..
ale to su veci o ktorych sa tu nemusime bavit, lebo kazdemu je jasne, ze pohybom som nemyslel silove cvicenie...ze?
22.09.2015 - 20:47:28
00
Tak sme moc plodne nepodiskutovali, toto je horsia tema ako naslapy vs. platformy :-)

Dam tu uz len jeden link, kto chce nech si precitata.
Vit Schlesinger je odbornik na vyzivu pre profi sportovcov, mozno to niekomu pomoze....

http://www.vit-schlesinger.cz/cs/
23.09.2015 - 08:58:39
01
Co je plodne na tych dvoch videach? na prvom videu su spiroergometricke udaje asi z Conconiho testu, ktore podla mna vobec nevypovedaju o tom, ci ziskaval energiu z tukov alebo sacharidov. ten co mu vysvetloval povedal v skratke to, ze oproti prvemu testu to v druhom teste vyzera na to, ze mal vyssii aerobny vykon ze dokazal ist pri vyssej intenzite na tuky a ze aj jeho vykon na urovni VO2max je vyssi. toto vsetko dokazuje jedine a to, ze jeho aerobna vykonnost je vyssia ako v prvom teste. nic viac a nic menej. druhe video bolo plne marketingovych reci - ako cela jeho stranka. Nakoniec chlapec ma v popise, ze studoval marketing, nie medicinu ani telovychovu.
odbornik na vyzivu nemoze povedat, ze isiel vyssou intenzitou ako ostatni, pretoze oproti nim isiel na tukovy metabolizmus..je to presne naopak...
obmedzenie sacharidov vraj ma vyznam aj u vytrvalostnych sportovcov. u cyklistov najma na zaciatku roka, ked sa najazduju kilometre v nizsich intenzitach. pravdepodobne v kombinacii s dlhymi treningami skutocne zvysuju utilizaciu tukov. v obdobi intenzivnych treningov vsak po nizkosacharidovej strave urcite nesiahnu.
24.09.2015 - 12:16:53
00
Nie sú to cyklisti, ale je to každopádne zaujímavý rozhovor. https://www.youtube.com/watch?v=XyK_ujHbaIA
26.10.2015 - 17:41:54
02
Fajn pokec. Pre mna ma lowcarb strava same pozitiva. No az na jedno. Tazko sa doplna energia pocas vykonu kedze travenie tukov trva ovela dlshie ako travenie cukru. Na druhu stranu sa zas na tuk ( bez dalsieho jedenia okrem ranajok ) da ist v pohode cely den ked uz je clovek na to nauceny. Trening na lacno som zatial neskusal a to hlavne preto, ze sa takmer vobec nestava, ze idem len na max dve hodiny. Takze bohate ranajky 2,5-3h pred pojazdom si vzdy dam.
Na tuto stravu som sa ale nedal koli bicyklu. Dal som sa na to koli zdraviu :l:
26.10.2015 - 18:36:14
02
Da sa fungovat,jazdit a cvicit aj bez ranajok.Robil som to tak v lete, ked boli horucavy a najlepsie sa jazdilo hned rano,vtedy som vyrazal nalacno.Pocit prazdneho zaludka trva len chvilu po starte,neskor uz necitit ziadne nutkanie jest.Treba vsak po navrate dostatocne doplnit spalene kalorie.
26.10.2015 - 20:36:07
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up