Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.

Krátke, ale „výživné“ stúpania, traily, korene, ale aj rýchle úseky, to všetko čakalo na cyklistov, ktorých sa nazbieralo 654.

Mini dievčatá to spolu s Mini chlapcami mali asi najťažšie. Trať mali rovnakú ako niektoré staršie kategórie a menšie kolesá na ich bicykloch ťažšie zdolávali nástrahy trate a hlavne „skok“ z minuloročnej kategórie Baby do Mikro je veľmi náročný. To sa však nedá povedať pri víťazke Ninke Klemaničovej, ktorá na jednom kole v dĺžke 1,2 km získala na druhú v poradí viac ako pol minúty a s prehľadom zvíťazila.

11. ročník Detskej tour Petra Sagana
V kategórii chlapcov sa stalo niečo obdobné a Krištof Ondrejka zvíťazil taktiež z obrovským náskokom nad svojou konkurenciou. A to sa postavilo na štart v tejto kategórii 77 chlapcov. Kompletné stupne víťazov obsadili dievčatá CK Olympik Trnava, ktoré štartovali v kategórii Mili dievčatá. Najviac síl mala Eliška Kollárová.


Poriadne „nadupané“ to bolo aj v chlapčenskej kategórii, kde sa postavilo na štart 79 bikerov. Záverečný šprint dvojice pretekárov vyhral český biker Lukáš František Bodný z Valašských Kloboukov. V Mini dievčatá víťazstvo putuje do ŠK Medvedica, a to zásluhou Nely Čerňanskej. Najtesnejší dojazd sme videli v kategórii Mini chlapci, kde až cieľová fotografia rozhodla o tom, že zlato berie Mário Šidelský z CyS Akadémia Petra Sagana.

Druhé zahraničné víťazstvo vybojovala mladšia žiačka Sofia Drongová z klubu Tufo Cyklozákladna Otrokovice z Českej republiky. Jakub Stano z ŠK Topoľčianky išiel od prvého kola za víťazstvom, aj keď v závere sa jeho súperi na neho nebezpečne doťahovali, on však víťazstvo obhájil a postavil sa na najvyšší stupienok. Natália Letková z CK Dohňany si už v prvom kole vypracovala nepatrný náskok, ktorý v každom kole mierne navýšila a získala svoje prvé tohtoročné víťazstvo v MTB.

11. ročník Detskej tour Petra Sagana
Aj keď sa u starších žiakov už v úvode vyprofilovala vedúca dvojica Komiňák – Ďuran, tak na ich chrbát im dýchali prenasledovatelia Hnojčík, Mašura a Tkáč. Bola to poriadna naháňačka počas celých pretekov. Nakoniec najviac síl mal spomínaný Michael Komiňák z Kaktusbike Bratislava.

11. ročník Detskej tour Petra Sagana
Aj u rodičov v mužskej kategórii sa zišla dobrá konkurencia a že ani v zime „nezaháľal“, dokázal presvedčivým víťazstvom Tomáš Valíček z Proefekt Košice, ktorý aj v minulom ročníku najradšej vystupoval na najvyšší stupienok. Aj u žien zvíťazila „stará známa“, a to Helen Beňová.

Detská tour Petra Sagana pokračuje 4. mája 2. kolom v Budmericiach.
Zdroj fotografií: archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

Detská Tour Petra Sagana - Trenčín

calendar_today 13.04.2024
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Trenčín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Liptov Ride 2024 – najťažší dojazd v stúpaní u nás?

Prvý štart na pretekoch je často odpoveďou na otázku, čo si robil v zime. Bol skialp dobrou prípravou a ako nás preveril úplne nový dojazd, ktorý sa môže smelo radiť k najťažším u nás?
keyboard_arrow_up