Pozvánka: Baynach MTB Marathon – ukončite sezónu v krásnom prostredí viníc

Pozvánka: Baynach MTB Marathon – ukončite sezónu v krásnom prostredí viníc

Tohtoročná sezóna organizátorom maratónov veľmi nepraje, no napriek tomu to mnohí nevzdávajú a robia všetko preto, aby sme si mohli kvalitne pojazdiť. Inak to nie je ani v prípade Občianskeho združenia REGIÓN PONDUS.

Pod vedením Ľuboša Mikloviča pre nás pripravujú druhý ročník netradičného MTB maratónu v tradičnej vinárskej oblasti. Pomedzi riadky viníc si tak môžeme opäť prísť zajazdiť 11. októbra.


Po úspešnom prvom ročníku sa tieto kapacity isto rýchlo zaplnia. „Prvý ročník považujeme za veľmi úspešný, pretože napriek netradičnej lokácii maratónu bola účasť pretekárov viac ako prekvapujúca. Nehovoriac o tom, že dátum pretekov sme zámerne posunuli do termínu symbolického uzatvorenia viníc, kedy vrcholí babie leto, takže pretekári si užili krásne počasie“, chváli si Miklovič.


A že jazda vo viniciach nie je „prechádzkou v ružovej záhrade“ sme sa mohli presvedčiť už vlani. Prudké stúpania kolmo na vrstevnice dokážu potrápiť aj skúsenejších pretekárov. To nie je len moja teória, potvrdzuje aj organizátor: Podľa reakcií pretekárov sme layout trate zvolili správne a viacerých obtiažnosť prekvapila, čomu sa úprimne tešíme . V týchto dňoch vrcholí technická príprava trate, na ktorej budú len malé technické zmeny.“


Ak však nepatríte k tým, čo stoja na bedni, ale maratóny jazdíte pre dobrý pocit a radosť z jazdy, ani sa vám nebude chcieť pretekať. Tie výhľady! Len roztiahnuť deku a čumieť na farebnú záplavu viníc. No a nakoľko sa štartuje rovno do kopca, pretekári sa rýchlo vydelia od „výletníkov“ , tak sa my pomalší môžeme kochať a pri tom nikomu nebudeme zavadzať.

Aby som to tak nejako zhrnula, maratón sa bude z veľkej časti odohrávať priamo vo viniciach, užijeme si rýchly zjazd cez Zámocký park a krátky úsek sa pôjde aj popri Váhu. Na výber dostaneme jeden takýto okruh o dĺžke 23 km s prevýšením 600 metrov, zdatnejší si okruh dajú dvakrát, teda 46 km a 1 200 metrov výškových. Deti do 15 rokov si môžu zapretekať na krátkom okruhu s doprovodom dospelej osoby.


Hlavnou zmenou prejde zázemie, to sa oproti minulému ročníku presúva: Na základe pozitívnych feedbackov našich pretekárov očakávame vyššiu účasť, preto sme museli rozmýšľať o priestorovo vhodnejšom zázemí v blízkosti štartu aj cieľa. Ako najideálnejší variant je pre nás FAN PARK MADONAN, ktorý disponuje perfektným zázemím pre registráciu pretekárov, cateringové služby, vyhlásenie víťazov maratónu, sociálnym zázemím a parkoviskom. Areál MADONAN má tiež vybudované rôzne atrakcie pre rodiny s deťmi, čiže všetci ktorí prídu v sprievode svojich pretekárov, budú mať zaručené, že zažijú s nami nezabudnuteľnú nedeľu.“

Propozície

Štartovné

20 € – zaplatené bankovým prevodom do 07. 10. 2020
30 € – zaplatené pri registrácii na mieste
15 € – mladší ako 18 rokov, bez ohľadu na termín prihlásenia a úhrady štartovného,

Prezentácia

Obec Bojničky – FAN PARK MADONAN
11. 10. 2020/nedeľa od 8:00 do 9:30 hod, 46 km dlhý pretekársky okruh BAYNACH double
11. 10. 2020/nedeľa od 8:00 do 10:00 hod, 23 km krátky pretekársky okruh BAYNACH


Štart

Vinica BAYNACH, vstup „BAKŠAJKA“
10:00 hod, 46 km dlhý pretekársky okruh BAYNACH double
10:30 hod, 23 km krátky pretekársky okruh BAYNACH

Vyhlásenie výsledkov

15.00 hod, areál FAN PARKU MADONAN

Kompletné propozície nájdete na tomto odkaze alebo v našom kalendári.


Pár slov od organizátora na záver

„Organizovanie športových podujatí pri nestabilných rozhodnutiach Pandemickej komisie vlády SR je neskutočne komplikované. Navyše pre mnohých promotérov ekonomicky deštrukčné, čo má za následok, že niektoré podujatia bohužiaľ zaniknú. Registráciu BAYNACH MTB MARATHONu sme chceli spustiť už v marci, ale všetci vieme, čo sa udialo a museli sme zabudnúť na všetko, na čo sme boli v bežnom živote zvyknutí.


Náš organizačný team bol stále optimisticky naladený, no takticky sme museli vyčkať a preto sme registráciu spustili až v septembri. V týchto dňoch Pandemická komisia vlády SR opäť v opatreniach pritvrdila, ale sme presvedčení, že sa situácia upokojí a náš maratón bude zrealizovaný bez opatrení a k spokojnosti každého“, dodáva Ľuboš Miklovič a ukončuje debatu pozitívne, ako sme uňho zvyknutí: „Bikerom, ktorí sa už zaregistrovali, ďakujeme za dôveru a tí, ktorí sa opäť tešia na cyklistický adrenalín v hlohovských viniciach, nech kliknú na náš registračný link, ktorý je dostupný na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

BAYNACH MTB Marathon ZRUŠENÉ

calendar_today 11.10.2020
label MTB maratón
place Bojničky (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up