Nevidrižňaj sa, Luper hlavne skúša, čo ja viem
. Otázkou skôr je, aká významná zmena v chuti kávy je medzi 8, 9 a 10 bar ("...hustotu , plne telo a krému ..." by malo byť ľahko rozpoznateľné). To by ma zaujímalo skôr. Ľudo, vieš k tomu niečo napísať? Najlepšie postrehy z jednej kávy.
Mimochodom, veď aj ja som ostal na 9 bar, lebo sa mi to nechce vracať späť a hlavne meniť mletie na odladenej káve. Ale okrem zmeny mletia možno o 1 dielik som nezaregistroval fakticky žiadnu významnejšiu zmenu v chuti (pozitívnu či negatívnu), a zmena o 1 dielik je normálna fluktuácia aj počas starnutia kávy. Možno menšia tendencia ku kanálikovaniu, ale ani toto s istotou nemôžem potvrdiť, odkedy premiešavam. O tom hovorím. Možno treba viac skúšať, možno treba mať len väčšiu predstavivosť ...
8 bar bol zatiaľ najnižší tlak, na ktorom som skúšal, ale ako hovorí Peter," nezaregistroval fakticky žiadnu významnejšiu zmenu v chuti..."
. Musím ale tiež úprimne povedať, že som to skúšal len raz, lebo som nechcel mašinu nechať bez krytu len tak.
Preto budem pokračovať až urobím prístup k nastavovaniu tlaku na zadnej strane plášťa.