Ako sme začínali - vývoj kanálu MTBIKER

YouTube MTBIKER sa nedávno prehupol cez hranicu 30 000 odberateľov a dnes sa pozrieme trochu späť. Na samotný začiatok a niektoré kľúčové momenty...

Ten čas ale beží...skutočne otrepaná fráza, ale hovorí pravdu. A hlavne vtedy, keď sa nenudíte, pričom to človek zistí, keď znovu otvára darčeky pod stromčekom alebo pripíja na nový rok. V prípade cyklistov je tým pripomenutím „relativity“ sezóna, keď sa jednu chvíľu tešíme na jej začiatok a prvé preteky a o chvíľu už máme posledné podujatia a príjemnú jesennú pohodu. Spôsobom, ako si ten rýchly sled udalostí trochu spomaliť, je na moment sa zastaviť a pozrieť späť.


Takou príležitosťou bolo v prípade nášho YouTube kanálu MTBIKER prekonanie hranice 30 000 odberateľov. Je to len číslo, ale pre nás má veľký význam, pretože nikto z nás nepredpokladal, že by slovenský kanál o cyklistike mohol zaujímať takú širokú skupinu ľudí.


Teraz už veľmi často človek počuje...aha, to sú tí „jútuberi“. Paradoxne, keď sme začínali, to bola posledná vec, ktorá nás v spojitosti s videami napadla. Vôbec sme si nehovorili, že teraz ideme spustiť nejaký YouTube kanál. Pôvodná myšlienka bola proste začať robiť videá ako spestrenie obsahu.


Výhodou MTBIKER ako celku a ľudí, ktorí tam pracujú, je práve „otvorenosť“ novým veciam a flexibilita. Ak je nejaký dobrý nápad, netreba pozbierať podpisy pomaly od celej firmy, ako som napríklad zažil predtým, keď som ešte pracoval vo veľkej automobilke. Proste sa dohodneme a povieme si, že to skúsime. Tak sme skúsili, pričom začiatky rozhodne nešli po masle. Prvé videá teda padli na mňa a postupne sa pridali aj chalani, teda Henry, Bimjeam a Kimlo. Aj s nimi to bolo podobné...jednoducho to postupne vyplynulo zo situácií, nebol to nejaký cielený nábor . Vlastne takým bol až príchod Cepa, čo už sa ale posúvame takmer do súčasnosti.


Tak ako sa vyvíjame my, postupne sa vyvíjal aj tento kanál, resp. aj tie ďalšie, ako je MTBIKER shop a MTBIKER elektrobicykle. Samotnému vývoju ste ale prispeli vo veľkom aj vy, pomocou spätnej väzby a dobrej konštruktívnej kritiky . Preto sme sa rozhodli spraviť video a pokúsili sa tento vývoj trochu zmapovať a zachytiť. A hlavne sa pozrieť na niektoré kľúčové momenty – nejaký nový formát alebo možnosti, ktoré prišli s modelmi akčných kamier. Teda také, ktoré nás určitým spôsobom posunuli vpred.


Video je určené našim verným fanúšikom, ale aj tým, ktorí prišli o niečo neskôr a vidia už „finálny produkt“ . Síce sa neustále snažíme veci posúvať a rovnako sa stále pritrafia chyby, takže slovo finálny nie je ideálne, ale na druhej strane tie začiatky sú vážne dobré retro...a to sa bavíme o rozmedzí cca 3 rokov a v úvode spomínané klišé, podľa mňa jednoznačne platí. Nechceli sme spraviť len krátky zostrih a všetko preletieť, no rozhodli sme sa videám nechať väčší priestor. Dosť bolo úvah, dáme si repete...


Ďakovačku ako na Oskaroch robiť nejdem, ale bez jedného veľkého to nepôjde. Posielam ho vám všetkým za celý náš MTBIKER tím a dúfam, že sa cyklistikou budeme aj naďalej tak výborne baviť.

ĎAKUJEME!
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavujeme náš nový robotický sklad

Predstavujeme náš nový robotický sklad

Aj keď vás nezaujímajú sklady a logistika, možno vám trochu viac priblížime, čo všetko sa skrýva pod logom MTBIKER a že sa rozhodne snažíme neustále napredovať.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Ako vznikol MTBIKER a kto ho založil?

Ako vznikol MTBIKER a kto ho založil?

Dalo by sa povedať, že ide v podstate o historický okamih v rámci nášho vlastného obsahu. Zoznámite sa počas výjazdu s človekom, ktorý MTBIKER pred viac ako 20 rokmi založil a doviedol do súčasnosti.
keyboard_arrow_up