Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Propedal by ma obťažoval, ak by som ho mal prepínať na tlmiči. Lock/traction z rajdov je úplne iná liga.

záleží kde ten tlmič je.. ja si ho prepínam v pohode, ak je tlmič kolmo na zem je to horšie ale na niektorých CUBEoch napr. je to vlastne nemožné..

inak keď už to chcete doladiť do dokonalosti tak možte aj ten tlmič nabombovať nech sa to ani náhodou nepohne :tmi:
mám pocit že sa hýbeme vo zdvihoch cca 100mm a tam nejakú húpavosť a obrovské straty energie riešiť.. to vážne? :tmi:
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 17:02:37
00
Zavodnici nepotrebuju stracat sekundy pocas hupania. Uz to neprehanajte ake hupanie, jedine co pociti ze mu nenaraza sedacka do zadku ako na HT, na tych 100mm sa nema co rozhupat. Kup si spatne lappero x-control a nevymyslaj lebo nakoniec kupis super odporucanu novinku na ktorej este nikto nejazdil, ktora bude samozrejme na hovno ;)
O tej 29", ze je to super optimalny medzistupen a je to skoro ako full si robite asi srandu alebo nie :lol:
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 17:23:01
00
jedine co pociti ze mu nenaraza sedacka do zadku ako na HT

Zaujímavé, asi nemám HT...

na tych 100mm sa nema co rozhupat

Je rozdiel hojdanie a zbytočné pruženie pri jazde zo sedla.

O tej 29", ze je to super optimalny medzistupen a je to skoro ako full si robite asi srandu alebo nie :lol:

Kto nejazdil, nepochopí.
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 17:42:51
00
29 je vyborna vec, na 95 % trati bohato postacuje...samozrejme ale full to nie je. Ked chces full ktory sa nebude hupat a nemusis stale mackat lock tak podla mna je ideal Epic...sice som ho nejazdil ale poznam mnoho ludi ktori ano a povedali presne to iste: Na sportovu/zavodnu jazdu ideal bike
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 19:34:22
00
Môžem potvrdiť, prešiel som z HT-čka na epic pred 1,5 r. a som spokojný. O braine kolujú na fórach rôzne fámy, aký je kazový, ale ktoré značky tlmičov a vidlíc sú 100%-ne bezporuchové, pravda .
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 20:34:34
00
mne zas z toho vychádza scalpel :lol:
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 20:36:18
00
marp- tam ide o to že sa u viacerých brain-ov prejavila rovnaká porucha.. že sa na hoc akom produkte náhodne vyskytujú rozne poruchy je normálne..
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 20:43:11
00
mne zas z toho vychádza scalpel :lol:

Konecne niekto, kto veri v jediny spravny bezstratovy a nehojdavy full :rock: :y: :y:
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:30:53
00
NO
so zaujmom som si prečital celu diskusiu a celkom som sa schuti aj zasmial...
1. jazdil som viac bajkov a vždy ten ktorý bol práve MOJ bol najlepší
(hlavne preto, že som nemal iný :-) )

začinal som na velamose so SISom a pevnou vidlou
2. momentálne mám spark, pred ním geniusa (oba s lockom a travel modom)
odkedy mám sparka, teraz bol rok, na geniusa som nesadol (MIMOCHODOM JE NA PREDAJ), LEBO NA ŇOM UJAZDÍM TO ČO NA na geniuse
3. preferujem športové jazdenie, nie EN, mnoho krát sa mi osvedčilo napr na preteku ozaj ťažkú partiu, kde som si nebol istý, že ju zvládnem, radšej zbehnúť a aj tak som bol skôr, ako "majster" čo ma predbehol a potom sa predo mnou vysekal, jedneho som takto v Prešove obiehal (a aj predbehol) 3 x
4. ten kto tvrdo odmieta lock zadku: (hlavne BEZ alebo s pochybným argumentom)
- asi TO nikdy neskusil
- nedokáže sa preniest cez fakt, že niekto má viac možnosti ako on sám
- netuši o čom hovorí (a v mojich očiach stráca kredit), lebo len kecá
lock má význam len na asfalte pri šlapaní v stoji.. inak je to len kurvítko..
- sprostosť ako BRNO
Mozno mam averziu voci tomu locku aj preto, ze sa mi to nechce stale prepinat a riesit - je to taka mala schizofrenia stale nieco zapinat/vypinat
- taká istá odpoved ako vyššie, kúp si singelspeeda, nebudeš musiet nič robit ani riešiť :-)
(nemáš problém, ani na kratkom stupačiku - hupiku napr 5 - 7 metrov zamknuť a je to vo vyjazde SAKRA rozdiel
a ani o tom neviem, riešim to ako radenie a brzdeie v aute AUTOMATICKY)

Propedal by ma obťažoval, ak by som ho mal prepínať na tlmiči. Lock/traction z rajdov je úplne iná liga
- presne tak, kamoši čo jazdia bez remontu to ani radšej normalne neprepinaju, lebo sa im nechce babrat s tým "medzi nohami" a to nehovorim o preteku
... ATĎ, ATĎ ...
sumár,
ak máš možnost vyskušaj
, hlavne nedaj na reči "odborníkov", čo počuli, čitali ...,
ale hlavne nikdy nejazdili
ak by si prišiel na preteky do KE, dám ti pojazdit sparka a na vlastne ruky, nohy sa presvedčíš
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:34:20
00
jediny pre mna vhodny chrti full je tento: http://www.santacruzbicycles.com/blurxc_carbon/#gallery.php
Ma to len jednu chybu, do cenoveho stropu by sa zmestil len s ramom+ nejake serepeticky.
Vedel by som si este predstavit Epica.
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:36:48
00
romanx: takto pred spanim sem vycapis hentaky full :x .. kto ma potom v klude zaspat :D
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:38:33
00
teda :-)
ked inak nedáte:
http://www.scottmtb.cz/news/scott-2012-spark-rc-2012!!!-2134/

:!:
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:41:17
00
4. ten kto tvrdo odmieta lock zadku:
- asi TO nikdy neskusil
- nedokáže sa preniest cez fakt, že niekto má viac možnosti ako on sám

Eh ... ja lock na zadnom odmietam
- skusil som :lol:
- prenesiem sa cez to, a mam ho na tlmici :lol:
- tlmic sa mi pri jazde v stoji nehybe, je to dane konstrukciou, ale niektore konstrukcie to samozrejme potrebuju :D .. ovsem mal by byt jednoznacne na rajdoch.

Co sa tyka locku na vidlici
- pri jazde v stoji je to uplna nevyhnutnost
- je nutny na rajdoch, pokial sa jazdi zavod, inak sa da prezit aj na korunke
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:48:10
00
musim trochu poskadlit ;)
Inak suhlasim s LL, platformy na tlmicoch a vidliciach su na to, aby sa pouzivali. Tiez neslapem dlhsie stojky zo sedla s nezamknutou vidlicou. Osobne mam rad riesenia, ktore sa uz z principu pri slapani zamykaju (varianty na VPP). A kedze som verny rodine, tak od SC. Este som zabudol na Gianta Anthem. Ten si viem na maratony takisto predstavit. Len design mi trosku nesmakuje, ale skusol by som ho.
Novy Spark sa samozrejme designovo vydaril :y:

Edit: Lubo ma zatial predbehol ;)

Naposledy upravil romanx dňa 10.06.2011 - 21:51:29, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:50:33
00
konečne tu je bicykel, čo má dosť bowdenov za tú cenu...:lol:
výdite s farbou von, kto je v akej skupine? ja patrím do medzi tých, čo sa nevedia preniesť....atď :)

lto: ráta sa aj keď je ten lock na vidlici len kúsok od rajdov...zhruba tak na vzdialenosť natiahnutého palca? :)
Zobraziť komentár 10.06.2011 - 21:51:28
00
keyboard_arrow_up