Výživové doplnky pre športovcov a fyzicky aktívnych ľudí

Každá fyzická aktivita naše telo istým spôsobom zaťažuje alebo opotrebováva. Na to, aby sme ju dokázali dlhodobo zvládať, je potrebné sa zamerať na správne fungovanie pohybového aparátu a celkovú imunitu.

Oslabená imunita a s tým spojené napríklad časté nachladnutie, dokáže človeku poriadne znepríjemniť nielen deň, ale niekedy týždeň, alebo celý mesiac v roku. Obzvlášť, ak holdujeme outdoorovým aktivitám, ktoré pre chorobu nie sme schopní vykonávať. Rovnako dôležité je na imunitu dbať aj v prípade, že prichádzame často do kontaktu s ostatnými pri práci, počas cestovania a pod., navyše v nadchádzajúcom období. Ďalším veľmi častým prípadom, ktorý vie často ohroziť športovcov, je bolesť kĺbov a pohybového aparátu. V oboch prípadoch platí, že vhodná prevencia je základným kameňom úspechu, pričom dobrou správou je fakt, že si vieme pomôcť správnou životosprávou.

Slovenská značka Kompava má v ponuke hneď niekoľko vhodných doplnkov výživy pre široké spektrum ľudí – od bežnej populácie, ktorá má šport ako súčasť zdravého životného štýlu až po skutočne aktívnych špotovcov, či dokonca prefesionálov. Kým niektoré nám pomáhajú chrániť kĺby a celkový pohybový aparát, iné dodávajú telu látky a vitamíny prospešné počas regenerácie, alebo na celkové zlepšenie imunity.  

Gelo-3 complex - pre ochranu a správnu funkciu pohybového aparátu

Tvrdé tréningy, nedostatočná regenerácia, prípadne nesprávne nastavený posed, alebo aj zlá technika pri behu nám môžu časom spôsobovať rôzne druhy bolestí. V prvom rade je teda potrebné dbať na veci, ktoré vieme ľahko ovplyvniť (správny posed, technika behu) a následne za zamerať aj na životosprávu a vhodné doplnky ako ďalši krok v prevencii. Kompava presne pre tento účel ponúka produkt s názvom Gelo-3 Complex, ktorého úlohou je udržať vaše chrupavky, kĺby a svaly v zdravej kondícii a najmä v prípade zvýšenej fyzikej aktivity.


Ide o výživový doplnok obsahujúci zmes aktívnych látok ako hydrolyzát želatíny, glukozamín sulfát, chondroitín sulfát a dôležitých minerálov a vitamínov. Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii kostí, chrupaviek a pokožky. Vápnik a horčík sú potrebné pre udržanie dobrého stavu kostí a podporujú normálnu činnosť svalov.

Gelo-3 komplex stojí približne 20,90 € a viac sa o ňom ako aj o spôsobe dávkovania dozviete na tomto odkaze.

L-lyzín - pre posilnenie imunitného systému

Zjednodušene povedané, imunitný systém človeka funguje podobne ako antivírus v počítačoch. Jeho úlohou je chrániť naše telo pred vírusmi a chorobami. Oslabenie imunitného systému vedie k častým ochoreniam a teda aj k zníženiu výkonnosti a kondície. Málokto si to uvedomuje, ale aj zanedbaná regenerácia po náročnom tréningu alebo pretekoch dokáže s imunitou výrazne zamávať. Preto by sme na jej posilnenie mali preventívne myslieť počas celého roka. K tomu nám vie dobre poslúžiť L-lýzín, čo je produkt určený hlavne na posilnenie imunitného systému.


Ide o komplexnú formulu s obsahom 3 účinných látok: L- lyzínu, vitamínu B6 a extraktu z Echinacea purpurea, ktoré prispievajú k prirodzenej obranyschopnosti organizmu a správnemu fungovaniu imunitného systému.

Lyzín je esenciálna aminokyselina. V organizme sa zúčastňuje viacerých metabolických procesov a procesov pri obnove buniek, napríklad biosyntézy kolagénu a elastínu, tvorby protilátok a ako prekurzor biosyntézy karnitínu.

L-Lyzín stojí približne 6,90 € a viac sa o ňom ako aj o spôsobe dávkovania dozviete na tomto odkaze.

Premium Colostrum - pre zdravý vývoj organizmu

Keďže len zdravý ľudský organizmus je schopný správne a bez nežiadúcich následkov fungovať počas fyzickej záťaže, malo by byť v záujme každého z nás, aby sme sa o telo starali nielen zvonka, ale aj zvnútra. Dobrá životospráva je samozrejme predpokladom a základom úspechu. K správnej životospráve by ale mali patriť aj doplnky výživy a teda telu prospešné látky, ktoré si naše telo často nevie vyrobiť v takom množstve, v akom by sme ich pri našich aktivitách často potrebovali. Jednou z takýchto látok je aj kolostrum, ktoré nájdeme v produkte Premium Colostrum.


Kolostrum (mledzivo) je výnimočná nutričná látka, ktorá slúži ako prvá potrava všetkým cicavcom prvých niekoľko dní hneď po narodení. Kolostrum dodáva perfektnú kombináciu imunitných a rastových faktorov, ktoré poskytujú imunitnú podporu a výživu pre celkový zdravý vývoj organizmu. Premium kolostrum obsahuje zmes biologicky aktívnych látok ako sú aminokyseliny, laktoferín, imunoglobulíny, lyzozým, rastové faktory, vitamíny a minerály.

Premium Colostrum stojí približne 14 € a viac sa o ňom ako aj o spôsobe dávkovania dozviete na tomto odkaze.

Vyššie spomínané doplnky možno nesúvisia priamo so športovým výkonom, ale umožnia telu správne fungovanie najmä v prípade aktívneho životného štýlu. Regenerácia a prevencia zranení/chorôb je ten najlepší spôsob, ako sa športu venovať čo najdlhšie. Detailné informácie, odporúčané dávkovanie a presné zloženie doplnkov spomenutých v článku nájdete na stránke výrobcu.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch PR článok

Doplnky na posilnenie a regeneráciu po náročných výjazdoch

Dopĺňanie minerálov a energie je dôležité nielen počas výjazdu, ale aj po ňom. Vybrať si môžete medzi rôznymi druhmi doplnkov, na ktoré sa dnes pozrieme.
keyboard_arrow_up