EUROBIKE 2018 - Ďalšia várka technických zaujímavostí

Po prvých troch častiach príbeh fotoreportov nekončí a dnes máte možnosť opäť nahliadnuť do expozícií značiek, ktoré so sebou na EUROBIKE priniesli niečo nové alebo zaujímavé.

Zlatý štandard pre technické jazdenie

Takto nejako označuje americká značka Kona svoju odpruženú platformu pod názvom Beamer Independent Suspension, ktorú implementovala na všetkých svojich AM/EN mašinách, vrátane tých karbónových.


Orol do každej rodiny!

Krátko po predstavení 12-rýchlostnej sady Shimano XTR, predviedol svoju najnovšiu 12-rýchlostnú sadu aj SRAM. Na rozdiel od vlajkovej lode Shimana, však mieri na masy. Túto sadu viaceré médiá označili ako „Shimano zabijáka“. SRAM NX Eagle bol silno rozšíreným druhom aj v rámci tohtoročného EUROBIK-u.


Wilier vs. 11 kg elektrobike

Znie to trochu ako sci-fi, no taliansky Wilier sa hecol a vyrobil cestný elektrobicykel Cento1 Hybrid, ktorý nielen ako elektrobicykel vôbec nevyzerá, ale ani neváži. 40 Nm motor a 250 Ah batéria integrovaná v ráme je doplnená ešte o externú 250 Ah batériu v tvare bidóna.


Koniec užovkám v Mitase

Častým neduhom ľahkých a rýchlych plášťov je „ošidenie“ zákazníka na reálnej šírke plášťa. Tubeless ready plášť Scylla v šírke 2,25“ od českej renomovanej značky Mitas bol typickým príkladom. Našťastie však v ponuke pribudol aj rozmer 29x2,45“, ktorý je už aj v reáli poriadny balón, ideálny na svižné trailové jazdenie.


Formula mieri do sveta vyšších zdvihov

Vidlice tejto talianskej značky v all-moutain a enduro segmente veľmi vidieť nebolo. Toto má zmeniť nová 35 mm bronto-fialková vidlica Selva, ktorá využíva zaujímavý spôsob využitia špeciálnych stlačiteľných tokenov, ktoré menia svoj objem v závislosti od tlaku v komore, čím sa mení progresivita priebehu odpruženia tak, aby vidlica netuhla zbytočne ku koncu zdvihu a neprepadávala sa v jeho strede.


S tmelom Finish Line na večné časy!

Nový tmel Finish Line Sealant obsahujúci kevlarové čiastočky sľubuje paranormálne vlastnosti, čo sa týka životnosti a schopnosti zaceliť dieru v plášti. Výrobca sľubuje nulové vysychanie a funkčnosť tmelu počas celej životnosti plášťa.


Ľahké rajdy, ktoré padli do oka aj Ninovi Shurterovi

Riadítka, ktoré majú 220 g sú celkom slušný základ. Čo keby však táto hmotnosť bola aj vrátane 70 mm predstavca? Pre Syncros nič nerealizovateľné!


Trofej bez Frooma?

Možnosť vidieť ikonickú točitú trofej grand tour Giro d"Italia sa nenaskytne každý deň. Tá, ktorá zdobila stánok Castelli, však nedisponovala vygravírovaným menom posledného nositeľa ružového trikotu.


Bike Petra Sagana

Aký by to bol EUROBIKE, keby sa na ňom nenachádzal bike trojnásobného majstra sveta v cestnej cyklistike? Pri zlato-čiernom S-Work-se sa miestami tvorili rady na selfíčko.


Obsah s podobnou tematikou:
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up