Zdroje energie a regenerácie pre dlhodobé udržanie telesnej kondície

Pre podanie kvalitného výkonu je potrebné nášmu organizmu dodávať kvalitný zdroj energie a neskôr pre zmenu myslieť na potreby regenerácie. Ako si vieme pomôcť?

Podobne ako autá spaľujú naftu alebo benzín, tak aj naše telo, ako zdroj energie v závislosti od intenzity záťaže spaľuje buď cukry, alebo tuky. Aby sme sa však udržali dlhodobo v dobrej kondícii, je dobré pri zásobovaní tela energiou myslieť aj na jeho regeneráciu po výkone. Všetky tieto aspekty vieme podporiť vhodným výberom doplnkov výživy. Ako vhodný zdroj energie pre rôzne druhy fyzických aktivít dobre poslúži Premium Energy a pre regeneráciu svalov a organizmu Premium Protein od slovenského výrobcu Kompava.

Premium Energy

Je to presne ten zdroj energie, ktorý telo potrebuje počas fyzických aktivít rôznej intenzity. Vhodný je predovšetkým pre aktivity vo vysokých intenzitách, teda pre náročné tréningy alebo preteky. Telo dokáže zásobiť energiou ako pred, tak aj počas fyzického výkonu. Zásobovanie energiou je priebežné a stabilné. Okrem sacharidov produkt obsahuje aj aminokyseliny, MCT tuky, L-Citrulín malát a látky na podporu imunity, ako vitamín C a L-lyzín. Navyše, vďaka MET/FLEX technológii Premium Energy optimalizuje metabolické prostredie a telu umožní využívať predovšetkým tukové zdroje energie, a tým dokáže “šetriť” čo najviac cukry.

Ďalším benefitom je aj schopnosť predchádzania energetickým výkyvom a hypoglykémii, teda takzvanému hlaďáku. Okrem toho, že dokáže do istej miery zasýtiť, nezaťažuje žalúdok a trávenie. Vďaka Premium Energy tak môžete trénovať nielen dlhšie, ale aj intenzívnejšie. Výborné použitie je aj počas náročných ranných tréningov, kedy potrebujete ľahko stráviteľný zdroj energie. Dostupné sú príchute jahoda/limetka, jablko/limetka, pomaranč a veľkosti balenia 390 g alebo 1200 g.


Premium Protein

Ak už máte kvalitný tréning alebo náročné preteky za sebou, treba svalom a celému organizmu zabezpečiť aj kvalitnú regeneráciu. Vraví sa, že regenerácia je pre športovca rovnako dôležitá, ako samotný tréning. Regenerácia ale nie je len o nič nerobení a váľaní sa na gauči. Dôležité je ihneď po výkone doplnenie potrebných živín, hlavne pre svalové bunky, ktoré počas záťaže dostávajú aj poriadne zabrať. Premium Protein urýchľuje regeneráciu a vytvára pre ňu vhodné metabolické podmienky.

Je vhodný na regeneráciu po náročnom vytrvalostnom, ale aj silovom výkone. Vôbec nie je na škodu, ak sa použije aj pred záťažou, keďže je ľahko stráviteľný a nezaťažuje tráviace ústrojenstvo - vhodné najmä ak máte za cieľ podporiť spaľovanie tukov a chcete pri tom ochrániť svalovú hmotu. Výrobok obsahuje tzv. SuperStarch, ktorý je zdrojom energie, vyrobený patentovanou hydrotermickou metódou HMT z certifikovanej kukurice (bez GMO, bez chemikálií a enzymatickej modifikácie). Medzi hlavné benefity Premium Proteinu patrí schopnosť predchádzať energetickým výkyvom, nezvyšuje hladinu inzulínu, umožňuje súbežné spaľovanie tukov a zefektívňuje proces regenerácie po fyzickom výkone.

Vďaka kombinácii s MCT tukmi, BCAA 4:1:1 a hovädzím proteínom vytvára synergický efekt, ktorý zlepšuje efektivitu organizmu. Podobne ako Premium Energy využíva tzv. MET/FLEX technológiu, ktorá optimalizuje vnútorné metabolické prostredie, a tým podporuje schopnosť efektívne využívať tukové zdroje. Aby toho nebolo málo, tak vďaka zlepšeniu dusíkovej bilancie podporuje nárast svalovej hmoty. Dostupné sú príchute čokoláda alebo nugát a veľkosť balenia 360 g alebo 1400 g.


Oba spomínané produkty, Premium Energy a Premium Protein od Kompavy, sú vhodným výživovým doplnkom pre športovcov a všetkých aktívnych ľudí. Kým Premium Energy sa postará o prísun energie pred a počas výkonu, tak Premium Protein vám zabezpečí rýchlu a kvalitnú regeneráciu hlavne po náročnej fyzickej aktivite. Netreba zabúdať, že bez vhodného zdroja energie a kvalitnej regenerácie je veľmi ťažké dosiahnuť požadované športové výsledky.

Detailné informácie, odporúčané dávkovanie a presné zloženie doplnkov spomenutých v článku nájdete na stránke výrobcu.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
keyboard_arrow_up